BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,33
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. január 17. 14:15
remélem zavarok!

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2023. február 5. | 14:02 | Patesz32

Nagyon jól elkapott pillanat.Gratulálok.hozzá.

adott pontszám: 5
2023. január 21. | 13:24 | Fotos84

Zseniális, mókás egyben. Nekem kissé zöldbe fordul, a fehéregyensúlyon bíbor felé kicsit korrigáltam volna - apróság. Ezzel együtt tetszik.

2023. január 20. | 09:32 | sasvari

Szia.
Nem bántottál meg. De leírnám a gondolataimat. Az oldalon sok jó madárfotós van nyilván az ő színvonalukhoz hasonlítom a jelen esetben madaras képet. Ők nekem az oldal Máté Bencéi. Ha jó magam ilyet vagy ennél gyengébbet lőnék körbe táncolnám a szobát.
Továbbá , úgy tekintek az oldalra mint egy iskola ( nem csak fényképezéssel hanem önismerettel kapcsolatban is tanulok). Ott is megkövetelik a maximumot aztán tudjuk az életben árnyaltabb a helyzet. Itt is hasonló én is megkapom a szőröző véleményeket különbséget téve a releváns és nem releváns vélemények között de úgy gondolom magamhoz képest nem fejlődtem volna az árgus szemű véleményezők nélkül.
Van képem amit 20 x szerkesztettem át és igyekeztem jobbá tenni a kritikusok miatt és ezért hálás vagyok nekik.
Fent vagyok egy másik oldalon ott nem nézik a szigorú kritikusok de meg is lehet nézni az oldal nívóját 100 képre jó ha jut 10 jó kép itt azért jóval több jó kép van mint rossz. Szerintem nem véletlenül.
Úgy hogy nézőpont kérdése hogy jók-e vagy sem a figyelő szemek ezt nyilván mindenkinek magában kell eldöntenie.
Üdv Sas

Alexander Nevermind válasza:
Én itt "nőttem fel" ha lehet így mondani. Nulláról.
Azóta nyertem 230 díjat nemzetközi és hazai "nagy" pályázatokon. 3 szervezetnél van fotóművész címem és voltam MAFOSZ év fotósa és 2x második meg egyszer harmadik ha jól emlékszem :D Szóval nincs ezzel semmi gond. A szörözéssel sincs. Tanulni meg nyílván mindig lehet és kell. Igazából így egyszerű a helyzetem mert volt egy rakás kreditem nem is értem honnan és tolhattam fel képeket véleményezés nélkül. De nagy bajban lennék jómagam is mert sok képre kellene ahogy körülnézek 2-3 pontot adnom. De nem szeretnék. A fotózásban lelje meg mindenki az örömét, a pozitív meg negatív kritikákat meg jól szűrje még és utána hasznosítsa ha ilyen oldalakra tölt fel vaaki elkerülhetetlen. Ha valaki nagy ász lesz sem kell bedölni okvetlenül ennek de ha lehúzzák sem kell csüggedni. Köszi még egyszer gondolatataid

2023. január 19. | 11:36 | zsiga755

szia!
Köszönöm a kreditet.

Alexander Nevermind válasza:
Nincs mit igazán

adott pontszám: 4
2023. január 18. | 15:28 | zsiga755

Szia!
Az elkapott pillanat jó, viszont
a háttér elvonja a figyelmet a témáról.

Alexander Nevermind válasza:
köszönöm
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,9
2023. január 18. | 12:47 | sasvari

Szia.
Tetszetős kép. A háttér elmosása jól sikerült. Szépek a fénykarikák. De közelről sajnos nem a legjobb. A fő téma ami a dinamikát adná életlen. Ha a szárnyak lennének csak elmosódva de a madár teste éles lenne az lenne a csúcs. De ha teljesen megfagyasztottad volna a jelenetet már az is nagyon tetszene.
Kicsit zavaró a háttérben a sötét sáv.
Sajnálom mert egy nagyon jól elkapott pillanatot sikerült elkapnod.
Üdv sas

Alexander Nevermind válasza:
Szia. Hááát Az a baj, hogy ennyi év alatt elszoktam a fotozz szőrszál hasogatásától. Ezt nem sértésnek írom, hanem azért az vicc, hogy mindennek meg kellene felelni és a tökéletes képeket elemzik egy 1200 -pixelre leméretezett képen amit ugye befolyásol, hogy mennyit élesíts a leméretezésnél, hogy a sasszeműeknek megfelelj. Most direkt odatettem mivel készült. ez nem egy kapkodó idegbeteg gép. Ráfókuszálsz az ágra vagy a madárra és vársz és ha rohadt nagy szerencséd van jön egy harmadik. Ha nagyon nagy szerencséd van akkor jó helyre száll. Ha akkora szerencséd van mint életedben sosem akkor éppen éles síkba repül a fejével és éppen akkor kattintassz. De most csak nagy szerencsém volt, büdös nagy nem :D De egyébként nem is kell élesnek lennie. A címmel meg a fotózzra gondoltam direkt, hogy remélem sikerült kicsit felkavarni az állóvizet :D Semmi gond, nincs baj, ezeket a képeket tényleg azért tettem fel, mert az eltelt sok esztendő alatt szép anyag gyűlt össze gondoltam legyen itt a galériámban még pár kedvenc amik ha "fotózzilag" nem is mennek át a rostán azért számomra kedvesek.

