BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. december 5. 20:00
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2022-11-19
Vonyarcvashegy SE

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2022. december 9. | 07:08 | gljzsf

Köszönöm. Hogyne lenne, tanulni való. Mindig van, és mindenkinek van tanulni fejlődni valója. Vannak akik már profibban kezelik a technikát, vagy az embereket, de olyan nincs aki azt mondhatná, neki már nincs tanulni valója. Tehát a helyszín hangulata fogott meg. Ez így már teljesen érthető. Voltam már én is így ezzel. Talán annyi tanácsot tudnék adni, hogy a fényképezőgép mindig másképp látja a helyet mint mi. Annak nincsennekl érzelmei mint nekünk, és a fotósnak kell az érzelmeket a képbe belevinnie. És lehet hogy ennél a képnél kicsit trükközni kellett volna ennek érdekében. Például kiválasztani egy a pályán lévő falevelet közelről megfotózni, úgy hogy azért a háttérben kissé mosottan látszódjon a környezet kietlensége, üressége is, vagy valami hasonló. Akár legugolni, vagy lehasalni, szokatlan szögeket keresni, szokatlan látásmódot alkalmazni.Sok képet lőni, és kiválasztani csak egyet amit jónak gondolsz. Ez ma már digitálissal nem jelenthet problémát. Az a nehéz a fotózásban, hogy itt egy képben kell megmutatni mindent. Csak egyet kell kiválasztani, a többi kuka, de annak az egynek tökéletesnek kell lennie, legalábbis számodra. Majd a nézők megítélik, hogy számukra is az e. Nyilván mindenkinek vannak jobb és rossszabb képei. Még a legnagyobbaknak is. De ha kísérletezel, akkor a látásmódod is fejlődik, lesznek tapasztalataid, azokat be tudod építeni, és előbb utóbb ez látszódni fogy a képeiden is. Na ennyit erről, már így is elég bő lére engedtem. Gyakorolj, és válogass, és csak a legjobbakat töltsd fel :)

Havasi Pál válasza:
Köszönöm. Sok hasznosat írtál. Nagyon guggolni, hasalni nem volt időm, mert valójában disznóvágásról készítettem riportot, csak a rendezvényhelyszín előkészítése előtt volt egy alig fél órám körbejárni a Balatonpartot, így útba esett ez a sportpálya, de már vártak vissza így többet nem áldozhattam ennél, mert nem ezért érkeztem. Ez csak egy kis pluszt jelentett aznap.

2022. december 7. | 21:46 | gljzsf

Szia! Hát nem tudom ezt a fotót mi miatt készítetted el? Mi volt benne ami megfogott? Mert sem a fények, sem a téma,sem a színek sem a hangulat nincs meg számomra. Valószínűleg úgy mennék el a téma mellett hogy észre sem venném. De örülnék ha elmagyaráznád. Talán tanulok valamit ebből is.

Havasi Pál válasza:
Szia! Nem hiszem, hogy neked bármit is kellene tanulni. A helyszín kihaltsága, a város élettelen csendje. A fények. A sok lehullott levél amiben néhol bokáig lehetett gázolni - mint valami szemfedő, takarta be a civilizációt. Ott jártam és készítettem néhány képet. Persze egy kép korántsem olyan mint ott a helyszínen benne lenni. Technikailag ez amit ki lehetett belőle hozni. Torzítani nem akartam. Az egész olyan volt mint egy halott város. érdekes.