BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. november 17. 10:38
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Mátraballa
Mátraballa vasútállomás II. 2023

Még 1 fotó lesz a sorozatból. Fantasztikus fények voltak, 1 óra körbefotózás, óriási élmény! Gyertek fotózzátok, utazzatok vissza az időben :) Az épület tetején is nő egy fa, drónnal is érdekes képek készíthetők! Régen itt emberek százai várakoztak (munkába menet) a Slgótarjánból jövő vonatokra, ma 2. világháborús filmeket forgatnak a helyszínen. (Sok régi fotóm van erről is). Azt beszélik az emberek, (BEMONDTA A HÍRADÓ) hogy hamarosan mágnesvasút épül itt (maglev). Így lesz tudom, az is fotogén lesz... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2023. december 14. | 20:24 | gljzsf

Egy kicsit talán igen :) :) Gyerekkorunkban rácsodálkozunk a világra, aztán megszokjuk, és már nem csodálkozunk semmin. És a szépet sem látjuk meg. Elmegyünk mellette, végig rohanjuk az életünket, legfeljebb néha egy rövid időre állunk meg. Olyan kérdéseket feszegetsz ami már inkább filozófia, ebben a témában nekem Eckhart Tolle a kedvencem, vagy Carlos Castaneda, vagy Osho, vagy A.J.Chirstian stb. Sok a kérdés bennem is, és én is keresem a válaszokat ezekre. Néha, fotózás közben, vagy egyéb alkotó tevékenység közben meg lehet tapasztalni különleges lelkiállapotokat. :) Mikor az elme elcsitul, vagy leáll.

elohím1970 válasza:
Örülök annak amit írtál! Látod... mondtam én, hogy a fotósok máshogyan látják a világot. Ha máshová írom ezeket a sorokat...hát...inkább nem is próbálom, nem is vagyok sehol regisztrálva. Igen elkell / SZÜKSÉGES-KÖTELEZŐ / gondolkodnunk azon kik vagyunk valójában és mi ez a világ EGYETEM ! körülöttünk. Egy dologban viszont biztos vagyok, hogy a választ soha senkitől nem fogod megtudni, (esetleg a helyes válasz irányát mutathatják meg mások) mert az csakis benned van! Az nagyon fontos, hogy amit nem tudsz elképzelni az nem létezik, ezt soha ne feledd! Feszegesd az elméd határait, de mindig ismerd fel az arany középutat. Nagyon-nagyon nehéz előre haladni, mert egy kérdésedre rengeteg válasz lehet helyes és rengeteg lehet helytelen. Egyfajta paradoxon a legtöbb megfejtés, vagy végtelen útvesztőnek tűnik. De lehet előre haladni, ha eltűnik az egód és szereted a magányt :) Üdv.

2023. december 14. | 18:18 | gljzsf

Látom érdekel a csillagfotózás, éjszakai fotózás. https://www.youtube.com/watch?v=VLGtzT27kEU Van néhány jó videó a neten, szerintem ezekből sokat lehe tanulni.

