BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. február 4. 17:52
Rehab

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. február 6. | 11:58 | ghal

A "belső tükör" eszembe sem jutott, de koncepcióként nagyon tetszik. Ami a megvalósítást gyengíti, az a sok muskátli, ami elnyomja a modell tükörképét.
Egyébként a hiányérzetemet épp a tükörkép okozza. Ha azt tudtad volna lefotózni valahogy, ami ott zavarosan felsejlik, az egy iszonyú erős kép lett volna!

locman válasza:
Végül is ez egy pillanatkép, ennyi időm volt,hogy az adott hangulat természetességét megörökítsem. Lehetőségem lett volna beállítani a jelenetet, de az már más kép lenne. Köszönöm a kiegészítést.
Megnéztem a galériádat, több munkád is tetszett, néhányat alulértékeltnek tartok.
Grat és szép fényeket!
Üdv.: locman

adott pontszám: 3
2015. február 5. | 20:57 | ghal

Erre a képre pontosan illik az a definíció, amit a 3-hoz ad a fotozz.hu: tudatos, kreatív, de javítandó.
A téma izgalmas, egy nagyon jellemző magányos, kórházi pillanatot kaptál el. A kompozíció a tükröződő ablakkal remek - lenne, ha az ablak igazán tükrözne. Így viszont csak sejteni lehet, hogy a ráncos kéz és arc mennyire érdekes lehetne - ha látszana.
Sajnos, annyira viszont tükröz az ablak, hogy megjelenjen benne egy csomó zavaró részlet.
A vágás is véletlenszerű: a székek nem részei a kompozíciónak, csak belelógnak (pedig a tolószék még erősítené is a mondanivalót, ha jól látszana). A perspektíva-torzítás az ablakkereten funkciótlan, az erőteljes vonalak a semmibe vezetik a szemet.
Azt gondolom, hogy egy nagyon jó fotó-témát találtál, de nem tudtad kihozni belőle, ami benne van. Ez a Capa-effektus: nem voltál elég közel. Persze, az ilyesmi paparazzi-fotóknál gyakran előfordul, hogy nem lehet közelebb menni - ez a műfaj sajátja. Ilyenkor nem születik mestermű, és erről nem a fotós tehet.
Szép fényeket!

locman válasza:
Köszönöm a részletes értékelést!
Régen nem tettem fel képet, most inkább azért, hogy ne töröljenek az oldalról. Nem mestermű, ebben egyetértünk!
A tükröződésben nem az élethűség, hanem a kettős tükröződés a dupla üvegen volt számomra izgalmas. A zavaros belső tükör, mert milyen rehabot eredményezhet a cigi, a kávé és az italra utaló felírat? (Itt még a semmibe vezető ablakkeretnek is jelentősége lehetne, bár ez nem jutott akkor eszembe.) Kb. 1 méterre álltam a személy mögött, csak annyira léptem félre, hogy ne legyen tükürképem. Egyébként nem lenne rálátás és perspektíva torzítás.
Üdv.: locman

adott pontszám: 5
2015. február 4. | 19:43 | halligalli

Szia!
Igen...... a rehab.
Nemrég kísértem el a páromat orvosszakértői véleményezésre, ahol a rehabilitási szakértők egy tollvonással, aláírással döntenek az emberek élete felett, ki éljen meg 45 e ft-ból, vagy esetleg csak 38 ezerből. Sokat kellett várakozni szemléltem az embereket, az arcokat, a kétségbeesést és a kilátástalanságot.
Nos számomra ez a fotó teljesen ezt a hangulatot érezteti. Az asszonyka testtartása, a cigi, bár nem látjuk az arcát de érezni lehet a szomorúságot.
Nagyon jól elkapott pillanat a mindennapi életünkről, számomra teljesen kifejező.
Az üvegen visszatükröződő arc még fokozza a hatást.
Nagyon jó életképnek tartom, engem meghatott.
Szép fényeket!
üdv. Piroska!

locman válasza:
Szia Piroska!
(Miért gondoltam, hogy "halligalli" csak férfi ember lehet?!) Köszönöm szépen az értékelést és hogy leírtad a saját élményeidet is.
Szép fényeket Neked is!
Üdv.: Árpád