BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. március 2. 17:56
Szárnyak

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2023. március 4. | 10:45 | gljzsf

Szia! Ez már jobb mint a galambos, már ha ugyan az a szerző. Itt meg van az élet, a dinamika. Talán a faág túl nagy hangsúlyt kapott, kissé elmosva jobb lenne, elviszi a szemet a madárról. De a technika jó szerintem.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm, hogy írtál! Egyetértek veled, ami a fa méretét illeti, valóban nem a legjobb.
Üdv:
Józsi

adott pontszám: 4,8
2023. március 3. | 13:20 | Havasi Pál

Apró hibákat eltekintve szép ez a kép. A szárnyakon a bemozdulást én nem tartom jónak. Úgy gondolom, hogy alapvetően minden részének jól, tisztán és pontosan láthatónak kellene lenni. Kivételt képez ez alól amikor tudatosan alkalmazzák azt a technikát, hogy a mozgást érzékeltessék. Ahhoz viszont így kevésnek találom a bemozdulást. Vagy legyen tisztán láthatóan kimerevítve a szárny, vagy akkor sokkal nagyobb területen és sokkal elmosódottabb legyen. Szerintem ez a köztes állapot nem eléggé erőteljesen fejezi ki azt a mozgást, amit a szárnyaival végez. Nem eléggé dinamikus így amikor az ember biztonsági játékosként óvatos és félig ezt is, félig azt is meg akar mutatni. Illetve ha úgy akar mozgást megmutatni, hogy a lehető legélesebb legyen a szárny. A kettő együtt nem megy. Csak a bizonytalanságot szüli. A napokban sok vitát kavart egy hasonló, ff. fotó. Többségében pont ezt a mozgást keresték az értékelők. Megértem őket is. Bár annál a képnél határozottan kiálltam az alkotója mellett, mert ahhoz a műtermies ff stílushoz, az a fajta kimerevített illeszkedett. Itt ez jónak mondható, csak mint írtam, kevés. Meg kell említeni, hogy tanári módon van a feje és a szeme fotózva! Az eddig felsorolt miatt nem is vonnék néhány tizedet az értékelésből. Amit viszont figyelembe vehető hibának tartok azok a farktollak és a kamerafelőli láb életlensége. Ezek mozdulatlan részek. Egy ilyen kis teremtménynél nem elhanyagolható pont. Főleg ha már témának a szárnyak mozgását vesszük figyelembe, akkor legalább a statikus területek, mint láb/faroktoll legyen már éles, ne csak a fej. A szárnyakat is akkor koronázza meg a teljes figyelem, ha csak azok életlenek, és nem oszlik meg más között. De hát ki vagyok én ehhez, hogy megítéljem...

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést!
Tulajdonképpen egyetértek veled a részletek elemzésében, hasonlóan gondolom.
Üdv:
Józsi

adott pontszám: 5
2023. március 2. | 23:16 | sasvari

Szia.
Kép minősége hozza a szokásos jó minőséget.
Élesség hibátlan a szerkesztéssel együtt.
A szárny bemozdulása ad egy dinamikát a képnek. Ha jól sejtem most ezzel a dinamikával próbálkozol. Bíztatnálak mert egyedi képek lesznek. A beszálló kicsit vaskos ehhez a törékeny madárhoz de ez nem hiba inkább észrevétel.
Üdv Sas

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést, igen a beszálló nem a legjobb ehhez