BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,73
KATEGÓRIA: digit. illusztráció
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. november 27. 16:34
  • érzékenység: 80
  • rekeszérték: 2.2
  • zársebesség: 1/60
...

Önarcképnek indult a dolog, de aztán elkezdtem szórakozni a PS-pal és ez lett belőle. Címajánlatot szívesen fogadnék. Látom, az első próbálkozásom kevbé tetszik, már dolgozom egy második, precízebb variáció. Mindenkinek köszönöm a tanácsokat. Meg is fogadtam őket. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2005. december 29. | 15:51 |

Érdekes, hogy a két hasonló kép közül az egyik csak 3,... a másik meg a hónap képe lett... Kár, hogy már nem lehet pontozni, mert szerintem ez is jó.
üdv
bedicsand<br><b>Az értékelő 0,5 kreditet utalt át a fotó készítőjének.</b>

velrob válasza:
Azért van különbség a két kép között...
Az biztos, h ez nem érdemli meg az 5öst. Szerintem

adott pontszám: 3,9
2005. november 28. | 07:00 | PaulRascal

Nahm, akkor még 1x.

Címnek:
Into the picture, into the frame

Igazán egyedi, ötletes kép.
Az ötlet maga 5ös, csak a megvalósításon lehetne egy kicsit csiszolni szerintem.
Elöszöris a kompozíció eléggé átlagos.
Középre téve a témát.
Kicsit hagyhattál volna több helyet a kép bal oldalán.
A megvilágítás szerintem rendben van.
Tetszik ez a sárgás színvilág.
Gondolom a fehéregyensúly miatt ilyen.
A képet nagyban közelebbről megnézve viszont előtűnik egy súlyos hiba: életlen.
Gondolom PSben lágyítottál kicsit rajta, de szerintem az arc bizonyos részei lehetnének élesek(gondolok itt a szemekre, szájra, az arc kontúrjaira).
A képbe belehelyezett többi kép aránylag jól sikerült, bár egyre befelé haladva furcsán pixelesedik a keret.
Gondolom ez a felbontás miatt van.
Összefoglalva ez egy ragyogó, tényleg egyedi ötlet, kevésbé jó megvalósítással.
Nálam ez így majdnem 4es.
Látom már dolgozol a második verzión.
Kiváncsian várom!
Remélem mostmár jó helyre nyomok!

Üdv:
Rascal

velrob válasza:
:) Sikerült.
Kösz a kritikát, ez alapján fogom elkészíteni a következő képet

adott pontszám: 4
2005. november 27. | 21:10 | gyerek67

Még nem tudom, hogy a többiek miért húzták le a képet.
Ami miatt nekem négyes: életlen!
Illetve nem ott éles, ahol én szeretném.
Ami az ötletet és az uómunkát illeti, szerintem nagyon jó és szeretném látni, hogy újra megjátszod ezt a fotót!
Gratula és további yyó fényeket Neked:
Gyerek

velrob válasza:
Köszi, neked is

2005. november 27. | 21:09 | makszem

Nem ront a képen, de már nem lesz annyira eredeti, s ennek a képnek -ahogy az értékelők is írták- az ötlet az igazi értéke (míg a szitakötősnek a szitakötő szépsége és annak szép, technikailag tökéletes bemutatása lenne). Ettől függetlenül természetesen Te is megcsinálhatod a saját családoddal vagy önmagad képeivel. Sőt én is :-) Sok sikert és kitartást kívánok hozzá és kíváncsian várom! (0,5 kredittel próbálom elősegíteni, hogy minél előbb feltölthesd)
Örülök, hogy saját ötledet dolgoztad fel, s nem kellett csalodnom - hiszen azért adtam hármast, mert ezt szerettem volna feltételezni. Egyúttal elnézést kérek, hogy részben mégis meggyanusítottalak.
Viszont sajnálom, ha nem találtad hasznosnak az értékelésem. Ha nem találod az említett képet (érdemes megnézned szerintem mindenképpen) szivesen küldök néhány linket mailben, több képtárban is megtalálható.

