BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,39
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. július 4. 09:48
  • érzékenység: ISO 80
  • objektív: +cirkuláris polárszűrő
  • rekeszérték: F3,8
  • zársebesség: 1/85
  • Készítés helye (ország): Görögország
  • Készítés helye: Paleokastrica
Türkisz

Minimális utómunka, csak Levels, curve és minimális utánélesítés a kicsinyítést követően. A polárszűrő szépen tette a dolgát, nekem "csak" a helyet kellett megtalálnom és egy kicsit komponálni és a gépet beállítani! ( -1/3 exp.korr.) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. február 23. | 10:56 | noly

en is ugy erzem egy keveset mehetett volna meg balra a gep...:) az en tekintetem igy csak a sziklara ragad ami raadasul kisse sotet is es elvonja a kep kellemes hangulatat. amugy tetszik...

ChrisMix válasza:
Régen kaptam erre a képre értékelést. Az aranymetszésről volt itt a kép alatt egy kis eszmecsere. Köszi, hogy benéztél!

adott pontszám: 4,5
2006. augusztus 2. | 20:23 | K.Geri

Szia! Nagyon jó hangulatú kép, szép táj, türkisz víz. Szinte kedve van az embernek egyből megmártózni. A polárszűrő pozitív hatása tényleg érezhető a képen.
Lehet jobb lett volna, ha balra fordulsz egy kicsit. akkor ez a gyönyörű szikla a kép széléhez közelebb került volna, illetve talán a belső öböl egybe belefért volna a képbe.
Egyébként Grat!

ChrisMix válasza:
Az fürdő emberekre van a kép komponálva, ezért ilyen a vágás. Köszi!

adott pontszám: 5
2006. augusztus 2. | 16:03 | másikvanek

Nagyon szép! Imádom az ilyen jellegű képeket! Kicsit a jobb oldalból még vágtam volna, de így is kiváló kompozíció.
Gratulálok
Üdv
Másikvanek

ChrisMix válasza:
Köszi!

adott pontszám: 4,9
2006. július 8. | 00:59 | flyerwolf

Nem tudom, nekem picit sánta a kopmpozíció, persze nem tudom mi van a képen kívül. A szikla napos oldala nem az igazi. No de a víz... az remek címhez méltóan kék. grat: Wolf

ChrisMix válasza:
A kompozícióról hosszas eszecsere volt, ha gondolod olvasd el az előző értékeléseket. Köszi!

2006. július 5. | 15:18 | mullerp

Kedves fotos:

Szoval akkor az 'erositett szikla' a kep kozponti eleme vagy az amugy nem aranymetszesben levo emberek? Magam csak megerositeni tudok egy korabbi hozzaszolast, mely szerint a kompozicos elemek elhelyezkedese miatt a kep egyensulya balra borul...

Volt itt 1-2 igen hasznos ertekeles, mibol magam is tanultam... te miert vivod a szelmalomharcot:! Udv!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ARANYMETSZÉS:

A : B = x : (1-x), a kisebbik resz pont ugy aranylik a nagyobbhoz, mint a nagyobb az egeszhez:

A / B = B / (A + B) ha A < B

Ebbol ki is lehet szamolni, egy egyszeru masodfokuval. Az egyik gyoke 0.382,
azaz valoban kozel 2:3.

A te kepeden a 3:2 sokkal inkabb 2:1, amit harmadolopont/harmadolovonalkent ismerunk...

ChrisMix válasza:
Kedves Fotós!

Tisztelem és becsülöm eddigi munkáját, amit a fotózás területén elért és gratulálok is hozzá!
De megint csak ismétlem az eddig beírt válaszomat: én nem vitattam, hogy optikailag úgy tünhet, hogy a kép enyhén balra borul. Mivel csak a bal oldalon vannak sziklák, amik színükben (szürke, komor) és súlyukban is erősebbek mint a jobb oldali színesebb-könnyedebb víz.
És akkor mi van!? Miért kell egyensúlyba lennie minden képnek? Én ezt a képet igy láttam meg a fejembe és így örökítettem meg a géppel és kész! Ennyi! Had legyen már meg az alkotói szabadságom! Ha minden képet úgy csinálnék ahogy mások mondják, az már nem az én képem lenne.
Ja és a másik: én egy pillanatra sem állítottam, hogy ez a képem kenterbe vág minden eddigit, mert annyira hibátlan és tökéletes és ez lesz az überkirály.