adott pontszám: 4,4
2023. január 18. | 12:06 | KJanos77

Szia

Sajnos a fények nem voltak veled, erős fény van, a jobb oldali madár szeme tűnik a legélesebbnek, a bal már kicsit kevésbé, a középső sajnos már nem teljesen éles, hogy éles legyen minden nagyobb rekeszértéket javasolnék, hogy a mélységélesség nagyobb legyen,
persze ezt könnyű mondani, amikor lehet egy madárra volt beállítva és közben három jött, amúgy szép kép és a fény szépen ragyog a középső madár szárnyán, ami éles a jobb madár melle, a bal madár farka, és a középső madár nincs már benne a dof ban. A madarak ahogy ülnek, szerintem nincs eldőlve a kép, ilyen a faág. A szerencse is kell egy repülő madárhoz, van, amikor összejön van, amikor nem. Jó fotózást továbbra is!

Üdv
Köszönöm

Alexander Nevermind válasza:
Köszönöm
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,2
2023. január 18. | 09:47 | gljzsf

Szia!
Nekem igazából ez nem annyira tetszik, főleg technikai okok miatt, mert maga a pillanat nagyon megkapó. Ha a két szélső madár éles lenne, még elfogadható volna, hogy a középső amelyik berepül kissé életlen, de így már a problémák halmozódnak és rontják az esztétikai élményt is. A háttér is elég tolakodóan, és túl kontrasztosan van jelen ezt akár utómunkával is érdemes lett volna tompítani. Persze tisztában vagyok egy ilyen fotó elkészítésének nehézségeivel, még ha nem is csinálok hasonlókat, és majd az igazi madárfotósok lehet jobb véleményt adnak.

Alexander Nevermind válasza:
Köszönöm
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2023. január 18. | 04:46 | bau52lac

Szia! Hát ezt jól sikerült elcsípni. Talán a háttér nem a legjobban emeli ki a madarakat, de attól még jó kép! Üdv

Alexander Nevermind válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 3,8
2023. január 17. | 19:35 | foto50

Szia!
Nagyon jó a téma, remek a pillanat, a fények is elég jók a madarakon és alapvetően a szerkesztés is rendben lenne. Ezek a pozitívumok, amik eszembe jutnak. Ami kevésbé tetszik az a háttér sötét és világos tagoltsága, ami kettévágja a témát és bár a háttér világos bokeh rajzai önmagukban szépek, szerintem túl világosak ehhez a témához és ebben a félig elmosásban.
Ami nem tetszik az a fókuszpont megválasztás, és az ehhez társuló mélységélesség kicsi tartománya.
A három madár közül csak a jobb oldali éles, pedig a fő témát az érkező madár adja (erre utal még a cím is, ami nem szerencsésen kiemeli ezt a tényt). A felsoroltak miatt sajnos nem sorolnám a legjobb madárfotók közé.
Üdv:
Józsi

Alexander Nevermind válasza:
Szia, nem értek egyet teljesen, de semmi gond. Feljebb vagy lejjebb megválaszoltam másnál ne haragudj, hogy ide nem írom le még egyszer.

adott pontszám: 3
2023. január 17. | 18:11 | Havasi Pál

Szia! Van egy tudatosan szerkesztett jó kompozíció, nagyon rossz technikai kivitelezéssel! Látszik, hogy a fotós jó elképzeléssel a fejben kezdett bele. Három színpompás madár hasonlóan színpompás háttérrel...ami nagyon rosszul fókuszált. Ha sikerült volna, akkor ez egy emlékezetes, erős kép lenne a mezőnyben! Viszont jelenleg az egyetlen értékelhető pont a képen az aprócska, jobboldali madár. Ez kb a képnek alig 10%-a. Nem hiszem el, hogy élesnek, szép tiszta felvételnek láttad az egész képet. Ráadásul az egész koronája a középső madár lenne, amelyik kiterjesztett szárnyaival teljes pompájában mutatja magát, nagyon rossz minőségben! Összességében van egy kis terjedelmű értékelhető képrészlet egy mellékszereplővel. Nagyon sajnálom, mert amit elképzeltél az akár világbajnok is lenne a szememben, látszik a tudatosság és a törekvés, a jó látásmód! De ha ezt nem váltjuk át képpé, akkor nem lehet maximális pontszámot adni. Itt pedig az a baj, hogy nem apró hibáról van szó.

Alexander Nevermind válasza:
Szia. Feljebb írtam választ. Ide is igaz. Nálam éles. És brutál szép is :D Semmi baj tényleg, ez egy ilyen játék. Ha mindent egyformán látnánk akkor kicseszett unalmas lenne.
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.