BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,88
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. december 19. 21:24
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Lángoló jég

Zsoltf-nek, azt mondta tükrözés nélkül is működne a kép, hát lássuk... :) Nem ugyan az a képkocka, kicsit későbbről. Pár másodperccel később tűz piros volt minden, nagyon szürreális volt a látvány, de a sok villanyoszlop és kábel kevés helyet hagyott a fotózásra sajnos. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2024. január 3. | 09:05 | kapka

Szia,
A naplemente látványa bizonyára magával ragadó volt, ezek a színek a valóságban még csodálatosabbak lehettek, de így fotón is nagyon látványos.
A házak sziluettje viszont számomra zavaró. Ha van rá módod, akkor egy fasorban vagy erdős, mezős részen meg tudod próbálni újra? Szerintem nagyon érdemes lenne.
A tükröződés fogott meg azt gondolom még, de az a rész meg alulexponált nagyon, egy kis utómunkával még lehetne javítani.
üdv.
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

elohím1970 válasza:
Az alsó rész sötétben volt, mert nagyon borús sötét idő volt, de igen aluleszponáltam, hogy az égbolt színe ne sérüljön. Nagyon köszönöm , hogy foglalkoztál a képpel és a krediteket is, szükség volt rá, majd valahogyan meghálálom, pl másik naplementéssel :) Szép estét! Ja gyönyörű galériád van, csak új fotó nincs sajna! Gratulálok a fotóidhoz!

adott pontszám: 3
2024. január 1. | 15:39 | gljzsf

Őszintén, nekem így sem tetszik, és tükrözve sem. A kigyulladt olajfúrótorony asszociációja most is ott van. A színek erősek, túlszaturáltak. A kép zavaros, csúnya háttérel, és előtérrel. Háttérben a házak, fák, sziluettje széttördeli, baloldalt a kiemelkedő fa, és oszlop felborítja a kompozíciót. Számomra elrontott fotó.

elohím1970 válasza:
Az olajfúró torony számomra nem is létezik. Soha nem is láttam élőben is remélem nem is fogok. Híradót nem nézek, nincs is tévém :) De tudom, hogy vannak, viszont Ha rajtam múlna mind üzemen kívül kerülne, és más közlekedő eszközök működnének, aminek a gyártása és hajtó"műve" sem mérgezi a gyermekeinket. A természet mutatja a megoldásokat (rovarokban-állatokban-növényekben, még a kristályokban is, ) csak az elme és az azt irányító pénz és hatalom-ego, nem engedi a fejlődést. Elfogadom a véleményed a villanyoszlop lehet zavaró a nézőnek. Üdv.

2023. december 28. | 20:34 | pálkata

Egy fotó eladja magát!
( nem kell komment! )

elohím1970 válasza:
Azt hittem már, hogy fotós-szemlélő létedre nem tetszik egy ilyen izzó égbolt! :( Egyébként tegnap előtt is voltak hasonló fények, még ettől is durvábbak csak forogtam a gépemmel észnélkül minden irányba és lövöldöztem :))))), de hegyre kimenni nincs idő, mert ez színvilág 5 perc max, és itt a faluszélen úgy komponálni-szerkeszteni hogy fotó legyen belőle, szinte lehetetlen. Azért ha lesz kreditem, (kb 10 év múlva :) ) majd felteszem komment nélkül azt is, de tükrözni fogok -az a terv- készülj, durva lesz :) Egyébként ha tudom, hogy ilyen sokáig itt áll az első oldalon, nem teszek fel két hasonlót

2023. december 28. | 12:58 | pálkata

Nem tölteném fel, minek, ja a másikat sem!

elohím1970 válasza:
De te nem én vagy! nemigaz? még az a szerencse!

adott pontszám: 4
2023. december 25. | 10:47 | Havasi Pál

Szia! Erős hangulatú, látványos fotó, gyenge szerkesztéssel. A kép jobb negyedében található fenyőfa, különösen az az oszlopszerű valami nekem disszonáns, a látványos táj harmóniáját megtöri és sajnos erőszakosan viszi el a tekintetet. A másik fotó egyértelműen jobb volt. Ha nincs világos üzenetünk a néző felé, hanem csak kísérletezünk, az felesleges. Egy témáról ha sikerült már jó fotót készítenünk akkor másikra nincs szükség. A kevesebb néha több.

elohím1970 válasza:
Igazából ez a fotó a kertünk végében készült és nem is számítottam erre a csodás naplementére. Nem volt semmiféle koncepció, a fotó elkészítését illetően, vagyis csak annyi, hogy mivel gyönyörű volt az égbolt, gondoltam a törött aszfaltos úton autók által felszaggatott jeget és azt a szürreális visszatükröződést megmutatom másoknak is. A kép fölsőrészén már a villanydrótok látszottak volna a bal oldalon pedig a sima kék égbolt, alul gazos rész. Talán a bal felső "főnixmadárra" kellett volna zoomolni és az égbolt fotók kategóriájába tenni, de ez most így sikerült. Azért örülök, hogy megnézted és időt szántál rá, írtál. Szép napot!

adott pontszám: 5
2023. december 20. | 07:04 | zsoltf

Ezek után nyilván nem is mondhatnék mást, de nekem határozottan jobban tetszik így.

elohím1970 válasza:
:) De mondhattad volna, hogy így tényleg nem működik :) Örülök, hogy szólóban tetszik, köszönöm az 5 pontot. Üdv.