BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,33
Zig
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. május 1. 12:15
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 85
  • objektív: EF-S15-85mm f/3.5-5.6 IS USM
  • rekeszérték: 5,6
  • zársebesség: 1/160
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Anya! Hol vagy már?

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2023. május 16. | 13:50 | pálkata

gljsf fotó esztétának gondolja magát, elfog múlni, és nem roszindulatú!, csak a fölösleges pontozásában, pont!

Zig válasza:
Köszi

adott pontszám: 5
2023. május 16. | 13:47 | pálkata

Sokat néztem, gondolkodtam a képen, nagyon jó pillanat, de mint fotó, maga a tálalás egy fotós oldalon elmarad, az elvárásoktól!
Még is, úgy gondolom a nyers' kidolgozatlan kép láttán meg ér egy ötöst, az alap fotó miatt, ami viszont nagyon jó!
Gratulálok hozzá!

Zig válasza:
Köszönöm. Még tanulgatok. Ezért is töltöm fel, hogy halljam mások véleményét.

2023. május 6. | 07:03 | gljzsf

Értem. Az a baj, hogy ha a minőség ennyire csapnivaló, nincs értelme tovább elemezni a képet. Mivel ez egy fotós oldal a minőség lenne az alap, aztán lehet tovább menni. De tegyünk úgy mintha a minőség jó lenne, és nézzük meg milyen problémák vannak még. A természet nem mindig kegyes hozzánk fotósokhoz, sokszor a jó téma zavaros, csúnya környezetben van. Mint például itt is. A kép 90%-át egy csúnya gyomos, elvadult környezet adja, aminek egyáltalán nincs semmilyen esztétikai értéke, sőt. Tahát ezzel kezdeni kellett volna valamit. Vagy elmosással, vagy sokkal szűkebb komponálásssal. A kép lényegi eleme a kis róka feje. Ez adja az értékét, és ez alig látszik a nagy dzsunbujban. A feltöltési méret túl nagy lehet ez is a rossz minőség okozója, bár én inkább bemozdulásra tippelnék. A feltöltési méretnél a hoszabb oldalt kb. 1100-1200 pixel közé érdemes belőni, így még a minőséget is lehet optimalizálni. Laposak a fények, nincs kontraszt, rossz a fehéregyensúly, az utómunka elmaradt. Ritka az, hogy egy kép mindenféle utómunka nélkül ahogy a gépből kijön, tökéletes. Érdemes erre is időst szánni. Talán ebből így már tudtál hasznos következtetéseket levonni, és reméljük a következő feltöltésnél már be tudod építeni a képedbe a kapott infókat.

Zig válasza:
Rendben. Köszönöm, hogy szántál időt a magyarázatra. Igyekszem hasznosítani.

adott pontszám: 4
2023. május 5. | 14:21 | Thuri91

Szia. Maga a téma cuki. Még a komponálás is tetszik. Viszont azért nem tudok maximális pontot adni, mert kinagyítva nem kicsit zajos kép.

Zig válasza:
Köszönöm. Érdekes módon - nyilván a komponálás nekem is valahogy így adta ki - mások pont a kompozíciót kifogásolták. Ebből is látszik hogy ez egy szubjektív műfaj.

adott pontszám: 2
2023. május 3. | 06:33 | gljzsf

Szia! Hát ez a minőség elfogadhatatlan már ne is haragudj. Én megértem, hogy ha ilyesmit lát az ember megpróbálja lefotózni, és örül ha összejön valami, de egy fotós oldalon megosztani ilyen minőségben azért nem kellene. Nem tudom mi történt talán bemozdult, de semmi sem éles, és hát érdekességétől eltekintve, semmi más értéke nincs.

Zig válasza:
Szia! Sajnos a véleményed - noha elfogadom - semmi olyan elemet nem tartalmaz, amiből tanulhatnék. Puszta fikázás, abból sem a legjobb.
Ne érts félre, elfogadom mások véleményét (lásd a többi értékelést), de a tiédből sajnos semmit nem tudok hasznosítani, amit ne tudtam volna magamtól is.

2023. május 2. | 16:10 | sasvari

Szerintem a re gépeden is van olyan funkció, hogy a fókuszált területet kinagyítsa. Az automata fókusz néha félre csúszik.
Javasolnám a szemkövető fókuszt ha nincs akkor a portré módot próbálnám szerintem állatra is jó és az automatikusan a szemre rakja a fókuszt. Amit foto 50 is írt " Viszont nyugodtan mehettél volna feljebb az ISO-val, hogy a záridőd sokkal rövidebb legyen, elkerülve a bemozdulást." ez is követendő.
Plusz a leg kisseb f érték.

