BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,32
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. január 2. 11:53
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Mezőtúr
csap alatt

a háttért sajnos nem sikerült élesre csinálnom. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2006. január 2. | 18:06 | RR5

Szia nem rossz az ötlet. De én a mélység élességet jobban betörekedtem volna. (tudom ez géptől és optikától, függ)

csador válasza:
ebben igazad van. az optikámon még van mit javítani, de ez csak idő kérdése.

adott pontszám: 2,5
2006. január 2. | 13:54 | Defacer

Szia!
Azt írtad h nem sikerül a hátteret is élesre csinálnod,nem lenne jó ha az éles lenne,vegyed azt h a jobb felső részen lévő faág így életlenül is zavaró(és a csap alatti is ),valamint ha ez a háttér ahogy nézem elég keszekusza szóval nem kellene h éles legyen szerintem,sőt én még kisebb rekeszértékkel csináltam volna h mégjobban el legyen mosva ,egy massza legyen, ezzel kiemelve az előtered,a jégcsap jó lenne ,de tiszta életlen,távolabbról kellene fotóznód, vagy lehet h a kevés fény miatt mozdult be akkor meg állvány vagy korábbi időpontban csináld , amikor megy le a nap, és a jégen kersztül látszódjon a nap , vagy csillanjon be, lehet úgy könnyebben találna élességet a géped is,sajnos összeségében ez még egy gyenge kép,sok a javítani való rajta,főként a zavaró háttér és az éeltlen előtér ami a kép problémája,útólag Ps ben javíthattad volna!és ahogy látom a kompozíció sem az igazi több kéne h látszódjon a csapból!Próbálkozzál még,lesz ez jobb is !
Üdv:Defi

csador válasza:
ritkán kapok ilyen részletes hozzászólást, aminek kifejezetten örülök, mert az ilyen értékelésekből lehet igazán tanulni. nagyon hasznos leírás, figyelni fogok azokra, amit mondtál. köszi.

adott pontszám: 1,5
2006. január 2. | 13:50 | Karesszatya

Hat nemhogy a hatteret nem sikerult elesre csinalnod,hanem meg a fotemat sem,vagyis a vizet.Es hogy hol van itt a taj es miert kell vizet komponalni bele azt nem tudom.Ezt bizony meg at kene gondolni jol.

csador válasza:
csak valami újat akartam felrakni, amit még nem sok helyen láttam. szerintem ez sikerült is, csak a megvalósítás lett elég karcsú.

adott pontszám: 1,5
2006. január 2. | 13:13 | arbiter_la

És mióta kell a hátteret élesre csinálni? De mondjuk a főtémát már azért illene.
De amúgy sem tetszik a kompozíció, rossz a vágás, belógnak a falevelek...
Bocsi, de ez még messze van a jótól...

csador válasza:
ezek még csak próbálkozások, talán lesz jobb is. legalább is én remélem. te vagy az első, akinek nem tetszik a kompozíció, nekem ez kevés. a vágást máshogy nem tudtam megoldani, mert mindenhol van valami, amire szerintem szükség van.

adott pontszám: 3
2006. január 2. | 12:57 | stell

Az pont jó, ha életlen a háttér. Sőt, makróknál, portréknál akár ennél sokkal nagyobb életlenségre is szükség lehet. Az elmosódott háttér szépen kiemeli a témát, az éles, főleg ha kesze-kusza nagyon sokszor elvonja a figyelmet a képről, zavarossá teszi. Persze, vannak helyzetek amikor a háttér hozzáad a képhez, pl falusi hangulatot ad, de akkor is egy kissé életlenebb, de kivehető háttér a jó. Életlen a háttér akkor ha nagy rekeszt, pl. F2,8-at használsz, éles, ha kisebb rekeszt pl. F16-ost. A 2 között persze vannak átmenetek. A tele és makroobi még jobban életlenít (ha nem cserélhető, de pl kizoomolsz, akkor is)
A fotózás pilanatában már nagyon kevés fényed lehetett. Ilyenkor mindenképpen állvány használata javasolt a hosszú záridő miatt. A kép alulexponált, nagyon sötét. Homogénebb, világosabb háttért értél volna el, ha alacsonyabb nézőpontból fényképezed, és az ég a háttér.
A víz fagyott vagy éppen folyt? Mindenképpen életlen, csinálj több képet egy témáról, nagyobb az esélyed, h a géped eltalálja a fokuszt. Ha a fokuszmódot spot-ra állítod, az is javít a makroképeken. Mert ez inkább makro, mint tájkép.
A kép formátuma is jobb lenne, ha álló lenne. ne ragaszkodj a fekvő képekhez, hanem amit az objektum igényel.
Ez egy nagyon jó kezdés, gyakorolj sokat a gépeddel, belőle sokkkkkal több kihozható. Olvass a neten, v. vegyél fotóskönyveket (pl A Fotózás Kézikönyve, vagy a National Geographicnak van jó könyve a digitális fotózásról.) De ami a legfontosabb, légy kreatív, próbálj úgy látni dolgokat (ami akár igen hétköznapi is lehet), ahogy mások nem. Alkoss újat! Sok sikert!

csador válasza:
a háttér ennek a képnek egy másik verzióján ennél élesebb, de ez nekem jobban tetszett.valóban kevés fény volt, későn értem már oda a tett helyszínére, és nem akartam elszalasztani. a víz éppen folyt, ami mostmár lehet nem igaz. (a másik kép álló). köszi az értékelést és a bíztatást.

adott pontszám: 3
2006. január 2. | 12:23 | perdome

Szerintem egyáltalán nem baj, ha a háttér nem éles, sőt így sokkla jobb, mintha éles lenne, nem akard élesre :). Az elképzelés nem rossz, azonban több hibát látok én a képeden. Először is a főtéma nem teljesen éles (jégcsap), és alul bizony elveszik a háttéren, nem különül el tőle. Tqalán szerencsésebb lett volna olyan hátteret találni , ahol jobb a komozíció, pl a jobb oldali pózna vagy mi, nem kellene oda. A jobb felső sarokba sem kellene az a belógó ág. összességében az ötlet nem rossz, de ezzek a megvalósítással nem kap elég hangsúlyt jégcsap. talán több fénynél, nem tudom.

csador válasza:
a főtéma nem jégcsap, hanem a csapból folyik a víz. ennél élesebbre nem nagyon tudom csinálni, szerintem sem túl éles. vágásból is van még ezek szerint mit tanulnom, kösz az ötletet, majd megpróbálom. retusálni nem tudok, ezért a faágat nem tudom kiszedni. köszi az értékelést. a későbbiekben biztos hasznomra fog válni.

adott pontszám: 2
2006. január 2. | 12:22 | acyd

az nem is lenne baj, hogy a hatter nem eles, sot, meg jobban el kellett volna mosni.
viszont az nagyobb baj, hogy a viz se eles. Sajnos ez a kep nem sikerult tul jol, de minel tobbet probalkozik az ember, annal jobb lesz...a csap se tul szerencses ..nagyon sotet, nincs benne semmi reszlet, es nagon uralja a kepet. Lesz ez jobb is...
csak ugyesen

csador válasza:
a vizet nem tudtam élesebbre, mert nem volt állványom. de nem biztos, hogy azzal sikerült volna. igaz, hogy a csap sötét, nem akartam vakuzni, mert makróval nem lehet. köszi a bíztatást. minden tőlem telhetőt megteszek.