BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,84
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. október 16. 18:46
Capella

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2022. október 25. | 20:40 | Fotos84

Egy makrónak általában nem tesz jót a kemény, koncentrált fény, de ez itt egyértelmű kivétel. Tetszik a ragyogó gombafej, a háttér struktúrája és színvilága, valamint az egész kép kontrasztja. Üdv.

gljzsf válasza:
Köszönöm. Ezt egyébként nem nevezném makrónak, a gomba legalább 10-12 centi magas volt, a kép kb. egy méter távolságból készült, a háttérben az erdő széle látható.

adott pontszám: 5
2022. október 22. | 23:15 | V.F.

Wow...
Egy kis hangyának érzem magam, aki egy csodavilágba tévedt...
a perspektíva, a színek, a fények...
A gombától balra lévő fehérség sem zavar...
Nagy Grat.

Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

gljzsf válasza:
Köszi! :) Szerencsém volt, mert erősen lejtett a domboldal, és így egy kicsit alulról tudtam megfotózni. Ez eddig csak Neked tűnt fel. Köszi a kreditet is.

2022. október 20. | 20:56 | Hedera

Szia!

Jó hangulata van, érdekes a festményszerűsége is. Egy dolog nem tetszik, a rideg kék háttérszínvilág. Azt hiszem, ezt már más képednél is így láttam.

gljzsf válasza:
Szia! Köszönöm a véleményezést. Érdekes amit a színvilág ridegségéről írtál, mert nekem nem tűnik annak. De ez nem zárja ki, hogy igazad van. Azért a monitorod kalibrálását is érdemes ellenőrizni.

adott pontszám: 3,7
2022. október 19. | 18:41 | drozsa

Szia! Érdekes fotó, kissé pszilocibin "ízű" nekem (csak hogy akkor egy kis szinesztézia is legyen) ezzel a színkavalkáddal. A gomba megvilágítása (szín nélkül) szerintem nagyon jó, az élesség is kiváló. Kontrasztos azonban azzal, hogy az előtér teljesen sziluett, de legyen ez művészi kreativitás. Nekem nem tetszik összességében, pedig biztos sok munka van benne.

gljzsf válasza:
Más a látásmódod más az értékrended. Ez látszik akkor is amikor egymás képeit pontozzuk. Az a stílus amit Te csinálsz nekem nem tetszik, és úgy látom ez fordítva is igaz. Abból amit leírtál semmi sem támasztja alá azt a pontot amit adtál, azon kívül a szűkmarkú magyarázaton kívül, hogy Neked nem tetszik. Látásmódot nem tudok, és nem is akarok átalakítani, és vegytiszta képeket sem akarok már csinálni.

2022. október 18. | 20:34 | Havasi Pál

Nem hiszem megosztónak. Semmi komolyabb kritikát nem kaptál valójában. Mindenki a legjobbat írta. Ami volt észrevétel az valóban észrevétel volt, ami nem a kép minőségét érintette hanem az esztétikai részt ami egyéni izlés valójában. Nekem tetszik a Lightroom alkalmazása. Ez az a stílus aminél még én is indokoltnak tartom. Mivel nem dokumentum, nem riport, nem szocio kategória, hanem egy egyedi a valóságtól teljesen nyílvánvalóan elrugaszkodó, művészi szemléletű alkotás. Nekem tetszik a mesterséges fény. Több üzenetet hordoz mint a természetes ebben az esetben. Ugyanígy az egyedi színvilág. Filmes hatása van mint pl Alice csodaországban. Innen pedig mindegy, hogy az a gomba jobbra vagy balra helyezkedik el vagy sok az alja illetve kevés. Nem a fotókat illető szabályok érvényesülnek. Sőt! Nekem így tetszik, kicsit disszonánsan. Az egészet elviszi ez a kicsit impresszionista hatás. nem lehet egy kép mértani szabályos mert az műanyagszagú. Élettelen és így hiteltelen is. Ezt százszor írtam le különböző képeknél. Nem robotoknak készítünk képeket, hanem embereknek. Így kettő út van. Vagy őszinte képeket készíteni retusálás nélkül, mint a riport, szocio, életkép...vagy müvészies alkotásokat a témának megfelelő izléses retusálással mint ez és sok hasonló másoktól is, pl absztrakt, hangulat. A kettő között csak értelmetlen leágazások vannak, mint pl az agyonretusált portré vagy tájkép. Az a fotózás szórakoztatóipara, a sziruposgiccs világa.