(Bocsánat, kredit most mégsem megy, nincs meg a szükséges limitem. Talán egyszer később, ha összejön. Üdv, m)

velrob válasza:
Bocs, azért nem fogadtam el, mert egy kicsit megsértődtem ... Hátpótlásul ezt elfogadom :-)
Már megnéztem a szóbanforgó képet és tényleg hasonlít. Érthető a reakciód. Sőt a most készülő családi kép még inkább hasonlít rá. Majd holnap felrakom.
De attól függetlenül küldhetsz linket, de tényleg jók a képei. Cím: d2velezrobert@hotmail.com

2005. november 27. | 19:18 | Mice007

Kozben latom hogy hulyeseget irtam, szoval szukebb rekesszel -t akartam irni...

velrob válasza:
Értem, gondoltam.:)

adott pontszám: 5
2005. november 27. | 19:03 | Darth-Ben

Sztem baromi jopofa, 5letes én 5öst adok mindenképp, látványos és sztem 1edi:)

velrob válasza:
Öszi, örülök, h tetszik

adott pontszám: 4,6
2005. november 27. | 18:42 | archiferix

Az ötlet jó, a vágás sztem. szükebben jobb lenne.
Ha már ilyen szép geometriai megoldást választottál, érdekes lenne a kis és nagykép arányánál az aranymetszés.

velrob válasza:
Kösz az értékelést

adott pontszám: 3
2005. november 27. | 18:16 | makszem

Címajánlat: "Lew D'Souza nyomában"

Kedves Fotóstárs! Értetlenül állok a képed előtt.
Legnagyobb sajnálatomra a szabályzat tiltja, hogy URL-t leírjak, de ha bárki pl. a goolge keresőprogramban rákeres a kanadai fotós Lew D'Souza nevére, és belenéz a képtárába, azonnal megérti miért vagyok értetlen. Talán legismertebb képe a Picture Of You. A Te képed az ő képére olyan szinten hasonlít, hogy ... az döbbenetes. A különbség, hogy Lew az egyész családjáról készített így nagyon szellemes képet, valamint a minőség is lényegesen jobb. Az övé ismeretében a tiédet kétféleképpen tudon értékelni: 1: kerülendő, hibás út ellopni más ötletét, ez esetben legalább a megjegyzésben jelölni kellett volna pl. ily módon: "XY ötletének felhasználásával".
Bár a fotozz.hu szabályzata nem tiltja, hogy ötletet lopjunk és azon gyakoroljunk (hiszen maga a fotó és a munka a tiéd), tehát a kép törlésétől nem kell tartanod, de szerintem nem illik sajátként feltüntetni más ötletét.

Ha az ötlet saját, csak véletlenül egyezik a gondolkodásmódod a kanadai kollegáéval, akkor kreatívnak gondolom a képet, de nem tökéletesnek, számomra a korábban látott a tökéletes, ha azt megnézed talán nem is kell indokolnom miért jobb. Ez esetben hármas lenne a pont, bár a javításon már nem fáradoznék: sajnos más előbb és jobban kitalálta és jobban megcsinálta. Sajnálom. Szeretném, ha meg tudnál győzni, hogy ez a saját ötleted, ezért hármast adok.

velrob válasza:
Az ötlet onnan jött, hogy megnéztem egy nyontató reklámját a TV-n, ahol azzal játszadoznak az emberkék, hogy képkeretet dobálnak egymás nyakába. Az ötletet NEM csórtam, ezt kikérem magamnak. Amúgy én is a családomról készíte ilyen képet, ezt azért raktam föl, h ezekból a kritikákból tanulva készítsem a "nagy alkotást". És azt a képet meg is fogom csinálni, attól függetlenül, h már valaki elkészítette.
Megnézem az ő képét is és abból is tanulok és utána elkészítem az én variációmat. Miért nem fáradozzak??? Az ötlet szerintem több mint jó, és az ront a képen, ha már valaki lefényképezte. (pl.: Ha én lencsevégre kapok egy szitakötőt mondjuk szeböl, akkor az a te logikád szerint más ilyen szögből nem fényképezheti le?) Nam mind1. A lényeg, h még nem láttam azt a képet.
A minősége tényleg rossz, ezért jogos a 3as.

adott pontszám: 3,8
2005. november 27. | 18:08 | Mice007

Az otlet remek, szeretem az ilyen fotokat, de a kivitelezesen meg kene dolgozni....

