BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,72
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. augusztus 3. 07:10
  • objektív: Sigma 150-600 S
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Szürke Predator

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2024. január 28. | 12:52 | Százbolha

Szia! Nem gyúrok pontokra.
Néha benézek.
Ha jól emléxem pontozás nélkül nem is jár kredit.

2023. szeptember 9. | 21:46 | Százbolha

Korrekt állatfotó. Kb. ennyi.

Tonyka válasza:
Szia! Ha pontokra gyúrsz ahhoz komolyabb értékelés kívánatos.

adott pontszám: 3,9
2023. augusztus 8. | 20:04 | foto50

Szia!
Ezt a fotót talán kicsivel jobbnak tartom, mint az előzőt, de több szempontból nem sorolnám a sikeres, vagy szép, vagy egyedi madárfotók közé.
A háttér elmosás nem sikerült, így annak struktúrája zavaró és a színe sem az igazi.
Elég szűk blendével fotóztad úgy gondolom, ami nem szerencsés, ahogy az sem, hogy a fatuskó - ami sajnos túlzóan nagy - előre belelóg a képbe. Jobb lenne a kép síkjával párhuzamos állás és egy tágabb blende kombináció. A fények sem igazán jók, a gém fején túl erős a beeső nap. A szerkesztés sem az igazi, szerintem ennél vagy tágabbra - hogy a környezetből többet lássunk -, vagy szűkebbre - hogy a főtéma jobban uralja a képet - komponáltam volna. Ismét csak hiányolom a jobb minőséget. Vannak továbbá zavaró képi elemek, amiket érdemes máskor elkerülni.
Remélem nem bánt a véleményem, azzal a szándékkal írom, hogy jobb képeket készíts ebben a témában, amit magam is nagyon szeretek és próbálok benne folyamatosan fejlődni én is.
Üdv:
Józsi

Tonyka válasza:
Semmi gond, én is szeretnék fejlődni nem kérdés, de az út elején vagyok. A fejlődéshez idő kell, magamtól én is olyan képeket várnék, mint akik sok-sok éve művelik ezt a műfajt. Csak ott a sok - sok év tapasztalat. Szóval nyilván nem tudok azonnal patent hibátlan képeket produkálni. Vagy választhatom még azt, h elnémulok mondjuk egy évre, aztán egyszer csak jelentkezem a tutival. Viszont akkor érvényét veszíti az oldal célja. Szóval biztos lesznek még gyenge képeim. De remélem azért látszani fognak a fejlődés állomásai is.

adott pontszám: 5
2023. augusztus 8. | 14:59 | murypeti

Nagyon jó a pillanat. Abszolút átjön a feszült figyelem, jól látszik, mennyire összpontosít. Aztán majd lecsap - gondolom. :-)
Remek kép, gratulálok!
Üdv, Péter

Tonyka válasza:
Köszönöm az értékelést.

2023. augusztus 7. | 17:21 | btomi77

Olcsó anyagokból is lehet leseket építeni, nem kell drága sátor.

Nád, raklap, karók, hálók stb. Még sötétben kell beülni a lesbe és a jó fényekre visszajönnek.

Tonyka válasza:
Köszönöm a tanácsokat, jól jönnek. Gondolkodom hasonlón. Persze amit nem említettem, bár te nyilván tudod, nem kicsit időigényes is.

2023. augusztus 7. | 16:05 | btomi77

Szia!

Szerintem te megfogod érteni amit írok és nem fogsz megsértődni ezen.

Amikor elkezdtem természetet fotózni, én is örültem minden képnek, fajnak amit azt hittem hogy érdemes mindenhová feltöltenem, így a fotózzra is. Kaptam is egy csomó 5-öst itt.
Egyszer valaki odaírta a képem alá, hogy okés hogy tükörkép, meg jó szerkesztés, stb, de már unalmas és ezret látott ilyet.. Na akkor én jól beolvastam neki. Aztán mikor több ezer madárképem lett, rájöttem neki van igaza.

