BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,5
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. június 21. 21:02
ketten az árban....

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,9
2013. június 27. | 09:16 | jethro

Érdekes kép,
kicsiben azt gondoltam,h. vmiféle karmok nyúlnak ki a vízből,ezért erős nyugtalanságot,feszültséget ad,
míg nagyban megnyitva kijön a kép szép ritmusa,az alkotó "fotósszemének "dicsérete.

Csak egy valami jelent nekem gondot,.a fényei.
Nem szépek,a nyáron délben elkattintott balatoni képeket idézik fel.
Pedig ehhez a szép meglátáshoz,nagyon kellettek volna.- a szépek.
Ui.sztem a jól sikerült élesség,és dof. tartomány is kellett a megfelelő hatáshoz.
Összességében grt!
Szia.

R.János válasza:
kedves jethro!
valóban nem szép...úgy gondolom, hogy ezzel a képpel zártam le a "magánügyeimet"...; lezártam, mert meg kell tanulnom hogy életem központi témája ne én legyek, és ne a magam problémái töltsék ki az életemet, mert akkor garantáltan el fog lepni az ár...engem is, és minket is...
igyekeztem a technkai eszközöket is alárendelni az érzéseimnek, így más funkciót szántam nekik, mint ami amúgy elvárható lenne tőlük. igen, a fény élvezetessé tette volna a látványt, és a "szépsége" miatt értékesebb lett volna a fotó. én az "értéket" nem a látvány esztétikájában kerestem, hanem kimondottan az akkori hangulatom visszaadásának a megvalósításában. ez így aztán igen szubjektívvé lett..:))
nagyon szépen köszönöm!
üdv.jános

2013. június 24. | 17:23 | najó

Köszönöm a kreditet!
üdv!

adott pontszám: 4
2013. június 23. | 12:09 | najó

szia!
nem rossz elképzelés, egyszerű de nekem teszik, klasszikus darab..
azonban kissé monoton egyszürke, fényerő mehetett volna még.
üdv!

R.János válasza:
köszönöm szépen!
üdv. jános
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2013. június 22. | 17:04 | O.ANDRÁS

Szia!Kiváló választás volt a fekete fehér formátum mert így megadja az alaphangulatát a képnek ami színesben elveszett volna rögtön.Jó a hullámnak a részletgazdagsága ami által egy kis dinamikát visz a képbe.Gratulálok!
Üdv:András

R.János válasza:
nagyon szépen köszönöm!
üdv.jános

adott pontszám: 3
2013. június 22. | 09:53 | tojasosnokedli

Nem lenne ez rossz de nagyon szürke az egész és alulexponált. Kukkants rá a hisztogrammjára. Szerintem nyugodtan lehetne rajta húzni. Ki is próbáltam. A tetejénél majd az eredeti képre lesz szükség 50%-os átlátszósággal egy átmenetes rétegmaszkkal. Az alja viszont simán elviszi a bőséges felhúzást.

R.János válasza:
köszönöm, igazad van, de hadd maradjon így, mert nem szeretném, ha "szép, helyes és jó" lenne...
üdv. jános
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2013. június 22. | 01:03 | sipuka

ÓÓÓÓ!
Megleptél! Ettől függetlenül ez a fotó nem tetszik! Készítettél már sokkal jobb és értékesebb fotókat!
Éppen ezért még jobban nem értem ezt a fordulatot.
:(
Üdv.: Sipu

R.János válasza:
kedves sipuka!
a fotó, mint kép nem sokat ér, ez tény. de én igyekszem gondolatokat fotózni, vagyis nem látványt...próbálok szimbólumok által elmondani valamit. igyekszem összefüggést találni a külső és belső dolgok között...amint látod ez nem egy normális állapot, legalábbis a növények szempontjából nem az: a víz túl nagy, a növények meg küzdenek a létükért...az én "életem" most épp ilyen: küzdünk egy olyan világban, ahol a körülmények ellenünk dolgoznak...pedig a növénynek szüksége van vízre..mint, ahogy az embernek is szüksége van lelki táplálékra...de, ahogy a víz a növény számára élet, de akár halál is lehet, úgy számunkra a roszul értelmezett és adagolt lelki táplálék...bizony "lelki halált" is eredményezhet...és, ha ez a "lelki halál" pl. a boldogságról való lemondás lenne, már épp elég, hogy a kép...ff legyen..:)
köszönöm szépen!
üdv. jános

