BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,26
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. április 21. 07:44
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Karnevál és valóság

"színfalak mögött egy megfâradt pillanat"  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2023. május 14. | 16:24 | Szarvassy Gábor

Rekesz ide, rekesz oda, nézegettem, a homlok könnyen túlbukott volna. A szemek, hát istenem, nem olyan élesek, de összességében nem zavaró. Ami nagyon elvonja a tekintetet az a kéz a furkóssal a háttérben. Egy kis szűkebb vágással kiküszöbölhető. Talán, ha az arc részletei bírják ezt. Abban is igazad van, hogy egy színpadi szereplő számít arra, hogy mindenki lefényképezi. Érdekes téma, jó kép.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 4
2023. április 23. | 13:09 | zsiga755

Szia!
Alapvetően tetszik,
Talán fél rekesznyit alulexponáltam volna,
A háttér világos foltjai szerintem nmegosztják a figyelmet.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm! Teljesen igazad van. Ha fél rekeszen kell gondolkodnom egy ilyen helyszínen akkor nagy baj nincs szerintem. Gondolj bele. kint a nyílt utcán hömpölygő többezres tömeg...milyen lehetőséged van másodpercenként új értéket állítani a mozgás és a változó fényviszonyok miatt? Nem egyszerű megoldani, hogy legalább egy ilyen sikerüljön.

adott pontszám: 4,5
2023. április 21. | 20:33 | foto50

Szia!
Ez elég jó, az elkapott pillanathoz képest a háttér is elfogadható, bár felül vághattál volna. Kár, hogy nem nézett a kamerába.
Üdv:
Józsi

Havasi Pál válasza:
Tudom, kicsit sok felül, de a szűk utca miatt gyakorlatilag nem lehetett háttérelmosással a hátsó alakot eltűntetni, a fejét pedig nem akartam levagni mert az nagyobb gáz, így mint a képbe beintő érdekes kontraszt miatt meghagytam, ezzel persze kicsit valóban sok felül.

adott pontszám: 4,5
2023. április 21. | 15:59 | Thuri91

Szia. Szép éles kép! A modell külseje is egyedi. Bár kiváncsi lennék a modell belegyezett e, hogy kép készüljön róla. Egy dologba tudok véleményt írni ami nem tetszik és elvonja a figyelmet, hogy hiába hogy el van homályosítva a háttér, akarva akaratlanul a fotó megtekintőjének a figyelme a potré alanyról oda is átmegy, ami egy potrénál szerintem nem előnyös.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm! Beleegyezett, mivel hivatalos résztvevője volt a felvonuló társulatoknak, így vállalta a résztvételt. Mint írtam nagyon tisztelt Sasvári úrnak is, ez az a körülmény aminél lehetetlen műtermi patika pontosságú portrét készíteni, mert sem a körülmények (folyamatosan felhősödő és tisztuló nap/árnyék) sem a tér (alig pár méter távolság van köztem, a téma, és a téma mögötti háttér között) Valamint a folyamatosan mozgó és megálló alany és közöttünk, az objektívem előtt másodpercenként átsétáló emberek miatt csak egy "lövésed" van, aminek sikerülni kell! Volt aki külön megemlítette a hátéérben homályosan integető alakot. Első pillantásra furcsának találtam.Nekem integetett, azt hitte őt fényképezem. Ő is a kép része, mint egy érdekes különjáték. Ezért nem vettem végül szükebbre, ahogy valójában kellett volna - hogy nézne ki fejetlenül egy test a háttérbe? Főleg ha integet!

adott pontszám: 3,8
2023. április 21. | 15:32 | sasvari

Szia.
Jó lett volna ha a szemei élesebbek.
A háttér kellemesen mosott , még kivehető formákkal érezhető karneváli hangulattal.
Alapjaiban jónak látom.
Talán a vágással nem vagyok annyira kibékülve mert a címre nézve vagy tágabb ,hogy több legyen benne a forgatagból vagy sokkal szűkebb vágás tudnék elképzelni ,hogy a megfáradt tekintetet ne vonja el a háttér. De lehet tévedek. Hátha mond valaki okosabbat.
Üdv Sas

Havasi Pál válasza:
Köszönöm! A szemekkel ennél többet nem tudtam tenni, tudod ez a 30 másodperc alatt fotózz műfaj, mert folyamatosan változik a helyzet. itt is ez történt. Szűk főutcán hömpölygött a többezres tömeg egymást takarva ahogy az lenni szokott. A tökéletes háttérelmosáshoz teljesen alkalmatlan helyszín, karnyújtásnyira tőlem tucatnyian mozognak előttem. (Volt aki ezt nehezményezte mint hibát) Pár métert befogni, az nem az a távolság. Amikor feltorlódik a sor néhány másodpercre akkor dobta le magát fáradtan a maskarás hölgy.Észlelni a témát, észnél lenni, befogni miközben az objektíved előtt sétálgatnak a többiek, és jó minőségben örökítsd meg...Ilyenkor annak örülök, hogy ilyen lett. Szemek élesebb felvételére nincs az a műtermi körülmény - csak 1 lehetőség van ilyenkor. A vágásnál teljesen igazad van, de szépség miatt beáldoztam a teret. Fix objektívvel küzdöttem folyamatosan, így a háttér befogására vagy állítására meg volt kötve a kezem. Nagyon nehéz volt így pozícionálni, leizzadtam a végére, de lett egy csomó hasonlóan szép árnyalatú és élességű jelenetem amiből fogok még tölteni. Bár nem mindenki fog ennek örülni :)

adott pontszám: 4,5
2023. április 21. | 08:29 | gljzsf

Ez nem lenne rossz, ha az alany jobban leválna a háttérről. És picit még lehetne szűkebb és felül sok a tér szerintem. A hátul kivehető arc kifejezetten zavaró nekem.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm