BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,96
KATEGÓRIA: légifotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. május 16. 08:19
Téli történet 2

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2023. május 16. | 19:07 | foto50

Szia!
Ez is remek! Nekem hangulatban nem éri utol az előzőt, viszont a színes és ff. (vagy annak látható) részek különös kontrasztja nagyon érdekessé teszi az alkotást. A szerkesztés szép, tudatos, a tér kihasználása is tetszik. Grat!
Üdv:
Józsi

zsoltf válasza:
Szerintem is jobb az első :) Köszönöm szépen.

adott pontszám: 3
2023. május 16. | 16:13 | Havasi Pál

Borzasztó. Felülről lefotózott szarvasmarhák - és ennyi. Nincs semmi, ami valamiért érdekessé tenné. Ha drónnal fotózunk valamit az nem azt jelenti, hogy akkor automatikusan minden kép műremek. Lehet közte ugyanolyan sablonos tucatfotó is, ha nincs tartalom, ha nem beszédes, ha nem készteti semmire a nézőt. Az ff változatnak pont az volt az előnye. Az ff miatt minden elem egyetlen térré áltt össze,amit meg kellett fejteni.Itt nincs mit. 4 db marha vonul a hóban. Az a baj, hogy színes és túl közel van minden. Unalmas táj, unalmas szituáció. Azonnal felismerhető, semmi talány, semmi rejtély, semmi tartalom vagy üzenet. Egy statikus kép a semmiről.Ezer ilyet lehet készíteni télen ha valaki kimegy. Nem fontos felülről, lehet oldalról is, az se különb. Ezért feleseleges drónt használni. Nem jön ki az előnye. Mint írtam, túl közel van. A tájból, a hóban hagyott nyomokból - ami érdekes lehetne - semmi nincs szinte ebből a távolságból.Ahhoz tudatosan magasabbra kellett volna repülni.Úgy ahogy az ff képen! Az tökéletes volt, meg is adtam rá a maximumot! Ég és föld a kettő.Ez olyan fantáziátlan, unalmas tucatfotó, mint amikor valaki kimegy és lő néhány képet a világban össze-vissza minden elképzelés nélkül, csak azért, hogy kipróbáljon vagy gyakoroljon egy drónon. Utána pedig feltölti hátha fog valakinek tetszeni. De, mint írtam attól még nem automatikusan műalkotás valami, mert drónnal készült. Kizárólag a képet önmagát nézve és értékelve ez nem szól semmiről. csak egy ellőtt kép.

zsoltf válasza:
Ezt is köszönöm és értékelem, hogy ismét részletesen leírtad véleményedet (én álltalában lusta vagyok részletesen írni). Soha nem állítottam, hogy, ha drónnal lett fotózva, ”akkor automatikusan minden kép műremek”. Ennek nem is lenne értelme, hiszen amint az előző képemnél is leírtam az én szememben a drón csak egy eszköz, ahogy a hagyományos fényképezőgép is az. Természetesen a légi felévételek között is van ami jó és van ami nem. Megértem, hogy ez neked nem jön be. Amint alább láthatod, nem te vagy az egyedüli akinek az előző jobban tetszett, én magam is többre tartottom azt, de szerintem ez sem ”borzasztó”. Ismétlem, ez sem azért gyengébb, mert drónnal lett fotózva, mint ahogy a másik sem azért jobb.

adott pontszám: 5
2023. május 16. | 15:30 | najó

Aton!!!

zsoltf válasza:
Köszi

2023. május 16. | 11:13 | gljzsf

Szia! Az előző nekem jobban tetszik, a komplexebb megközelítés, és abszurdabb képalkotás miatt. Ez könnyebben felismerhető, egyszerűbb is. Nem rossz de az ember óhatatlanul hasonlít. Annyi mindenképp lejön, hogy télen tök jó lehetőségek vannak a légi fotózásban.

zsoltf válasza:
Szia, egyetértek, nekem is jobban tetszik az előző. És igen, valóban jó móka a téli drónozás. Kimegyek egy közeli dombtetőre, ki sem szállok az autómból, a kényelmes melegből kereshetem a témát egy 5km sugarú körben :). Köszi, hogy leírtad a véleményed.

adott pontszám: 5
2023. május 16. | 10:05 | sasvari

szia.
Mit lehet erre is írni. Szerintem ez is nagyon jó.
Mind látványában mind szerkesztésében.
Üdv Sas

zsoltf válasza:
Köszönöm szépen

adott pontszám: 5
2023. május 16. | 08:31 | Hedera

Szia!
Ez nekem jobban tetszik mint a másik, letisztultabb, kiegyensúlyozottabb akkor is, ha jobb oldali részen kevés a téma. Fekete-fehérben is jó lenne, de így is. Jó!

zsoltf válasza:
Köszönöm!