gljzsf válasza:
Azért van aki ezt másképp látja. Lassan kiderül a pontokból. Egyébként szerintem a kompozíció, és a különleges háttér miatt festményszerű. A komponálást a festők tanulják, és tudatosan alkalmazzák. A festmények bár megpróbálják a valóságot ábrázolni, mégis kicsit eltérnek tőle. Ez a kép teljesen a valóságot ábrázolja, hiszen fotó, és alapjaiban nem is nyúltam bele. A komponálás teljesen tudatos volt, ilyennek akartam. Ami mássá teszi kissé a valóságtól, az a színek enyhe megváltoztatása, az objektív hatása, és a világítás módosítása. Nem volt egyébként semmilyen mesterséges fény, csak digitális utómunka.

adott pontszám: 5
2022. október 17. | 21:57 | Havasi Pál

Aztahétszentséges....már festményeket is lehet feltölteni??? :)

gljzsf válasza:
Köszönöm de csak egy fotó. Elég megosztó ráadásul, többet vártam tőle. Miért tűnik számodra festményszerűnek? Erre azért kíváncsi lennék. A színek, fények, kompozíció, vagy mert természetellenes? Talán tudnék követekeztetéseket levonni, ha megindokolnád.

adott pontszám: 4,5
2022. október 17. | 19:07 | foto50

Szia!
Nekem alapvetően tetszik a fotód. A háttér izgalmas és szép, az élesség is megfelel akárcsak a dof., jó a perspektíva.
Igazán valóban a hangulata a legerősebb, így jó a kategória választás is szerintem. Bal oldalon és kicsit alulról még talán vágnék. Ami nem tetszik, az a gombára vetülő hideg fény. Ez szerintem meleg fénnyel kellemesebb lenne. A száron és a kalap alsó (hátsó) felén megjelenő dupla kontúr vonalat nem igazán értem.
Üdv:
Józsi

gljzsf válasza:
Szia! Köszönöm az értékelést. Üdv:

adott pontszám: 5
2022. október 17. | 17:32 | locman

Nem szoktam gombás felvételeket értékelni, de ezt nem lehet kihagyni. Remek a hangulata. Sejtelmes, mint a sarki fények. Nagyon-nagyon jó!

gljzsf válasza:
Nagyon-nagyon köszönöm :)

2022. október 17. | 11:45 | sasvari

Na még egyszer.
Azt hiszem értem amit mondasz.
Inkább a hangulat és az érzelem a fontos nem feltétlenül a természetesség. Jól gondolom?
Ha igen akkor nyilván a képet én közelítettem meg rosszul.

gljzsf válasza:
Nem közelítetted meg rosszul, ez rossz felfogás. Van róla egy véleményed, melyet a saját szempontjaid szerint alakítottál ki. Nekem pedig van egy elképzelésem amit én is a saját szempontjaim szerint alakítottam ki. Ennél a képnél volt egy kis jelentéktelen eltérés kettőnk elképzelése között. De ez nem azt jelenti, hogy bármelyikünk rosszul közelítette meg a képet. Csak másképp. És ez nem baj, hiszen ettől változatos a világ.

2022. október 17. | 10:51 | sasvari

Azt,hiszem ertem amit ìrtàl.
Tehàt inkàbb hangulatot ,èrzelmeket akarsz közvetìteni nem annyira a termèszetessèg a lènyeg. Jòl èrzem?

gljzsf válasza:
Valami ilyesmi :)

2022. október 17. | 04:05 | pálkata

Kinyomtam, 5!
Gratulálok hozzá!

gljzsf válasza:
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 4,8
2022. október 16. | 20:29 | sasvari

Szia.
Gondolom a gomba fejét valamilyen fény forrással világítottad meg. Lehet nem ennyire alulról kellett volna mert így nem hat olyan természetesnek. A jobb oldali fa kicsit zavaró ,jó lett volna kicsit a kép szélére szerkeszteni ha picit jobbra mentél volna a gomba jobban a két faközé kerülne. Ettől függetlenül a háttér mosás jó . A szín világa tetszik. Az alsó rész sziluett hatású kidolgozás nagyon tetszik a fény szépen fogy a gomba szárának alsó részén . Jó kombó. Különleges hatású fotó. Nem kis meló lehetett benne. Összhatásában egy jó gombafotónak látom.
Üdv Sas

gljzsf válasza:
Szia! Minden eredményhez kell a befektetett munka, azt már nem először tapasztalom az életben. Nem célom a természetességet visszaadni a képeimben. Sőt igyekszem elvonatkoztatni. Célom, hogy minden képem legyen tökéletes az én értékrendem szerint.Ezt olyannak gondolom :) Köszönöm az értékelést!