Zig válasza:
Szia! Köszi. szerintem nincs olyan nagyítási funkció, amit írsz (vagy én nem tudok róla) - Canon 70D. Szemkövető biztosan nincs. Ez egy majdnem 10 éves gép. Portré / arcfelismerő van. Majd kipróbálom állatokra is. (Mondjuk emberekre sem használtam eddig.)
ISO - ok. Attól félek, hogy nagyon zajos lesz a kép, de akkor valeszg ez a félelem alaptalan.
F - pont a zársebesség miatt lett ilyen nagy, de az ISO-val ez akkor majd kompenzálható.
Köszönöm a tanácsokat.

adott pontszám: 3
2023. május 1. | 20:23 | foto50

Szia!
Aranyos pillanat, ahogy kikémlel a lyukból.
Fotós szemmel sajnos nem a legjobb a kép. Szerintem nem a legjobb napszakban jártál a helyszínen, nagyon erős volt a fény, ami miatt a színek sem igazán jók. A jobboldalon belógó növényzet inkább zavaró, figyelemelvonó, mintsem szép. A legnagyobb probléma, az életlenség, ami szerintem bemozdulás miatt van, mert nem nagyon találok éles pontot sehol. Nyilván nem volt állványon a gép és az obi sem IS kivitel. Viszont nyugodtan mehettél volna feljebb az ISO-val, hogy a záridőd sokkal rövidebb legyen, elkerülve a bemozdulást.
A téma jó, a kivitelezés több szempontból javítandó.
Üdv:
Józsi

Zig válasza:
Köszönöm, hogy szántál időt a véleményezésre.

adott pontszám: 2
2023. május 1. | 16:11 | Havasi Pál

Szia! Ezen e képen minden rossz, amit értékelni kell. Hatalmas méretben töltötted fel, amit nem számítok a pontozásba negatívan, mivel magával szúr ki egy fotós azzal, hogy nagyobb méretben jobban látszanak, illetve előjönnek a szabad szemmel alig látható rejtett hibák. Tehát. Egy éles pontja nincs a képnek! Annyira nincs, hogy az objektív maximális teljesítményére tolva túllépted az optimális képalkotási lehetőségeit, amive a hátsó levelek körvanalai már torzulnak. A színek teljesen kommersz, hétköznapiak. Utómunkát nem végeztél, ami pedig minden fotó után szokás, különösen egy rossz minőségű fotó után! A kép szerkesztése, kivágása sem jó, lehetne szűkebb. Főleg a jobb felső háttérből vettem volna vissza. Ez olyan téma amit nem lehet jó minőségő teleobjektív nélkül fényképezni. A megoldás az, hogy olyan távolságrakell közelebb menni, hogy a kép jó minőségű legyen. Ennek így semmi értelme. Azért lefotózni valamit, mert ott van, bár tudom (ha értek a fotózáshoz), hogy nem lesz jó. Ráadásul fotózás után egy fotós amikor megnézi otthon is azonnal látja, hogy nem jó. Nem értem akkor miért a feltöltés? Hogy még többen lássák azt ami nem jó? Nem csak a technikai részekkel vannak nagy problémák hanem a tartalmi részével is. Nincs rajta olyan különös pillanat ami kiemelné és érdekessé tenné. Az olyanhoz ugyanis órákat kell egy lesben feküdni mozgás nélkül. Ilyen nézelődő róka fotó mindennap készül a világ bármely pontján. Az aljnövényzet annyira ronda, hogy csak ront a kép esztétikai hatásán. Ráadásul a jobboldali gaz olyan hatalmas kiterjedésű, hogy elnyomja a rókát, mint mellékszereplőt. Minden területen erősen vérzik ez a kép. Javítani nem lehet, csak újra fotózni.

Zig válasza:
Köszönöm.
Azért töltöttem fel, hogy tanuljak. Én nem az vagyok, aki csak kérkedik. Csak úgy tudok fejlődni, ha a hibákat is megtanulom kiküszöbölni. De ahhoz észre kell venni a hibát - amit pl. más annak lát.
Nem vagyok fotós és azt gondolom ez a fórum sem csak profiknak szól. Olyan eszközzel fotózok, amilyen van. Nem kívánok milliókat költeni szuper objektívekre.
A szerkesztésre vonatkozó észrevételeket megfontolom.
Az utómunka ... nos én nem a PS-ot akarom megtanulni, hanem fotózni szeretnék jobban. Nem akarok a NatGeo-ban szerepelni. A saját szórakoztatásomra és örömére fotózok és azt szeretném fejleszteni.
Amúgy értem, hogy egy profi természetfotós órákat ül egy helyben. Nekem nem ez a célom. Hanem az, hogy ha adódik egy lehetőség azt a (körülményekhez és tudásomhoz képest) a legjobban meg tudjam örökíteni.
Köszönöm, hogy szántál időt a véleményezésre.

adott pontszám: 3
2023. május 1. | 15:45 | sasvari

Szia.
Olyan mintha az élesség a róka előtti homokon lenne. A főtéma kissé életlen. A környezet kusza értem én ,hogy itt él de egy nagyobb zoommal a jobb oldali részt kizárhattad volna és kisebb rekeszt használva a mögötte lévő részt jobban el lehetett volna mosni.
Javítandónak gondolom.
Azonkívül nagyban lett feltöltve.
Ami pozitívum a belefektetett türelem.
Üdv Sas

Zig válasza:
Szia! Köszönöm. 85mm-es obival ez volt a legközelebbi (kb 4m-re voltam az állattól). Amint közelebb mentem ő elbújt.
A fókuszt hogyan tudom ellenőrizni egy 3"-es kijelzőn? Azon élesnek tűnt (bele nagyítva is) - a fókuszt a róka szemére helyeztem és autó fókuszt használtam. Hogyan lehet ezen javítani?
A szerkesztésre vonatkozó észrevételt megfontolom. Köszönöm.