BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. január 8. 19:27
Én is jövök

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2023. január 12. | 09:20 | zsiga755

Szia!
Van akció a képen, jó az élesség, szépek a színei.
(Magam is próbálkoztam madarak, rovarok fotózásával. Bár sokan azt mondják, hogy állatokat nem illik vakuval fotózni, nekem úgy tűnt, hogy a vakuval készült képeim plasztikusabbak lettek, és a mozgás dinamikája jobban átjött (persze ez csak a saját véleményem). Két vakut használtam, második redőnyre szinkronizálva.)

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm a hozzászólásodat! Szerintem semmi gond nincs a vakus madárfotózással, legalábbis a profi madárfotósok között is vannak, akik szépen bevilágítják a témát. Ehhez persze valóban legalább 2 vaku kell. A vakuval csak az a problémám, hogy sok idő telik el a két felvétel között, annyi idő alatt pedig már nincs is meg a téma, így nagy szerencse is kell megfelelő pillanatban történő exponáláshoz.
Amúgy láttam korábban a fotóidat, galériádat, emlékeztem is, hogy használtál vakut.
Üdv:
Józsi

adott pontszám: 5
2023. január 10. | 23:40 | Havasi Pál

Végre egy valódi remekmű! Bár mostanában remekelnek a természetfotósok, de ezt külön is kiemelném! Kettő alak is van a képen amiken a fókusz pontos, úgy, hogy a zársebesség is megvolt mellette. Nem csak szép kép, hanem akció is van rajta! A fények tökéletesek! Ráadásul a színharmónia kifinomultan művelt módon megkoronázza az egészet!

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést, Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet.
Üdv:
Józsi

adott pontszám: 4,8
2023. január 10. | 10:02 | KJanos77

Szia
Jó lett a kép, jó a szerkesztés, pár apró észrevétel van, hogy a farönk kicsit túl világos, főleg bal oldalt ami bevonzza a szemet, a háttér színe még ha hasonló is a madarakéhoz, szerintem nem gond, ( de csak szerintem, de ebbe is bele szoktak kötni, jó tudni) el van választva a háttér a fő témától, egy másik apró dolog az első madár farka hozzáér a farönkhöz, ez egy kis feszültséget vált ki, tehát az elemek fedésére is vigyázni kell, de ez sem vészes, szépek a fán lévő minták, kipróbálnám ha a rönk mögött is nem lenne az életlen része a fának, szerintem jobb lenne és az első madár farka sem érne akkor a fához.
Köszönöm

foto50 válasza:
Szia4
Köszönöm szépen a részletes elemzést. Remélem lesz majd még jobb fotóm ebben a témában.
Azért örülök, hogy tetszik.
Üdv:
Józsi

adott pontszám: 5
2023. január 9. | 16:45 | sasvari

Szia.
Hát ez ütős lett. Bár a fények nem igazán kedveztek de ez a kép elkapott pillanatán nem ront.Nagyon tetszik.
Üdv Sas

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést, örülök, hogy tetszik.
Üdv:
Józsi

2023. január 9. | 08:30 | gljzsf

Szia! Szép lett ez a megfagyott pillanat. A minőség is rendben, bár valami fura a feldolgozásnál, mintha a finom részletek elvesztek volna. Olyan grafika szerű lett. Nem tudom mi az oka.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést!
5D mk2, ISO 5000 után zajszűrés Topaz-zal.
Lehet, hogy ez nyomokat hagyott, bár az obinak is meg vannak a korlátai a fullframe-en még inkább. Amúgy direkt húztam meg kissé keményebbre. Minőségibb felvételhez gondoskodnom kell plusz fényről, rajta vagyok, mert érdekel ez a téma.
Üdv:
Józsi