BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,05
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. szeptember 26. 14:21
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2022-09-24
...békés őszi vasárnap...

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,3
2022. október 11. | 23:24 | sasvari

Szia.
Szerintem egy szépen kiexponált kép.
Élesség rendben. A cím választás is jó szépen átjön a hangulata. A fények sem túl erősek.
Amit hibaként említenék az az alulról belógó fa csemete a biciklis elött és a kép szélein látható perspektíva torzulás. Szerintem egy kontrasztosabb FF ben jobban nézne ki.
De ez ízlés dolga.
Üdv Sas

Havasi Pál válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4
2022. október 2. | 10:56 | Fotos84

Egyedi nézőpont, elsőre mégis hiányzik belőle némi plusz - az égbolt szürke, a fények laposak. A járókelők azért megtöltik, kicsit olyan életkép kategória, így nézve nem is rossz.

Havasi Pál válasza:
Pontosan! Valóban kissé lapos, szürke éshiányzik valami plusz energia belóle. Pocsék idő volt, és érdemben nem befolyásolható, így maradtam valóban a sétáló, kerékpározó, kutyázó embereknél...hogy legyen egy kis vasárnapi, békés, álmos és lusta életkép! Pontosan a lényegét írtad le! Köszönöm!

adott pontszám: 3,8
2022. szeptember 30. | 16:13 | locman

Lefotóztál egy utca részletet. Békésnek békés, de mi adja a hangulatát? Nekem nem jön be. Bocs.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm az értékelést. Ilyen előfordul. Van akinek megadja egy kép a hangulatát, van akinek nem.Ez az ami személyfüggő és nem lehet befolyásolni.

adott pontszám: 4
2022. szeptember 28. | 08:52 | farfalle

Szia!

A békés, vasárnapi hangulatot érzékelteti a kép, de a felvétel egy picit életlen és az "őszi" jelző a még sok harsogó zöld füvön, fákon, bokrokon nem érezteti az ősz jelenlétét.

Havasi Pál válasza:
Igen, valóban! Nekem az utolsó alkalom volt, hogy kijutottam a helyszínre. Indulásnak eléggé novemberi hangulata volt, annyira szürke és hideg vihar utáni reggel volt. A fotózás közben kezdett kiderülni és életre kelni, de sajnos utaznom kellett vissza. Mostanában feltűnt néhány utóbbi képem életlensége, próbálom kivizsgálni az okát, remélem nem technikai.

2022. szeptember 28. | 08:24 | zsiga755

Szia!
Ennél az épületnél az oldalak dőlését korrigáltam volna. Az alulról belógó csemete fát kiretusálnám.

Havasi Pál válasza:
Igen, lehet, hogy valóban impozánsabb lenne, de én sosem retusálok. Úgy oldom meg ahogy van, a gyengeségeivel együtt, de inkább a valóságot mutatom meg, ha így nézem akkor összességében talán nem olyan rossz.

2022. szeptember 27. | 09:07 | foto50

Szia!
Sajnálom, hogy felkavart az értékelésem!
Ha ennyire bánt az adott pont kivonatom, csak szólj.
Ugyanakkor azt hiszem az értékelés mindig két részből tevődik össze, vannak objektív és szubjektív elemei. Az első a szubjektív benyomás, amely mindenkinél a saját személyes szűrőjén keresztül kelt érzéseket, és vannak objektív szempontok, melyeken végig lehet menni (téma, szerkesztés, fények, élesség, nézőpont választás, színek, minőség, kidolgozás stb), de ezek is a tapasztalaton, személyiségen, készségeken átszűrődve jelennek meg egy-egy értékelésben. Nálam ez sohasem személyes, nem szoktam keresgélni, kié lehet a fotó. Ebben az esetben pl. nem is gondoltam volna, hogy a tiéd.
Nem szoktam - legalábbis remélem - bántó, sértő megjegyzéseket tenni az értékeléseim során, azt gondolom most sem tettem ilyet.
Az értékelésemben indokoltam az adott pontot, tehát láthatod miért azt adtam, amit.
Remélem nincs harag közöttünk e miatt. Néha nekem sem esnek jól a kommentek. Ma is kaptam egyet, amin el kellett gondolkodnom, és azt is teszem.
Üdv:
Józsi