elohím1970 válasza:
Érdekel a csillagfotózás, köszönöm a linket. Igazából ami mégjobban érdekel, hogy az ide feltöltögető fotósok hogyan látják-érzékelik a "világot" amit fotóznak és ami körbe veszi őket. Én úgy gondolom, hogy az olyan ember, aki szereti a fényképező gépet használni, sokkal objektívebben látja a környezetét mint aki érdektelenül elsétál bármi mellett... "hiszen objektívon keresztül is nézi" :) De tényleg igaz ez? Például nagyon érdekes a videó felvételben (amit küldtél) 6:06-nál mikor azt mondja a srác, hogy megdöbbent mikor max ?zoomnál, 2,8-as rekeszértéknél a pár méterre odébb álló fa is élesen látszott nem csak a végtelen messzeségbe csillogó csillagok. Aztán pár tized másodpercre rá, ezt el is fogadta, (úgy gondolta, hát ez tök szuper "Isten is velünk van) és már ment is tovább a gondolat menete, mintha semmi érdekes, vagy fontos nem történt volna. Na ez az az emberi viselkedés ami érdekesebb számomra a csillagos égbolt fotózásnál. A 2000-es évek elején mikor először hallottam a digitális fényképezőgép megjelenéséről el sem akartam hinni, hogy olyan létezhet. Hát ezt az "analóg" világunkat, hogyan lehetne már élethűen digitalizálni? Pixelekből (négyzetekből) kirakva??? A zajból qvantálni? a digi fényképező az emberi szemhez mérten rakja össze az éter zajait? Bejut a foton a lencsén, aztán elektronná alakul, átjut a kapukon amit az ember meghatároz neki, aztán az lcd képernyőt ismét színes fotonokká változik és az a kép amit ott látunk az a végeredmény? (Az emberi szem is egy lencse és a fotonok ugyan azt az utat járják a fejünkbe is, amit a fényképezőgépbe, átalakulnak elektronokká és végül mutatják a szemünk mögött a képet. https://hu.wikipedia.org/wiki/Kvant%C3%A1l%C3%A1s_(jelfeldolgoz%C3%A1s) KI NÉZI A fejünkben a szemünk és az agyunk által összerakott képet? Van a fejünkben egy neuron háló ok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Mesters%C3%A9ges_neur%C3%A1lis_h%C3%A1l%C3%B3zat DE a digitális gép LCD monitorja által összerakott képet mi nézzük fotósok, de a fejünkben nincs LCD kijelző... Akkor mi vagy ki rakja össze egységes képpé amit látunk? Ki nézi a képet amit a szemünk lát? Hát mi ! Mi?ki? :) Utánanéztem és ha hiszed hanem 3 évig éjt-nappallá téve nyomaztam utána, minden energiám és működő képes agysejtem felhasználtam, míg nagyjából meg nem értettem. De mikorhallottam a digitális fényképező létezéséről, nem mondtam azt, hogy úúú tök jó "Isteni masina elfogadom, gyerünk tovább. nem.nem hogyan is van ez? Hogyan is van az, hogy 2,8 as rekesznél a csillagok is élesek és a fa is a közelben? A fuji fényképezőmmel a felhőket simán tudom makró módban fotózni. De szerintem minden digitális gép tudja ezt! De miért is? Miért úgy forog velem a világ ahogyan a gép mutatja? Napfelkelte? Van olyan mikor a föld forog! Naplemente? Mikor a föld forog? Na ezek az izgalmas kérdések számora. Miért úgy látni a csillagokat az égen ahogyan a gép mutatja... ? Üdv. Azért remélem nem ilyesztettelek meg :)

2023. november 20. | 08:13 | bau52lac

Szia! Hangulata van, olyan középen a becsillanás, mint a régi fotókon.(amikor a frontlencse nincs már túl jó állapotban). Tetszik !

elohím1970 válasza:
Szia. Örülök, hogy ez tetszik. Üdv.

adott pontszám: 5
2023. november 19. | 09:32 | gljzsf

Klassz! Fura a kidolgozás, de nem rossz. Valami jó címen azért érdemes lenne agyalni, mert sokszor egy jó cím ad a képhez. Ez nem dokumentum fotó.

elohím1970 válasza:
Szia. A felhők közül egy erős fénysugár világította az épület tetejét és a síneket, körbe sötét esőfelhők árnyékoltak, nagyon szürreális, földöntúli látvány volt. Ha nem dokumentumfotó, akkor digitális illusztráció. Egyébként xnview-ben kiegyenlítés, aztán szépia van rajta, semmi több. Köszönöm, hogy írtál, és örülök, hogy tetszett! Üdv.

adott pontszám: 5
2023. november 18. | 09:21 | najó

Atom!!!!
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

elohím1970 válasza:
Húúú 2 pötty? Megyek is fotózni :) KÖSZÖNÖM! sZÉP HÉTVÉGÉT!

adott pontszám: 4,9
2023. november 18. | 06:18 | terbe.rezso@gmail.com

Én nagyon szeretem a vonatokat, és mindent, ami a vasúttal kapcsolatos. :-) Elkaptad a pillanatot, nekem tetszik, nem is kötözködök különösebben. Én balról kivágtam volna azt a fát, és próbáltam volna figyelni, hogy a pózna teteje is látszódjon. Tudom, miről beszélsz, a környezetemben is zárták le utcát, ahol lakom, hogy 2. világháborús filmet forgassanak. :-) Gratula a képhez!

elohím1970 válasza:
Köszönöm a véleményed, átgondolom amit írtál. Sajnos rengeteg olyan "elfelejtett" - "reményvesztett" ? hely van a környékünkön, (Heves-Nógrád-Borsod) ami változtatás nélkül alkalmas a XX. század eleji filmek forgatására, van negatív / tabu / fotó téma... Üdv.

adott pontszám: 5
2023. november 17. | 13:06 | zsoltf

Minden kompozíciós elem tökéltessen a helyén van, tetszik a sínek által létrehozott perspektíva. Remek fotó!

elohím1970 válasza:
Köszönöm, hogy írtál, örülök, hogy megnézted és tetszett. Egy erős fénysugár tört be a felhők között és nagyon misztikus volt az egész, az eredeti nagyon más, ha lesz sok kreditem majd megmutatom... Xn view - kép - leképezés - kiegyenlítés, aztán ismét leképezés - szépia, majd sötétítés és kontraszt. PS nincs de ez is jó, próbáld ki ha van időd + kedved :) Üdv