BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. december 18. 09:37
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Mátraballa
Karácsonyi sziluett

csak tükrözés volt. Boldog karácsonyt. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2024. január 28. | 12:43 | Százbolha

Tükrözéssel képebb lett.

adott pontszám: 5
2023. december 25. | 10:38 | Havasi Pál

Szia! A "csak tükrözés" többre sikerült! Pontos, szimmetrikus, tökéletesen megszerkesztett kép ami ráadásul maradéktalanul adja át a tartalmát - erős hangulatot hordoz!

elohím1970 válasza:
Örülök, hogy így látod, köszönöm a véleményed. Üdv.

2023. december 19. | 08:12 | gljzsf

Boldog karácsonyt! :) A képről, nekem nem a karácsonyi hangulat ugrik be, inkább olyan érzesem van, mintha egy olajfúró toronynál, valami baleset történt volna, és még égne valahol valami, a kiömlött olajon meg megcsillannak a fények. Nagyon erős a képi hatás, de nem jó értelemben. Egyáltalán nem azt a hangulatot adja át amit közölni szerettél volna. Persze ez csak az én gondolatom.

elohím1970 válasza:
Szia. Örülök, hogy írtál. A tükrözés nagyon kényes dolog, ugyanis középpontból indulva 8 bitenként tudod változtatni a látható képet, amit ha hiszed hanem az emberi szem és elme együtt érzékel, viszont mind ezt csak tudat alatt. Vagyis: Az emberi hétköznapi perspektíva nem is érzékeli ezt a változást. (Még érthetőbben: ha középen vertikálisan 4 pixelt levágok és úgy tükrözök, máris megváltozik a kép hangulata, persze ezt ebben a nagy méretben nem is érzékeljük, pedig tudjuk, hogy levágtunk függőlegesen négy sor pixelt és azt tükröztük)
Kemény tudom amit írok és nagyon nehéz megérteni is, de egy példát tudok mondani neked. Mikor átlagsebességgel levetítenek egy filmet és közé szúrnak egy képkockán amin egy puhár víz van, megszomjazol. (Colombo egyik részében is van már ezt a 70-es években is tudták a filmiparban és médiában szereplők) A szemed látja az elméd nem fogja fel, viszont tény, hogy az ott van és manipulálja az emberi elmét (tudat alatt). Már múltkor összebarátkoztunk mint két fotós, viszont az életutunk teljesen más irányba vezetett de mint kiderült mindkettőnket érdekel a tudalatti működése. Gondolj bele, hogy egy egész nyugtató szeretettel teli filmbe csak egy képkockát kell beilleszteni ami negatív dolgot mutat és máris feszültséget idéz elő a lelkedben. Persze nem tudod mitől vagy feszült, hiszen egy nyugtató szórakoztató filmet néztél, de aki belecsempészte a negatív képkockát az tudja, miért a szorongásod. Na és itt jön a lényeg. Ha kilépsz a levelezőrendszeredből árad a szemedbe a meghalt, lelőtte, háború, gyilkosság, világvége képekbe... A média egy mocsok szemét aljas hadjáratot folytat az emberek ellen, hogy a politika manipuálhassa őket, ezért egy idő után már mindenben a negatív dolgokat látjuk. Persze, hogy kinek mi a negatív az is egy nagyon szubjektív dolog, hiszen minden ember más életutat járt be. Amit a fotóban látsz az ott van és benne van a rossz is, meg benne van a jó is (jin-jang tudod:) ) Keresd benne a szépet, az angyalkásat azt is megtalálod, csak más perspektívában :) . Szeretnék mutatni neked egy érdekességet az egyik tükrözött fotód alatt, ha jól emléxem a címe "A két nap". Üdv.

2023. december 18. | 10:03 | zsoltf

Szia, az alapkép szép, de nekem jobban működött volna tükrözés nélkül. Nem érzem, hogy ezáltal több lett volna a kép.
Boldog karácsonyt!

elohím1970 válasza:
Szia. Igen értem és gondoltam erre, de nem simán egy faluszéli naplementést akartam (van már sok olyan) és a villanyoszlop is bezavart, sajna nem volt több helyem fotózni. Ettől még merészebb szerkesztést szerettem volna, sokkal érdekesebben mutatva, dehát még most itt... nem felelt volna meg a kritériumoknak :) Köszönöm, hogy leírtad az őszintét. Szép napot!