2013. június 22. | 01:01 | sipuka

Szia!
Miként is kezdjem....
Vagy én vagyok nagyon földhözragadt, és nem fogadom be a művészetet, vagy ezen a fotón nincs mit befogadni.
Ne haragudj, de ez az én világomban nem nagyon működik.
Persze látom a tudatos szerkesztést (hullámok és a növényzet lehelyezkedése) a megfelelő PS-t
De erre mondaná az egyik ismerősöm, hogy halott fotó, a nagymamám egy telefonnal elkészítené. (ezen remélem nem bántalak meg) Csak szívemből szeretnék írni, igen és ha kell tanulni!!!!!!
Aztán az is lehet, hogy a kánikula miatt nehezebben fogadok be dolgokat és rosszul reagálom le a számomra nehezen emészthető képeket.
Nagyon kíváncsi lennék, hogy miért készült el ez a kép, mi volt a motiváció?
Nem pontozom, mert meg kellene írni, hogy mit változtatnék, de én le se fotóztam volna. :(
De én már csak ilyen "riportolós" vagyok.
A következő fotódhoz szép fényeket kívánok! Talán a következő nálam nagyobb sikert fog aratni. :)
Üdv.: Sipu

R.János válasza:
kedves sipuka!
nem igazán gyakori ez az udvarias "megszólítás"..ezt külön köszönöm. én természetesen csak a magam szubjektív látásmódját tudom magyarázgatni, ezért sem lehet célom a fotó helyességének, értékének, stb. megindoklása, vagy megvédése. ami meg a látásmódot illeti...hát sokfélék vagyunk mi emberek..ezért, ha egy kicsit egymásra is figyelünk nem is nagyon unatkozhatunk...:) számomra a fotó hasonló egy könyvhöz, ami lehet szép bőrkötéses, lehet a régisége miatti ritkaság, lehet egy sorozat fontos darabja.stb.stb. ha e könyv értéke nem az írás (tartalom) értékének a függvénye, akkor tisztázni kell a szemléletmódok közötti különbség mibenlétét.a gyűjtő számára a könyv értéke más, az irodalmár szempontjából más, a könyvkötő szintén másképp értékel..a lényeg, hogy ugyanazt a könyvet más és más szempontból is lehet értékelni. a fotó számomra nem a gyönyörködtetés eszköze, hanem inkább gondolatok, érzések, érzelmek képi rögzítése. ezért a technikai megvalósítás sem szolgálja a külső megjelenés szempontjából fontos "szép, jó, helyes" fogalmi elvárásokat. számomra pl. az alulexponáltság ebben az esetben egy kifejezési eszköz. egészen mást mondana "szebb, jobb, helyesebb" fényekkel. de nem azért fotóztam le, mert egy "szép" képet láttam meg benne, hanem, mert magamra/magunkra ismertem, amikor a megáradt folyó partján sétáltunk, és arról a "harcról" beszélgettünk, amit ránk osztott az ég. a reménytelen valóságban annyi reményünk maradt, hogy a víz még így megáradtan sem volt képes kitépni a "gyökereinket", és még el sem lepett teljesen. de ezen a lelki reményen túl, maga a valóság csak a sötétségről, a fenyegetettségről, a kitaszítottságról, a magunkrautaltságról stb. szól(t). ezt az általam lélekben megélt hangulatot igyekeztem "rögzíteni" képileg. a képnek emiatt van értéke számomra, mert úgy érzem, hogy amit szerettem volna megvalósítani, az többnyire sikerült.(vagyis, amikor a képre nézek visszajönnek azok a gondolatok a maguk érzéseivel, melyek a (kép)keletkezésekor átjártak)...de azt is tudom, hogy nem várhatom el, hogy rajtam és esetleg sorstársamon kívül ezt bárki is ezen szempontok szerint értékelje. ehhez minimum egy hasonló gondolkodásmód, vagy érzésvilág, vagy egy lélekben igen "intenzíven megélt élet" tapasztalata kellene, és még akkor nem is beszéltem az empátiáról... természetesen jól ismerem a fotóim (el)fogadtatásának buktatóit, ezért ezesetben sem számítottam sikerre. de nem is a siker miatt töltöttem fel..:))
remélem segítettem...
mégegyszer köszönöm az emberi hozzáállást...ez többet ér minden fotónál!
üdv.jános