-------------------------------------

Az aranymetszést szépen levezetted, gratulálok hozzá. Én ebből írtam a diplomamunkámat. Nem állítottam, hogy milliméter pontosan az aranymetszésben vannak a kompozíciós elemek, de tévedsz amikor azt mondod, hogy az emberek nincsenek ott. DE mivel már ennyire tudományosan közelíted meg a témát, kíváncsiságból elővettem egy rég nem használt programot amit megtalálsz a www.phimatrix.com -on. Ráíllesztettem a képre az aranymetszési sablon. A kapott eredményt megnézheted a http://vizualcenter.hu/foto/aranyturkisz.jpg alatt. Szóval szerintem az úszó emberek és a szikla optikai közepe is a harmadolópontaokra esnek.

Köszi, hogy benéztél, én is sokat tanultam ezzel a képpel, de nem csak a fotózásról

Üdv: ChrisMix, a la Don Quiote

adott pontszám: 3,3
2006. július 5. | 12:23 | Lopicigaspar40

Szerintem szépek a színek, egyedül a kompozíción változtattam volna, szerintem a jobb oldali szikla nagyon közel van a kép közzéppontjához, majdhogynem középen helyezkedik el.

ChrisMix válasza:
Lentebb íram a kompozíciórol, ha gondolod olvasd el...

2006. július 5. | 09:46 | kacsorp

sajnálom hogy elragadtattad magad és nem sikerült tartani magad az eddigi normális stílushoz...mivel tettem egy :-) jelet, ezért részben viccesnek gondoltam...az első értékelésemben semmi kioktató nem volt, pár dolgot véltem megjegyezni, amivel nem értettél egyet, nem gond ez, Gondoltam, beszélgetünk egyet vagy vitázunk. megsértődtél, lelked rajta...a megjegyzéseidet nem minősítem. de nem veszek 100 darabos papízsebkendőt, ha törlöd innen magad :-)

ChrisMix válasza:
ÓÓÓÓ! Dehogy sértődtem meg, és remélem te sem! Csak én nem az az ember vagyok, aki leragad egy témánál vagy stílusnál. Mindennel foglalkozom ami látható, ezzel keresem a kenyerem, a névjegykártyától a DVD filmvágásig. Úgyhogy enyhén szólván, nem szeretem amikor ismeretlenül beszolnak nekem (föleg hogy szűk látókörű), mégha egy vigyorjel is van mellette. Én nem mernék minősíteni így senkit, ennyi eszmecseréből.
A képfeltöltést komolyan gondoltam, de nem miattad, már kezdek a fotózzról leszokni, mert hülyeségnek kezdem tartani ezt a fajta értékelési rendszert.
Nem akarok reklámot csinálni neki, de a www.photo.net oldal sokkal nagyobb hagyományokkal bír minden értelemben és világméretű az értékelők jelenléte. Igaz keményeb is a kritika és főként anonim, de szerintem reálisabb.

További jó fényeket!

2006. július 5. | 09:02 | kacsorp

válaszodtól függetlenül még egyszer és utoljára írok: szerintem szűklátókörű vagy :-)
1. ez nem továbbragozás, csak beszélgetés, eszmecsere egy kép alatt, mert ez egy fotós fórum. HA a te képed alá valaki csak egyszer írhat egy témában, legközelebb írd be a megjegyzésbe.
2. természetes, hogy elfogult vagy és véded a képed, én is így szoktam. De ha egymástól függetlenül többen is észrevételeznek valami(ke)t, akkor előbb vagy utóbb (inkább utóbb) belátom...szerintem tégy te is így.
3. nem fogok technikai jellegű vitába bocsátkozni, de pl. kiégésről én nem beszéltem, nem gondolom, hogy csak akkor van szükség több expókorrekcióra.
4. nem vitattam, hogy az aranymetszésben vannak az emberek, de a jelenlétüket kérdőjeleztem meg, mint ahogy más is...
5. de mivel elbeszélsz mellettem, így befejeztem

további jó fotózást
üdv:kp

ChrisMix válasza:
Nem tartom magamat szűklátókörűnek és innentől kezdve, az első mondatod után már nem is érdekel, hogy mit írsz...

Fotózz és ragd fel a képeidet úgy ahogy eddig, sok sikert! Én lehet hogy nem így fogok tenni, mert kezd elegem lenni a zsebnapoleonok kioktatásából és nem az építő jellegű kritikákból.

Üdv: ChrisMix

2006. július 5. | 01:35 | toncsore

Nem, nem Te vagy az!! :))

ChrisMix válasza:
:-)

adott pontszám: 5
2006. július 5. | 01:32 | toncsore

Ez itt az éden. Azt hiszem, eddig az osszes Korfun készult fotodat értékeltem. Mar ha Te vagy az, aki felrakta azokat. Nyomaszto, lehangolo monitoron latni a képedet. Mindamellett, hogy nagyon tetszik. Udv a Jarda szigetekrol! :))

ChrisMix válasza:
Köszi, de ez az első Korfus képem.

