BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,2
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. december 9. 22:03
Csend

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2023. február 25. | 17:33 | Havasi Pál

Erről a képről valamiért lemaradtam? December közepe...nem csodálom! Szerintem jó. Olvasva a kritikákat én annyira nem látom problémásnak. Az égbolt legfeljebb ami valóban valamiért "színtelen", és hát az aurásodás, de a tenger felülete nekem kifejezetten pazar! A sziklák jól vannak helyezve, a fókusz is jó. Többet ér ez a kép annál, mint ahogy említve lett! Látom fel lett emlegetve a cím. Én amikor valakinél - csak közvetetten - a kritikába fogalmaztam...lett belőle neheztelés rám! Érdekes, van amikor ez nem baj?

sasvari válasza:
Örülök, hogy tetszik. Az égbolt tényleg nem a leg jobb. A cím az mindig relatív kinek ez kinek az.
Magam részéről elszoktam fogadni ,hogy a készítő valamiért azt adja neki ami.
De kétségtelen volt , hogy változtattam bizonyos képek címén.

adott pontszám: 5
2022. december 28. | 20:08 | cstibi73

A hosszú záridővel elsímitott vízfelület, a felhőtlen égbolt, a sziklára épült "megközelíthetetlen" erőd és a fekete-fehér kivitel mind hozzájárul, hogy a képre nézve a csend, nyugalom és ezek szinonímái jussanak eszünkbe.

sasvari válasza:
Szia.
Elég megosztó lett. De örülök,hogy tetszik.
Üdv Sas

2022. december 15. | 08:58 | foto50

Szia!
Kinyomtam, mert nem igazán tetszik és nem akartam ezt hosszan fejtegetni. Nagyjából egyet értek a többiekkel a pozitív és negatív kritikákat illetően is. Ami számomra a legzavaróbb az az, hogy a csend és a nyugalom megjelenítésébe nekem nem fér bele a kompozíció feszessége, a "szétszakított", kettészakadt
látványelemek, a kicsit csonkolt várépület.
Szerintem a jelenlegi pontértéke nagyon jó!
Üdv:
Józsi

sasvari válasza:
Szia.
Köszönöm az őszinte véleményedet. Ez volt az első ND szűrős próbálkozásom. A víz elmosása adta nekem ezt a csend érzését. Csináltam egy javított verziót,de nyilván a képi elemek maradtak csak a kidolgozás változott.
Üdv Sas

2022. december 11. | 21:05 | pálkata

Olyan sok jó fotós oldal van, kiállítások, lehet fotót nézegetni, sőt fontos lenne, mindegy is.
Egy nagyon jó helyszín, nagyon jó, nézőpontból, de silány minőségben, minek.

sasvari válasza:
Szia.
Nem igazán értem a silány minőség alatt mit értesz. Ha kifejtenéd meg köszönném.
Üdv Sas

2022. december 10. | 10:33 | gljzsf

Nem is tudom. A víztükör tetszik, az égbolt nem. És valami furcsa aurásodás is van a sziklák körül. Nem tudom miket csináltál, én nem keményebb kidolgozásra gondoltam, hanem olyan túl szürke minden, főleg az égbolt.

sasvari válasza:
Az égboltal nem tudtam nagyon mit kezdeni. Felhő jó lett volna ha van az égen .Az aurásodás az lehet az én hibám. Az égboltal nem tudtam mit kezdeni. De megpróbálom sötétíteni.
Köszönöm.

adott pontszám: 5
2022. december 10. | 10:22 | Havasi Pál

Szia! Hangulatában, tartalmában átjön a mondanivaló. Arányaiban is jó. Az FF hatás tökéletes választás ennek érzékeltetésére, de most nem annyira kifejező mint amire valójában képes. Mintha ez nem eredeti FF felvétel lenne, hanem csak egy átalakított színes. Olyankor szokott monoton lenni egy fotó. Nincs meg az a mély telítettség és ezernyi árnyalat ami az eredetileg FF-ben készül képeket jellemzi. Éppen ezért kisebb pontszámon gondolkodtam, de a bátor kísérletezés miatt a maximum mellett döntöttem ezúttal.

sasvari válasza:
Szia.
Köszönöm ,hogy értékelted. Nem eredeti ff de a nem elégséges kifejező képessége nem a színesből való átalakitása miatt van hanem az égbolt semlegességének köszönhető. Az égbolttal külön kellett volna foglalkoznom.
Üdv Sas

adott pontszám: 4
2022. december 10. | 06:17 | gljzsf

Jó a téma, jó a kompozíció, a hosszú záridő is ad hozzá, valóban átjön a csend, a nyugalom érzése, viszont az FF kidolgozás nem igazán tetszik. Viszont szerintem, alexpós emiatt az egész olyan bágyadtá, lapossá vált. Lementettem rátettem egy autó levels-et, már jobb lett, de még tovább is lehetne rajta dolgozni szerintem, a jobb összhatásért.

sasvari válasza:
Szia.
Volt egy erőteljesebb kidolgozás. Csak pont az Út Istenhez c képnél írtad a túl kemény kidolgozást itt próbáltam visszább venni. Úgy érted ,hogy itt itt bátrabban keményíthettem volna ?
Itt használtam egyébként az ND 1000-est.
Köszönöm,hogy értékelted.
Üdv Sas

adott pontszám: 5
2022. december 10. | 05:44 | bau52lac

Szia! Gyönyörű szürkeség, a csend tapintható, de a becsillanó ablakok mégis jelzik az életet.
A víz is szép és az egész kép nyugalmat áraszt, gratulálok Üdv

sasvari válasza:
Szia.
Köszönöm,hogy értékelted. Örülök,hogy tetszik.
Üdv Sas