BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2024. március 25. 16:06
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2024-03-23
A Szabadság híd!

Bocsánatot kérek az egyszerű fotó miatt - de nekem örök szerelem ez a műtárgy! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,8
2024. április 25. | 15:57 | Thuri91

Szia! Szép tiszta, jó minőségű kép. Szeretem a kiderült égben fotózott képeket. Sokat ad a képhez. Azért nem adtam maximumot, mert alul túl szűk a vágás szerintem. Kicsit többet mutattam volna a Dunából.

Havasi Pál válasza:
Szia! Köszönöm! Ennek is több változata van, de nem merem feltölteni, mert ezért is kaptam, hogy túl egyszerű-túristás, nem történik benne semmi különleges. Van felülről, van alulról, van érdekes szögben is, van tájjal/dunával együtt. Én szeretem az ilyet is feltölteni, mert nem szólhat a fotográfia mindig csak az izgalmas vagy egyedi történetekről. Ez ugyanúgy szerves része. Ha mindenki csak különlegességeket fotózna a hídról akkor mit mutatnánk be egy mérnök-szakmai fórumon, idegenforgalmi kiadványban, városképi illusztrációban, iskolásoknak tankönyvekben? Fekete-fehér szegecseket, acélgerenda éleket, talapzat geometriát látványos bokeh hatással? Az élet nem szólhat kizárólag a művészkedésről. A hétköznapokat nem zárhatjuk ki az életünkből. Az egyszerűség nehézsége a nagy tisztaságú kép elérése. Sokaktól megnéznék hasonló egyszerű fotót is. Kíváncsi lennék mennyire pontosan sikerül visszaadni a természet és a műtárgy szépségét, egyben a fényeket, a színhűséget, részletgazdagságot. A fotózás alapja egy jóminőségű kép elkészítése. Erre lehet építeni utána a különlegességeket. Összehasonlítani, mértéket vagy mércét vonni csak ezekkel az alapfotókkal lehet, mert a művészi fotók annyira egyediek, hogy nem alkalmasak a fotósok képességeinek reális értékelésére. Tehát ezek hasznosak is egyben.

2024. április 2. | 09:05 | foto50

Szia!
Maga a híd valóban egy tökéletes műalkotás, és ennek megfelelően számtalan remek fotó készült már róla. Ez nem tartozik e remek fotók közé. Nagyon átlagos nézőpont, erős fényekben, az árnyékos oldalról fotózva és számomra zavaró, hogy a felénk közelebb eső rész lett ilyen módon elvágva. Sajnos még arra sem figyeltél, hogy ne legyen ferde. Ahogy írod, egy egyszerű fotó, szerintem nem feltöltésre való, de a rajongást a híd iránt megértem. Nem pontozom.
Üdv:
Józsi

adott pontszám: 3
2024. március 25. | 19:31 | gljzsf

Budapest, az országház, a hidak, annyiszor voltak már fotózva, hogy igazán nehéz olyan képet készíteni ami kicsit is szokatlan , vagy érdekes lenne. Itt is az a helyzet, hogy egy átlagos napszakban, egy átlagos szögből, egy átlagos fotót sikerült készítened. Nics vele semmi baj, technikailag, de nekem nem ad át semmi érzelmet, vagy nem kelt bennem érdeklődést, vagy nem okoz esztétikai élméyt. Ezért én erre képre hármast tudok adni. Remélem más majd lát benne egyéb értékeket is.