BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,51
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2021. június 14. 12:47
  • érzékenység: ISO 250
  • fókusztávolság: 3000 mm
  • rekeszérték: F: 8
  • zársebesség: 1/500 s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Kajdacs
Reszkessetek egerek

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2021. július 27. | 11:02 | sasvari

Szia.
Nekem is bridge gépem van. Nem mondom ,hogy csúcs minőségű képeket készít alapból.
De ha megismered a géped erősségeit és gyengeségeit akkor egész jól elboldogulsz a nagy gépek között. Nem feltétlenül kell egyből cserélni.
Üdv Sas

Rudolf válasza:
Szia.
Sikerült már egy jobb felszerelésre váltanom így már azt igyekszem kiismerni. Azért van különbség.. :)
Köszönöm a véleményt.
Üdv: Rudolf

adott pontszám: 4
2021. július 4. | 12:44 | Patesz32

Nekem tetszik a kép minősége nem tökéletes de egy nagyon jól elkapott pillanat.

Rudolf válasza:
Köszönöm, örülök hogy tetszik! :)

2021. június 28. | 07:07 | Tonyka

Írtam már régebbi képedhez. A hiba az volt, h a nagy zoom átfogással azt hitted mindent megoldasz. Úgy is tűnik első blikkre. Mivel a természetfotózás ami láthatóan vonz, gondoltad ha a világ végéig látsz a géppel akkor az lesz a nyerő. Sajnos nem az, a légköri problémák, a gép gyengeségei mind előtérbe kerülnek. Nem lehet megkerülni azt amit a profi, vagy az elhivatott természetfotósok csinálnak. Ami úgy zajlik, h cserkelés, álcaruha, lessátor, vagy kimondott épített leshely. Nem távcsövekkel akarják ezeket megspórolni, mert amúgy nem is lehet, meddő próbálkozás csak. Hanem beleteszik ami szűkséges ehhez a fajta fotózáshoz. Nézd meg, ez csak egy 800-as lencse, igaz jó a fényerő, te meg 3000 dolgozol. Azt hiszem az árak is tükrözik a valóságot. https://fotoplus.hu/hu/termekeink/objektivek-es-tartozekaik/objektiv/canon-ef-800mm-f56l-is-usm-objektiv?utm_source=Argep&utm_medium=cpc

Rudolf válasza:
Ha... :) Ennek van ára. Rájöttem már én is ezekre a dolgokra. Gyerekkorom óta nap mint nap kint vagyok a határban úgyhogy megy már a leskelődés stb. Megvan már az új gép, 1-2 hét és az objektívek is. :)
Köszönöm a hasznos véleményt.
Üdv. Rudolf

2021. június 15. | 19:53 | drozsa

Utólagos hozzáfűzés, miután olvastam a Többiek hozzászólásait. Többnyire korrektek szerintem. Az én fényképezőgépem sem egy nagy was ist das. Korszerűtlen, CCD (és APS-C) érzékelője van, 20-30 éves objektívekkel (amik egyébként szerintem bizonyos szempontból emberibb képet adnak a mai csodás eszközöknél, de ez nem ide tartozik) használom. A fénytan ugye nem változott az elmúlt 20 akárhány évben, csak a technológia. A gépet eladhatod, de - akár kísérletezéssel, és ebben a vélemények is segíthetnek - megkeresheted, hogy az adott eszköz mire jó, milyen beállításokkal hogy teljesít, és használd arra, amiben nem vall szégyent! Nem csak a hardver számít szerintem. A gép cserélhető, a tapasztalat nem. Csinálgatni kell, én is próbálkozok, kísérletezek.
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Rudolf válasza:
Igen, kb 3 hete van meg a gép úgyhogy nagy tapasztalatom nincsen még a kezelésében. Eladni sajnálnám azért, de ez mellé szerintem veszek egy milcet a jobb minőségű képekért. Főleg sötétebb fényeknél (este, hajnalban, zeg-zugban) lehet megtapasztalni a rossz minőséget amit nemigen lehet már korrigálni.
Köszönöm a segítséget. :)