A labnal fura a vilagos hatter, mintha egy kis fenyforras lenne berakva oda... nem oda valo

a keznel az arnyek nem stimmel, olyan erzest kelt, mintha nem kepet, hanem egy terbeli valamit tartana, aminek melysege van

Az elesseg nem tokeletes, kicsit talan nagyobb rekesszel kene fotozni, nem ismerem a gepedet, de ennel elesebb kepet is kene produkalnia

velrob válasza:
OK. Igyekszem kiküszöbölni a hibákat a következő kepen. Köszi a tanácsokat

adott pontszám: 3,9
2005. november 27. | 18:06 | -vadvirag-

Az elgondolás ötletes, a montírozás is igen jól sikerült. Különösen tetszik, hogy a fény irányából rávetül a kezed árnyéka a képekre.

Ami zavar, hogy a legnagyobb képen elég életlen vagy, ettől nem érzem olyan letisztultnak a képet. Kicsit szürkefátyolos is, hajszálnyi kontraszt, USM mehetne még rá.

Próbáld meg külön-külön a megfelelő élességre hozni a kis, nagy és közepes képeket, mert a második legnagyobbat már nem látom életlennek.

Címadásban nincs nagy gyakorlatom, lehetne multI, ahol a nagy I az angol én megfelelője. Egy végigmelózott hétvége után sajnos már csak erőltetett szójátékokra futja tőlem. :-)

Tartalom: 4.3
Kivitelezés: 3.5

velrob válasza:
:)
Kösz a tippet

adott pontszám: 4
2005. november 27. | 17:59 | rogerrabbit

Ötletes, jó kis kép, viszont nem tetszik, hogy nem a kamerába nézel. Vszleg így akartad, de nálam ez a része nem jött be. Egyébként jó!

adott pontszám: 4,3
2005. november 27. | 17:52 | BlackAlex

hatalmas ötlet.....persze a tv-ben is láthattunk hasonló kép a képben tipusú reklámspot-ot egy nyomtatót gyártó cégtől...
Én ezt egy jó képnek látom és ezért az 5LET a technikai megvalósítás hiányosságait feledteti vagy ha úgy tetszik elmaszatolja a fejemből:) Építő jelleggel annyit írnék ,hogy egyrészt a géppel kellene állítgatni .kiszedni belőle az élességet...tud az többet is sztem... és még vmi akkor lenne igazán ütős a fotó ha a kisképeken a gépbe néznél:) vagy több arcodat mutatnád meg a kis képeken.. így számomra kicsit egyhangú... de ezek már mind nagyon szubjektív dolgok.

velrob válasza:
Erdetileg úgy gondoltam, h 5 különböző ember lesz a képen. Ez a variációt azért raktam fel, h megkritizáljátok és a tapasztalatokból okulva elkészítsem az eredeti ötletet.

adott pontszám: 3
2005. november 27. | 17:30 | Kiss Dóra

ez a kép csak a technikarol a technologiarol szol, különösebb formai élményt nem ad! kompoziciova nem áll össze a pár képelem ami alkotja a képet!

adott pontszám: 3
2005. november 27. | 17:22 | spilak

Tetszik az ötlet, de a srác fotója nem jó! Homályos, fura a szeme! Ha magad fotózod akkor sokszor próbálkozhatsz és ezért egy sokkal élesebb és jobb fotót várnék! :-(

velrob válasza:
Igen, tényleg homályos

adott pontszám: 4
2005. november 27. | 17:19 | freshmaker

tökjó ötletnek tartom, ilyet még nem láttam fényképen. a legbelső kis képek viszont már nagyon nem szépek, egy cseppet pixeles a forgatás miatt. a megszállott tekintet (bocs) viszont jót tesz a képnek. amit írtam hibát azon kívül mást nem látok, apró hiba.

