BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,3
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. január 16. 08:19
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2023-01-07
Kettősség

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2023. január 18. | 12:52 | sasvari

Szia.
Amit foto50 ír azt én is pont ugyan így gondolom. Magam is alkalmaztam már ezt a technikát. Tudom azt fogod mondani ez képi manipuláció és igazad is van. De ezt a nézőt nem igazán érdekli. Őt csak a hangulat és az érzések fogják meg és hát valljuk meg ez ellen semmilyen elvi ok ill magyarázkodás nem segít.

Havasi Pál válasza:
Megnézem mégegyszer, mert most nem emlékszem pontosan milyen technikát javasolt erre. Biztos igazatok van.

2023. január 17. | 19:23 | foto50

Szia!
Ilyen esetben (amikor nincs lehetőség tágabbra venni a figurát, de mindenképpen kellene egy kis tér a bal oldalon) érdemes az utómunka során "megcsinálni". Van olyan eset persze amikor ez szinte lehetetlen,de ez nem az. Ebben az esetben egyszerű lett volna az egyszínű falból egy csíkot másolni a bal oldalra végig a fotón. Amennyit oda szerkesztettél volna azt a jobb oldalon le is vághattad volna. Senki nem venne észre egy ilyen kis trükköt (persze szépen kell megcsinálni). Ebben a fotóban benne van az ami miatt érdemes lenne rászánni egy kis időt.

Havasi Pál válasza:
Értem, elgondolkodtató

adott pontszám: 4
2023. január 17. | 10:05 | foto50

Szia!
Tetszik a meglátás, a megvalósítás már kevésbé.
Nagyon szűk a bal oldala és felül, az oszlop ferde, ezeket javítani kellene.
Üdv:
Józsi

Havasi Pál válasza:
Szia! köszönöm! sajnos a bal oldal nekem is hiányzik. Ott a ház sarka következett a keresztező utcával, szemetes kukával, kresztáblával, villanyoszloppal, parkoló autókkal...agyonzsúfolt lenne, így vágnom kellett abból a szélből. Néztem szerkesztéskor a lámpaoszlop ferdeségét, da az ablakokhoz mérten a kép így tűnik szintbe állítva.Főleg Szombathelyen meggyűlik a bajom ezekkel az oszlopokkal. Mindet úgy teszik le, ahogy esik úgy puffan, azaz nem függőlegesek. Több újságcikk próbálta keresni a felelősöket azért mert némelyik lámpa annyira ferdén lett betonozva, mintha valami hurrikán döntötte volna meg őket. Ezt úgy képzeld el, hogy a járdára helyezett lámpaoszlop szó szerint kihajol az úttest fölé kb 60 fokban mint egy derékszögű háromszög szélesebb oldala.

adott pontszám: 4,3
2023. január 16. | 16:15 | sasvari

Szia .
Szerintem egy jó minimál fotó. Ami nem tetszik ,hogy az ablak mellett nagyon szűkre lett vágva .
Érdekes ott egyenes a lámpa mégis olyan mintha dőlne.
Üdv Sas

Havasi Pál válasza:
Szia! Köszönöm! Így igaz minden, ahogy írtad. A bal oldalt vágnom kellett mert ott annyi tárgy volt, hogy zsúfoltság miatt rosszabb lenne. A lámpa valóban dől. Nem tudom egyenesre hozni, mert akkor a környezet dőlne. Szombathelyi hungaricum.A legtöbb köztéri lámpa ilyen vagy jóval, szinte már-már valószerűtlenül ferde. Saját magától már kidőlne némelyik, csak a betonozás tartja őket a helyükön! Ezzel viszont adtál egy jó ötletet is egyben! Külön le fogok fotózni egy ilyen lámpasort, mennyire szürreális, mintha részeg fák lennének, egymás mellett sorban a legkülönbözőbb módon dőlnek meg!

adott pontszám: 4,5
2023. január 16. | 09:29 | gljzsf

Szia!
Ez jó meglátás, tetszik. Az alsó ablak szélébe nem vágtam volna bele, a lámpaoszlopokat függőbe húztam volna de ezek apróságok. A többi rendben van.

Havasi Pál válasza:
Szia! Köszönöm! Próbáltam megoldani. Az ablak széle után mindenféle hülye elem következett, mint közlekedési tábla. A lápánál tetszett a kilógó villanykörte árnyéka. Szépen rajzolódott ki.