2006. július 4. | 19:23 | kacsorp

nem ragozom én tovább, sőt én kértem volna elnézést, ha arról győződök meg, hogy ez egy kiváló kép. Ellenben a felvetéseimet más is alátámasztotta, de könyörgöm, milyen lehúzásról beszélsz, amikor 84%-ra értékeltem a képed? Kicsit hülyén hangzik így, de négyesnél jobbat adtam és így a legpontosabb kifejezni. Nekem meg azzal van tele a hócipőm, hogy jó pár ember szerint csak az ötös a pont...van egy képed jelenleg 4,35-ös átlagon. Ha megnézed az ötös átlagú legjobb tájképeket, bizonyosan meggyőződsz róla, hogy ez nem az, de egy JÓ kép, több mint négyes átlaggal. Mi itt a probléma?
itt mi nem apróságokat emlegettünk egymástól függetlenül, ha figyelmesen olvasnál...
soha nem állítottam hogy nekem itt bárkivel szemben is igazam lehet, de neked sem kell azt gondolnod, hogy ez mindeki szemében tökéletes, hibátlan, azaz ötös tájkép.
Miért lenne harag?ez egy fórum, ami nem csak egymás valagának a körbenyalásáról szól...:-)

Üdv:kp

ChrisMix válasza:
Na, akkor itt most félreértés van. Én egy pillanatra sem firtattam az adott 84%-os pontozásodat. Én az értékelésedet nem tartottam számomra hasznosnak,
1., "F3,8"-nál minek szűkebb rekesz, ha így is éles minden -csak a záridő nőtt volna és bemozdult volna a kezem
2., "nem nagyon tudok mit kezdeni a képpel, mert emberek is vannak rajta, de kiszorultak jobbra" -helyesbítek: balra. És nincsenek kiszorulva, oda komponáltam őket, aranymetszésbe.
3., "szerintem kevés volt az 1/3-ad exp kor." -szerintem elég volt, nincs kiégve a kép.
Ezekre már az előzőekben is válaszoltam, és én ezekkel nem értettem egyet és nem a pontozásoddal.
Ja és miután elolvastad mások értékelését, utána írtad csak, hogy optikailag döl a kép balra... Amit én szintén elfogatdam.
És igen írtam a pontozásról, de nem neked, hanem általánosan, amit szintén leírtam.

Szóval én figyelmesen olvasok... Csak ezt a folytonos továbbragozást nem értem...

2006. július 4. | 16:30 | kacsorp

speciel az itteni galériád nem győzött meg, de nem tudom, hogy ezen kívül milyen képeid vannak még :-)

ChrisMix válasza:
Értem! Mivel neked van fent az oldalon 99 tájképed és nekem csak 20, ezért nyílván neked van igazad, és az én elképzelésem még csak véletlenül sem lehet jó. Csak azt nem értem, hogy mi nem tetszett neked a válaszomban, hogy ennyire továbbragozod a dolgokat. De mindegy is. Nekem így tetszett a képem, ahogy van. Neked is jó képeid vannak, nem is vitatom, mint általában itt a fotózz-on, akik már jópár képet felraktak. Csak azt nem értem miért nem lehet belenyugodni abba, hogy más embernek más elképzelései vannak egy képről. Továbbá érdekesnek találom itt a fotózz-on, hogy egy rakás kép, ami az én megítélésem szerint a kommersz kategória alsó határát súrólják, jó értékeléseket kapnak. Viszont ha van egy jó kép, szép színvilággal, átgondolt kompozícióval, viszont egy kis apróság beleszól a képbe, miért húzzák le?
Ezt csak úgy megemlítem, nem neked szól, de most kitört belőlem. Bocs!
Lehet, hogy fél év után már nevetni fogok az egészen, de akkor is kiállok a saját elképzelésem mellett!
Én már csak ilyen vagyok! Remélem nincs harag!

2006. július 4. | 13:54 | kacsorp

nézzél körbe tájkép témában azoknál, akik ezt kifogásolták, talán nem véletlenül...
csak azért, mert emberek vagyunk :-)

ChrisMix válasza:
Nem véletlenül írtam én sem, amit írtam... :-)

adott pontszám: 5
2006. július 4. | 13:53 | angel00

Ilyen gyönyörű helyről azt hiszem nehéz lett volna rossz képet csinálni :) Mindenesetre jl megoldottad a feladatot! Szinte a tengerbe képzeli így magát az ember!