velrob válasza:
Értem, kösz a véleményt.

adott pontszám: 3,5
2005. november 27. | 17:18 | Xaser III

Az ötlet még mindig tetszik, ahhoz képest, hogy sokan megvalósították már (a fotozz.hu-n még nem láttam). Ami nagyon zavaró számomra: az életlenség. Mivel önarcképnek indult és pont az arocd a legéletlenebb az egész képen, ezt elég nagy hibának tartom, főleg egy olyan géppel, amivel fényképeztél. A másik zavaró tényező "befele" haladva: a keretek. A keret élei meg vannak törve, fura pontok vanak benne.

velrob válasza:
Értem, kösz a véleményt.

adott pontszám: 4
2005. november 27. | 17:17 | balijan2005

Lehet, hogy túlzott amit írok, de szerintem jobb lenne, ha nem 1 képből csináltad volna meg, hanem legalább 3-4 alkalommal tényleg újrafotózod a fotót a fotóban. Bár próbálkoztam hasonlóval, és elég nehéz úgy fotózni, hogy a fotó is jól átjöjjön.

velrob válasza:
Jó ötlet. Kösz

adott pontszám: 5
2005. november 27. | 16:57 | z62

Hú mikor kicsiben megláttam " csak ne őnarckép legyen"gondoltam.
Cím tipp: Ajánlom magamat.
Tetszik a barnának ez a különös krémszerű hatása.Szükségesen lágy a fotó.Ezt így kellett megcsinálni.Jó ötlet volt.Grt.

velrob válasza:
Örülök, h tetszik.
Kösz

adott pontszám: 4,5
2005. november 27. | 16:55 | Ferci

teljesen jó ötletnek tartom, a kivitelezéssel annyi a bajom, hogy a fehér keret belül a kis képeknél nagyon furcsán töredezik, nekem megakadt rajta a szemem, amúgy nagyon ügyes.

velrob válasza:
Értem, kösz a véleményt.

adott pontszám: 2
2005. november 27. | 16:52 | ahaláligbébi

Elég szembe tűnő a minőség ,gyenge,életlen.Hiányzik egy kis kontraszt is a lapok zavaróan esetlegesen vannak a kézben.

velrob válasza:
Na bumm

adott pontszám: 4,4
2005. november 27. | 16:50 | czuppy

Ha az utómunka jobb lenne, és az eredeti is élesebb tisztább, akkor simán ÖT pontos kép. Sajna ezzel a fátyolos szürkés kopott színvilággal nem fog aratni a képed.
Az ötlet nagyon jó, csak a bal kezednél nagyon látni hogy utómunka... :-(
De nagyon nagy poén!

Cím: Skizofrén önarckép.

GRT!
Üdv, czuppy

velrob válasza:
Értem, kösz a véleményt.

adott pontszám: 3
2005. november 27. | 16:48 | _Canon-os_

az ölet jó....csak a megvalósítás nem nagyon tetszik....!a vágás lehetne kicsikét szűkebb, az arnyékok néhol zavarnak, pl. a kéznél!próbáld meg újat homály, árnyék nélkül és jobb vágással.!

velrob válasza:
Értem, kösz a véleményt.

2005. november 27. | 16:43 | morrmota

címre: én a képben

velrob válasza:
Kösz

adott pontszám: 3
2005. november 27. | 16:42 | mephi

az ötlet ugyan ismerös, de azert nem lerágott csont. a ps munka a kezeknél eléggé látszik, ez a fehér kelet eléggé elüt. tul nagy a tér az alak körül és nem tetszik a háttér tónusváltása sem.
a legnagyobb bajon viszont hogy életlen de nagyon.

velrob válasza:
Értem, kösz a véleményt.