2021. június 15. | 19:39 | drozsa

Szia! Az, hogy a téma a fotó nagy részét kitölti, kifejezetten jó. Látom, 3000 mm-es gyújtótávolsággal készült, ezt ad a fotósnak lehetőséget (talán bridge/kompakt gép?). Engem itt a háttér részletessége zavar, mosottabbra "szokás" csinálni, nem ismerem a gépet, lehet-e jobban nyitni a rekeszt. A másik észrevételem, inkább kritikám, hogy az árnyék túl erős, talán nem "megfelelő" napszakban készült a fotó. A harmadik kritika - ha szabad - a színharmónia. Az, hogy nem tartozik nagyjából sehova, nem is lenne gond, de valamit a zöld-vörössel kezdtem volna; mivel a kép elég élesnek tűnik, talán egy sötétebb zölddel nekem jobban tetszene. Így a róka kissé beleveszik a háttérbe a színkülönbség ellenére is. Lehet, hogy egy kicsit "bővebb" vágás is segítene. Én mindig nagyon örülök, ha sikerül többé-kevésbé közel kerülni egy vadállathoz, de a "gombot" végül nem mindig nyomom meg, vagy ha mégis megnyomom, mert "muszály", a kép feldolgozásakor inkább elvetem. Ha nagyon "szerelmes" leszek a képembe, az állatfotót néha némi tájrészleteket meghagyva tájképnek próbálom álcázni. :) De tényleg, nem rossz!

Rudolf válasza:
Szia!

Ez egy szuper zoom-os fényképezőgép, talán a bridge kategóriába tartozik. Az a gond hogy a zoom eléggé viszi a minőséget úgy tapasztalom. Kora délután készült a kép, és felhőtlen napsütéses idő volt (látszik hogy a róka is bekapcsolta klímát :) ) Ilyen időben ezzel a géppel nehéz jó képet készíteni ha lehet (nekem legalább is).
Köszönöm az észrevételeket.

adott pontszám: 4
2021. június 15. | 17:23 | Mandragulya

Szia ! Nagyon aranyos, jó közel engedett magához :) Biztos sokat vártál rá, hogy ez a kép ilyen szépen összeálljon. Szépen belenéz a képbe, jól látszik az egész teste viszont kicsit fakók a színek. Illetve ahogy látom, nagyon szépen sütött a nap, lehet lehetett volna még a zársebességet feljebb tolni a rekesz rovására. De jó kép, tetszik :)

Rudolf válasza:
Túl közel nem engedett magához, hanem itt a zoom amivel igen közel tudtam hozni, várakozás viszont volt. :) De sajnos az erős zoom a minőség rovására megy.
Köszönöm a véleményt.

adott pontszám: 3
2021. június 14. | 21:05 | foto50

Szia!
Nem voltak szerencsések a fényviszonyok és nem sikerült igazán jól a szerkesztés sem. Az élesség megvan ugyan, viszont a perspektíva nem igazán jó. Legalább a róka szemmagasságáig le kellene menni a kamerával, bár azt ilyen messziről nehéz befolyásolni.
Üdv:
Józsi

Rudolf válasza:
Szia Józsi!
Igen, egy nyári kánikulához hasonló kora délutáni nap volt ez igen nagy fényerővel, én pedig 10 m magasan egy vastartály tetején (igaz nem lett volna muszáj onnan fényképeznem ) úgyhogy ezeket nehéz lett volna megvalósítani, de tanul az ember... :)
Köszönöm a segítséget!
Üdv. Rudolf

2021. június 14. | 14:45 | btomi77

Szia!

Ezt a képedet már nem pontozom. Sajnos sok rosszat adtam neked, bármi megbántó szándék nélkül. Amúgy ez egy picit jobb az előzőnél, de messze nem tökéletes sajnos. A nézőpont magas. Érdemes lett volna lehasalnon a róka szintjére. A környezet ezáltal kusza is lett. A fények itt is erősek, picit életlen a kép. Nem tévedet a fókuszuod, hanem a marha nagy távolság , a levegő rezgése okozta ezt a lágyságot.

A gépeladáson tényleg érdemes lenne elgondolkodnod.

Üdv. Tomi

Rudolf válasza:
Ja valószínű váltok egy cserélhető objektívesre. Köszönöm a véleményed.
Üdv. Rudolf

2021. június 14. | 13:45 | gljzsf

Ugyan az mint az előző. Inkább nem pontoznám. Ha elfogadsz egy tanácsot. Ha fotózni szeretnél add el ezt a gépet. Az árából használtan sokkal jobbat kapsz Milc-ból, vagy dslr-ből.

Rudolf válasza:
Köszi a jótanácsot!