ChrisMix válasza:
Köszi!

adott pontszám: 4
2006. július 4. | 13:11 | mni

Én nem nagyon veszem észre, hogy dolgozott a polár... Túl világos a kép, én rövidebb zársebességgel és nagyobb rekeszértékkel fotóztam volna. Az emberkék a méretarány érzékeltetésére jók, de különben kicsit zavaróak. Én kiretusáltam volna őket... Egyedi, apró hibákkal.

ChrisMix válasza:
A polárszűrő nem azért van hogy sötétebb legyen a kép..., ahány monitor annyi fényerő.
Rövidebb zársebesség - nagyobb rekeszérték? Amit írsz az üti egymást!
Pont az emberekre van kihegyezve a kép, lentebb már kifejtettem, ha gondolod olvasd el.

2006. július 4. | 12:17 | puruczki-2

OK!
De amint látom másnak is gondja van a kompozícióval...
Én nem azt írtam, hogy dől a kép, hanem azt, hogy "optikailag dől", ami egy egyensúlytalan kompozícióra utal...
Az emberek jók a képen, de sajnos elvesznek, így nem igazán lehet hangsúlya a képnek...
Jó kép ez, ettől függetlenül, csak talán lehetett volna még jobban is...

ChrisMix válasza:
Ok, elismerem, a kép arányaihoz képest kicsik az emberek. De szerintem ez is csak a kiálló szikla "grandiózus" méretét erősíti a fával a tetején. Persze, biztos máshogy is meg lehet örökíteni ezt a képet, van is belőle jópár, de nekem ez tetszett a legjobban, mert szerintem ezen a képen minden a helyén van -számomra.

2006. július 4. | 11:45 | kacsorp

igen, lehet hogy csak optikailag, de tényleg balra dőlős érzésem van nekem is

ChrisMix válasza:
ok

adott pontszám: 4,2
2006. július 4. | 11:44 | kacsorp

egy ilyen tjképnél nem célszerű f3,8-at használni. kicsit furcsa ez a kompozíció, nagyon domináns a szikla a fával, de nem nagyon tudok mit kezdeni a képpel, mert emberek is vannak rajta, de kiszorultak jobbra és bal oldalon is bennhagytál két elvágott sziklát. szerintem kevés volt az 1/3-ad exp kor.

üdv:kp

ChrisMix válasza:
Miért szorultak volna ki a képen az emberek? Pontosan jó helyen vannak, ahova komponáltam őket. A tájban az emberrel nem tudsz mit kezdeni? Ilyet sem hallottam még: ha másnak nem is, méretaránynak tökéletesen megfelel, hogy látszódjon, nem bonsai-fa van fotózva. A -1/3 szerintem elég volt, nincs kiégve a kép.
Az F3,8-at sem értem, hogy miért nem jó számodra, teljesen jó a mélységélesség!
(Nem tartom hasznosnak az értékelésed, de elfogadom, mivel emberek vagyunk és mindenkink más a meglátása. U.i.: jobb-bal, bal-jobb?)

adott pontszám: 4,8
2006. július 4. | 10:44 | puruczki-2

Szépek a színek, mindenképpen indokolt volt fotózni...
:-)
Vágási vagy kompozíciós hibát vélek felfedezni, kicsit optikailag dől a kép a bal oldalra, ezen vagy vágással, úgy hogy a központi kis fás szikla állítottban való fotózásával lehetett volna segíteni, vagy a nézőpont még balra történő eltolásával...
Persze a helyszínt (Korfu) konkrétan nem ismerem, lehet nehéz volt a vágás...

ChrisMix válasza:
Nekem nem tűnik úgy, hogy balra dölne. Nem a középső sziklára van kihegyezve a kép, hanem az úszó emberekre. Minden róluk szól: aranymetszésban vanna, a bal alsó szikla a sarokból rájuk "mutat". Maga ahol úsznak a színvilág világosabb a többi képelemnél, a felső szikla "bezárja" körülveszi őket, mint egy keret. Lehet hogy úgy érzed balra dől, mivel oda van komponálva az egész kép, de szerintem ez jó, így volt akkor a fejemben -és a képen.
Köszi!

adott pontszám: 5
2006. július 4. | 10:42 | Wenmik

valóban nagyonszépre sikeredet a kép szinek éleség vágás fények szépek a két fürdözőt aligvetem észre grat

ChrisMix válasza:
Pedig pont a fürdőzők vannak a "középpontban" Köszi!