BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. június 18. 07:30
-

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2023. július 10. | 01:38 | sasvari

Szia .
Ismét egy jól szerkesztett látványos fotó.
Azért kíváncsi lennék ,hogy a két fehér tényleg így egymás mellett volt vagy utómunka eredménye.
Üdv Sas

zsoltf válasza:
Köszönöm szépen. Tényleg igy volt a két fehér. Utómunkában egy oda nem illő rozsdás gépet meg szemetet szedtem ki a bal alsó sarokból, valamint a szokásos kontraszt, fény, stb. csuszkák huzigálása.

adott pontszám: 5
2023. június 24. | 14:36 | Fotos84

Kis méretben azt hittem, légkalapácsok vannak a falhoz támasztva :) Ötletes, el kell nézegetni, mire leesik, mit is látok - éppen ezért működik. gratula! Üdv.

zsoltf válasza:
Köszönöm ezt is!

adott pontszám: 5
2023. június 20. | 20:32 | Havasi Pál

Mostanában népszerű a drónfelvétel. Több dologban sem látom maximális értékűnek, és néha leírom. Nem ismétlem meg őket, mindig valami új szemléletet próbálok belevinni. A minőséggel kapcsolatos aggályaim átbeszéltük. Most inkább a tudatos kompozíciót érinteném. Ha valaki lent áll a földön, fogalma sincs arról, hogy milyen látvány fogadja a drónt odafönt. Egyszerűen ez a tér, a természet törvénye. A Nazca vonalakat sem úgy fedezték fel, hogy rajtuk sétált egy tudós elme. Kétezer évig sétálgattak arra emberek. Az első kereskedelmi repülőjáratokon pillantották meg őket Peru-ban. Szóval ez a drónfotózás egy olyan dolog, hogy (szerintem) a fotós, mivel nem látja, így nem tudja mit fog fotózni. Majd amikor meglátja a fenti képeket, dönti el, hogy talál-e számára érdekeset, amit érdemes pontosabban kidolgozni. Ezt így viszont nem nevezném tudatos alkotásnak. Ettől függetlenül, tetszik amit látok. Tetszik a biztos kezű szerkesztés. Tetszik, hogy az aggályaim ellenére be lehet illeszteni az értékes fotográfiák közé. Örülök, hogy van ilyen, mert színesíti a világunkat. Nem örülök viszont a címnek. Nemrég írtam, ha valaki annyira nem képes, hogy a saját alkotását címmel tisztelje meg, akkor azokat nem fogom pontozni - legyen bármilyen jó! Elmondom miért. Itt nem értéktelen fogyasztói termékről van szó, mint egy ezredik házifotó amit bármikor nyugodt szívvel lehetne törölni. Ezek alkotások. Egyszeriek, egyediek, amik értékkel is rendelkeznek. Namost hogyan nézne ki ha egy születő gyermeket úgy neveznének a szülei, hogy Pont (.) vagy Vessző (,) stb. Méltatlan, lekicsinyítő lenne. Szerintem lehet találni nevet. Akkor is ha nehéz. Most mit tegyen az ember ha valami pályázaton az oldal pont ezt a képet emeli ki és mondjuk legalább egy vagy akár több másik olyat aminek pontosan ugyanez a címe? Hogyan értékeljem, hogyan pontozzam és indokoljam, hogy az "Idézőjel" című kép a legjobb? Na jó, de melyik? Mert a másik három képet is pontosan "Idézőjelnek" hívják. Hogy lehetne így beszélni róla, amikor mesélem valakinek, hogy képzeld, van a fotozz-on az Idézőjel, Vonal, Pont, stb című fotó és azt látnod kell mert nagyon érdekes! Szerinted? Nem fogja komolyan venni.

zsoltf válasza:
Köszönöm szépen a részletes véleményt és a bőkezű pontozást. A címmel kapcsolatban igazad van, de elfogyott az inspiráció ezért maradt a -. Szívesen fogadok kreatív címötleteket. Köszi.

2023. június 19. | 19:07 | Százbolha

Elsőre nem jöttem rá mi ez. Még az "eredeti" méretben is kutatnom kellett. Aztán rájöttem. Releváció... ez a kép legnagyobb erénye. Meglepő és nekem egyben vicces is. Tulajdonképp a kompozícióval sincs gondom, így jó. Szóval tetszett ez a kép.

zsoltf válasza:
Köszönöm szépen. Örülök, hogy tetszik.

adott pontszám: 5
2023. június 18. | 21:08 | foto50

Szia!
Kicsiben nem tudtam meghatározni, mit is látok, de megnyitva már egészen más. Tetszik, már maga a téma is különleges pláne ebből a perspektívából, és a kivitelezés is nagyon jó.
Gratulálok!
Üdv:
Józsi

zsoltf válasza:
Köszönöm szépen

2023. június 18. | 09:53 | gljzsf

Hát mivel állítva tetted fel, elsőre olyan volt, mint egy hegy, aminek a tövében vannak valamik. Furcsa fények, mondom alulról sütött a nap? Onnan vált világossá mikor felismertem mik azok a kép alján :)

zsoltf válasza:
Igen, a drónos top down fotóknál becsapós, hogy mi van lenn és mi van fenn, hiszen minden vízszintes síkban van.

2023. június 18. | 08:35 | gljzsf

Ja közben rájöttem mi a fene akar ez lenni :)

zsoltf válasza:
Nem is gondoltam, hogy nem látszik egyből mi akar ez lenni :)

adott pontszám: 5
2023. június 18. | 07:59 | gljzsf

Szia! Nem tudom mi ez, de nagyon hatásos. A színek, a textúrák, a fények, az ismétlődés, nagyon bejövős. A vágás merész,kevesen vágták, fotózták volna így meg, de nálam ez is nyerő. Tényleg példaértékű sok szempontból.

zsoltf válasza:
Köszönöm szépen