BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,29
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. december 19. 07:41
  • érzékenység: ISO 100
  • fókusztávolság: 33mm
  • objektív: Z 24-120 F/4 S
  • rekeszérték: F10
  • zársebesség: 8 sec
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budai vár
Halászbástya by night

Mindenkitől elnézést kérek, hogy a feltöltéskor rossz adatokkal adtam meg a beállítást. A most megadott adatok már helyesek. ISO 100; F/10; 8 sec; 33mm. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2024. január 3. | 09:04 | kapka

Szia,
Abszolút látszik, hogy egy tudatosan megfotózott és jól átgondolt képről van szó.
Az vonalak szépen visznek be a kép belső részei felé, a a torony csúcs is jól helyezett. Az objektíved szépen rajzolja a becsillanást. Egy pár kisebb tanácsom lenne a következő képhez.
Egy kicsit korábban érdemes fotózni, hogy az égbolt még kék, stötét kék legyen inkább, de még mindnekép naplemente időszakban. Itt azért már látszik, hogy inkább zajos az a rész és nincs túl sok részlet az égen és nem is annyira szép.
A jobb oldali várfalról egy csúcsfényeket és talán egy kis fényt is érdemes elvenni, nagyon világos az a rész, rögtön odaugrik az emberszeme.
Talán te is így akarhattad, a vezérvonalakat látva, hogy a kapu alatti rész legyen szemlélve a néző által. Viszont ott a vásári forgatag nekem zavaró és a mozgás miatt ott el vész az élesség. Talán később, a karácsonyi időszak után neki futnék újra a képnek, akár hajnali időszakban is. Emlékszem régebben mennyit jártam oda fotózni :) Bár a kinai/japán turistáék is tudtak körán kellni. :)
Szép fényeket! :
üdv.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Brown54 válasza:
Nagyon köszönöm a választ. A jobb oldali várfalról vettem le fényt, de úgy tűnik, hogy nem eleget. Még egyszer köszönöm az észrevételeket. Üdv

adott pontszám: 4,5
2023. december 31. | 14:57 | foto50

Szia!
Nekem egy kissé feszes a szerkesztés, olyan beszorított érzésem van. Egy kicsit nagyban is töltötted fel, ami miatt inkább közepesben élvezhető számomra. A helyedben alacsonyabb ISO mellett állványról, hosszabb záridővel is megismételném. Szerintem úgy (még)szebb éjszakai képeket lehet készíteni.

Brown54 válasza:
Nagyon köszönöm a véleményed. Új fiú vagyok ebben a klubban és ez az első sikeresen feltöltött képem. A korábbi kísérletem - a túl kicsi felbontás miatt - nem is sikerült. Itt most túllőttem a célon. Sajnos a beállítások megadását is elrontottam, mert valószínűleg egy másik képemről vettem le. A valós beállítások a következők voltak: ISO 100; F/10; 8 sec; 33mm. Úgy látszik, hogy a 100-as ISO ellenére is zajos lett az ég, és a hosszú expo miatt lettek szellemképesek a lépcső tetején az emberek. Még egyszer köszönöm a véleményed. üdv

adott pontszám: 4
2023. december 25. | 11:07 | Havasi Pál

Szia! Szép és hangulatos fotó lenne ha más beállításokkal próbálkozol. Nagyon jó a kompozíció tájolása, a szerkesztés, de ez nem elég ha nem pontos a kép. Nem szépek a színek, zavaró a több becsillanás, használhatatlan a lépcső feletti szellemalakok. Feltételezem, hogy nem kézből készítetted. Az ilyen fotókat csak állványról érdemes készíteni. Akkor az ISO-t levihetted volna legalább 400-ra, a rekeszt legalább f/8-ra vagy f/11-re és nyugodtan hagyni azt a zársebességet amit mellé rendel a gép. Pár kísérletezést megért volna ez a beállítás. A nagyméretű feltöltés itt nem szerencsés, mert nemcsak a nézőnek nyújt rossz látványt ha nem látja egyben a kompozíciót hanem csak részleteit, de azokat zavaróan nagy mérteben, hanem a fotósnak is hátrány mert minden láthatatlan apró hiba láthatóvá válik.

Brown54 válasza:
Köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 4
2023. december 23. | 16:49 | elohím1970

Szia. Sajnos nagyon kevés véleményt lehet olvasni a fotód alatt, pedig látványos és érdekes kép. Picit túristafotó hangulata van, de szép részletes minden az erős megvilágítás és a Nikon Z5 jóvoltából. A nagylátó miatt a jobboldal picit balra dől, de ez nem annyira zavaró mint a szürke zajos égbolt. Szerintem ff-ben kellett volna mutatni a balfelső lencsecsillanásmaszat is eltünt vagy elhalványult volna. Még akkor is ha a színek picit dobnak a hangulaton. Hiányolok a kép bal alsó sarkából egy kutyás hölgyet, vagy egy szerelmes párocskát akik a lépcsőn baktatnak felfelé, vagy lefelé. Talán a méreteket is jobban lehetne érzékelni és a hangulatot is fokoztad volna. A lámpafény csillanások is szépek, viszont az erős fények picit műanyaqossá teszik a téglákat- falat-lépcsőt. Szerintem mint alapkép elfogadható, de én utólag sokfajta verziót készítettem volna, és egy érdekesebb, izgalmasabb bemutatást választottam volna. Remélem nem haragszol, hogy így látom, további jó fotózást!

Brown54 válasza:
Köszönöm a véleményed.