Havasi Pál válasza:
Szó sincs ilyesféle negatív visszahangról. A megszokottól (mértani tökéletesség színekben, élességben, stb) eltérő, régimódi hangulatú fotók jutottak eszembe az őszről amihez hasonló hangulatú fotók jelentek meg mostanában a nyárról is több tagtól. Rájöttem, hogy valahol van helye, megvan a maga értéke. Ugyanúgy mint egy 50 éves családi fénykép...nekem ez jut eszembe ha megnézem. Hasonlót láthattunk volna a monarchia korában, csak más kerékpárral és más ruhákban az emberek - ettől függetlenül mintha megállt volna az idő, olyan szabályos szabálytalanságban állnak különböző csoportok. Ezért sincs kiemelve egy alak/részlet. Az egészet összefogja a hatalmas épület, mint egy anyabolygó ahol szintén eltörpülünk körülötte keringő holdakként, ami szintén kortalan állapot. Ez az állandósság megmarad 100 év után is. Miért lenne harag? Erre hívtam fel a figyelmed, mivel elkerült, és izgalmas megnézni ezt ilyen szemmel is. A te szemszögedből vizsgálva egyetértek veled mint írtam, de ez a kép nem arra készült. A valódi üzenetét teljesíti szerintem.

adott pontszám: 3
2022. szeptember 26. | 20:45 | foto50

Szia!
Több észrevételem is van, ami miatt ezt nem érzem egy jól sikerült fotónak.
Először is szerintem nem a legjobb időpontot sikerült kiválasztani, mert a napfény nem segíti a főtéma szemléltetését. Nagyon zavaró az épület vonalainak összevisszasága (nem találok egyetlen függőleges vonalat sem) nagy szükség lett volna egy perspektíva korrekcióra az utómunka során, ha már a felvételnél erre nem figyeltél. Összességében a koncepciót nem értem, a címből próbálok rájönni mit is akartál ezzel a képpel mondani. Mégiscsak az épület viszi az egészet, de az meg nagyon nem jól van megfotózva. Érdemes lenne jobban átgondolni, mit is akartál a képpel, és annak megfelelően korrigálni a felvétel körülményeit.
Üdv:
Józsi

Havasi Pál válasza:
Szia! Ilyenkor látható a szubjektív benyomás az objektív értékelés helyett. Te nagyon lehúztad, GLJZSF nagyon fel. Te nem találtál benne egységet vonalakban, hangulatban, Ő igen. Ilyenkor legyen okos az ember...Nem a jobb értékelés miatt de ezúttal neki tudok jobban igazat adni. Szerintem is megvan benne egy hanyag szimmetria, amolyan lazítós ünnepnapi, nem túl feszes képivilág. Nem lehet mindig művészkedési kényszerben gondolkodni...nem is értem most ezt! Régimódi, hangulatus, tompa, sárgás, kopott, képeslapra emlékeztető egyszerű vasárnapi kép készült, nem akar többnek látszani, és azt maradéktalanul teljesíti. Mostanában elég sok hasonló kép is került fel a közösségbe és érthetőek voltak eddig. Így teljesen indokolatlannak érzem az értékelésed, de ha így látod...akkor legyen így!

adott pontszám: 4,8
2022. szeptember 26. | 16:19 | gljzsf

Szia! Kellemes, jó hangulatú kép, impozáns épülettel. Szerintem jó a szerkesztés az út és az épület vezeti a szemet, a minőség is rendben van. Ami kevésbé tetszik az az égbolt tónustalansága. Látszik hogy voltak felhők, ezeket érdemes lett volna jobban láthatóvá tenni, mondjuk expozíció sorozattal, vagy rövidebb expóval. De ettől eltekintve nálam rendben van

Havasi Pál válasza:
Köszönöm! Valóban, nem csak a felhők, nekem az egész kissé tompa, viszont jó egy álmos vasárnaphoz, ami egy borzalmasan szürke, eső utáni napnak köszönhető, így igazán felhőt is vadászni kellett volna, hogy valamit kiemeljek. Egyszerűen pocsék volt az a nap.