Most ezt írom neked én is. Ilyen áldogáló, rossz fényű gém fotó nem egyedi. Szerintem érdemes lenne átgondolnod, hogy miben lehetne javítani, hogyan tudsz előrébb lépni. Ellenfény, jobb nézőpont, akció, különleges jelenetek, mosott háttér stb. Az f10-et nem is értem...
Nézz szétt itt , megérted mire gondoltam: https://www.birdphotography.hu/gallery

Tonyka válasza:
Egyáltalán nem sértődőm meg. Kb. háromhete van meg a 150-600, most élvezem, h mehetek vele. Továbbá azt is élvezem, h találtam olyan helyet ahol vannak gémek. Persze elmehetnék a Mr. Benéhez, fizetett épített les, garantált szép jó minőségű képek, igaz tulajdonképpen ezekből is van millió darab, csak be kell fizetni a belépőt. Most ismerkedem ezzel az egésszel, és piszok nehéz. Egyelőre még az hatalmas gond, h még ezzel az üveggel is eléggé közel tudjak kerülni. Les sátor kellene, de otthagyni nem lehet, mert lába kél. Maradnak a fák, a bokrok, terepruha. Persze a madarak jeleznek egymásnak, másfél két óra ücsörgés mire jön olyan aki le is száll. Nyilván a fényekhez képest a legrosszabb helyre. Ha ficánkolok, ismét elhúz, nem tudom megkerülni, h mondjuk ellenfényes legyen. Szóval bőven van még fejlődni, tudom, és látom én is, h milyen minőségi képeket készítenek sokan. Remélem eljutok odáig, és nem adom fel idő előtt. Lehet építenem kéne egy les gödröt vagy valamit......A magam fejlődése ami hajt, egyedit ebbe a témába nem fogok tudni alkotni az biztos. Élvezem a természetet, de kiismerni még sok idő kell. A minap kimentem a Kunságba, csodás Szalakótát láttam, meg Jégmadarat. De a közelükbe nem jutottam, elsprinteltek, pedig messze voltam még.

2023. augusztus 4. | 05:40 | bau52lac

Szia! Jó kép, feszült pillanat, mely néha hosszú percekig is eltart. Szerintem a fény az nem az igazi, bár a tollak részletessége így jön ki szépen, de a fején az nem az igazi, talán. Jól szerkesztetted, tetszik. Üdv (ha nem nyomom ki véletlenül max. pont lehetne) Üdv

Tonyka válasza:
Köszönöm, valóban a fejre több fény esett, és már nem tudtam visszanyerni. Bár lehet nem is nagyon volt mit. A nyak rész színe, és mérete nem sokat mutat.

adott pontszám: 5
2023. augusztus 3. | 22:15 | fallto78

Szia.

Minden tekintetben dicséretet érdemlő fotó.
Fotós szemmel nézve kifogástalan.
Művészi szemmel nézve szintén csak ugyanezt tudom mondani.
Gondolom sok munka van benne. A kompozíció ( ahogy a sötét háttérből kiemelkedik a világos előtér és a téma ), a fények színe iránya, maga a téma testhelyzete, a dinamika , minden nagyon szép és precíz.
Ez egy tökéletes és példaértékű kép.
Nagyon gratulálok hozzá !!!!

Tonyka válasza:
Köszönöm az értékelésed.

adott pontszám: 5
2023. augusztus 3. | 20:27 | zsoltf

Nagyon jó ez is (mint az előző). Nagyon jó kompozíciós elem a száraz tuskó amiról a predátor figyeli a prédáját. Gondolom közel lehettél, azért a tele ellenére nem mosódott el jobban a háttér, de mivel jelentős a szín és a fényesség kontraszt, a madár jól leválik a környezetéról, ezért jó az összhatás. Gratula.

Tonyka válasza:
Köszi! Sajnos inkább messze voltam, sokkal közelebb szeretnék még hozzá jutni. Az f10 lesz a hunyó.

adott pontszám: 5
2023. augusztus 3. | 09:42 | sasvari

Szia.
Szépek a fények. A madarat szépen a bal harmadolóba helyezted előtte kellő térrel.
Az élességet nem látom topposnak de ezért nem vonnék mert lehet az eredeti éles . A háttér sötét zöldjétől szépen elkülönül a madár. A jobboldali kilógó faágat kiszedtem volna.
Üdv Sas

Tonyka válasza:
Köszönöm az értékelést!