BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2024. április 30. 10:31
Rozsdatemető

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2024. április 30. | 23:06 | foto50

Szia!
Én még ilyen szerkezetet nem láttam, így a kép témája számomra érdekes. Mint fotó nem tetszik annyira, egyrészt az erős fény miatt, másrészt esetleg lehetett volna keresni valami izgalmasabb nézőpontot, perspektívát erről a fura jószágról.
Üdv:
Józsi

Havasi Pál válasza:
Ez egy tolólap hóakadályok áttörésére. Szibériában biztosan hasznosabb volt. Itt csak rozsdásodik ez a darab.

adott pontszám: 4
2024. április 30. | 22:04 | pálkata

A napszak kiválasztása, erős fény esetén nem hátrány.
A szerkesztés nagyon jó, ill. némi utómunkával a picit tulzó erős színek, ill. fények orvosolhatóak!
Ez egy hó kotró sztem,
Gratulálok a fotóhoz!

Havasi Pál válasza:
Köszönöm, valóban hótoló-lap

2024. április 30. | 19:30 | gljzsf

Inkább csak véleményt írok nem értékelést mert nem akarok konfrontálódni, mert minek. De a véleményemet is csak segítő szándékkal, nem bántásból. Van olyan, hogy az ember jár egy érdekes helyszínen és úgy gondolja, ha itt fényképez akkor érdekes fotók is fognak születni. Szerintem ez a kép is bizonyítja, hogy ez nem minden esetben van így. Úgy gondolom, egy elrontott kompozíció mert a kép kb felét egy tolólap, hóeke egyik rozsdás oldala teszi ki a többi része pedig a környezet cseppet sem szép, vagy ideális, része, zavaró részletekkel. Hogy mi volt a cél nem tudom, nem értem magát a fotót sem. De ez csak vélemény feljtsd is el. Lehet csak én látom így.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm! Ez láthatóan olyan téma, amitől nem kell nagy mélységeket várni. Bemutató jellegű fotó, hogy volt egy kor amikor létezett ilyen is. Ma már csak múzemuban rozsdásodik állagmegóvás nélkül.Mivel a fotósoknak ez nem téma. A múzeum emberei pedig nem fotóznak, így az ilyen ritka érdekességeket megörökítem, amíg még lehet. Maradjon fenn valami róla, mert késöbb semmi sem lesz. Inkább szakmai illusztrációnak készült elsősorban. Volt már korábban megbízásom vasúti jellegű fotók készítésére toborzási, pályaválasztási, oktatási, marketing célból. Akkor derült ki például, hogy volt olyan eszköz, amiről semmi nem maradt fenn, egy több mint 70 éves rajzon kívül. A tankönyvek írják, de senki nem látta még, senki nem tud róla mondani semmit. Ezután gondoltam, hogy mindent sorra próbálok fotóban megmenteni amíg lehet. Ebből ezt mint érdekes eszköz töltöttem fel ide. Kíváncsi voltam milyen fogadtatást kap. Semmi többről nincs szó.