BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,2
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. augusztus 17. 19:37
  • objektív: 18-55
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Balatonvilágos
Naplemente

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2022. szeptember 8. | 11:44 | Havasi Pál

Szia! A Canon eos 2000D - akárki akármit is mond - egy remek belépőszintű fényképezőgép! Ennél sokkal többet és sokkal jobbat ki lehet hozni belőle! Éppen ezért sajnálom, hogy ez lett feltöltve. Értem én, hogy a helyszín hangulatát szeretted volna megmutatni de ebben az esetben igaz a kevesebb néha több mondás. Tudni kell józan gondolkodással kezelni a technika adta határokat és nem engedni a pillanatnyi hévnek ha fotózunk! 1. Nem látom a beállítások értékeit! Záridő/Rekeszérték miért nincs feltüntetve? Hasznos lenne tudni, hogy jobban tudjon bárki segíteni. Nekem úgy tűnik, hogy a beállítások nem tudatosak. A fókuszálás sem tudatos. Az egész kép homályos. A fények durván bántóak. Sem a szemnek, sem a technikának nem szerencsés ha szemből ilyen közvetlenül a napba fényképeznek. Az erős fény tönkretesz mindent. Elmossa a környezetet. A fényképezőgép programja nem tud hatékony megoldást találni egy ilyen sokkra! 2. Az elgondolás viszont nem lett volna rossz: Naplemente hangulatos fények alatt beúszó hattyúval, az arányok szerkesztése majdnem jó...de technikailag ez el lett rontva. A koncepció elkapkodott, több türelemre lett volna szükség. Megvárni a nap megfelelő állását és vele együtt a hűvösebb fényeket amik tisztább tájat és pontosabb fókuszt eredményeznek. Igaz, addigra a hattyú kiúszott volna a képből, de cserébe lenne egy jobb minőségű fotó! És ez sokkal fontosabb, mint egy hattyús de rossz minőségű! Tudni kell elengedni dolgokat. Erre utaltam az elején amikor azt írtam, hogy a kevesebb néha több! Türelem és több számítás kell egy fotóhoz! Ugyanide sorolható szerkesztési hiba, hogy 2 különálló témánk lett a képen, ami így most megosztja a figyelmet. Mivel mind a nap, mind a hattyú egymástól élesen különválva a kép két ellentétes oldalán helyezkedik el, így középen ahova a figyelem koncentrálódna van egy üresség. Kellett volna várni, hogy a hattyú kissé közelebb ússzon a nap irányába. Bosszantó, hogy a kiküszöbölhető hibák kis része nem órákon hanem mindössze 2 - 5 percen múlt!

adott pontszám: 3,5
2022. augusztus 17. | 20:55 | sasvari

Szia.
Az égbolt színei nagyon szépek. A nap kiégése nem lenne zavaró ha kisebb területen lenne kiégve. Ha az expozíciót lejjebb vetted volna akkor nem csak a kiégés lett volna kisebb de az előtérben lévő kékes árnyalat is eltűnt volna és csak narancsos és fekete színek dominálnának . Amúgy az elképzelés tetszik.
Üdv Sas

adott pontszám: 3
2022. augusztus 17. | 20:24 | foto50

Szia!
Nem könnyű téma, odafigyelést igényel. Sajnos nem lett a legjobb, pedig a téma szép, és a szerkesztés sem rossz. A napkorong kiégett, talán még a víztükörben is. A hattyú és az egész kép is életlen. Várni kellett volna még, hogy nap egy kicsit lejjebb legyen (persze akkorra a hattyú már nem lenne ott, tudom) vagy kicsit alulexponálni, vagy fénymérés során a naphoz közelebb mérve beállítani az expót. Amit még érdemes változtatni az a feltöltés mérete, mert így túl nagyban nem élvezhető és a minőségi problémák is jobban kijönnek. Fekvő képnél ajánlott, hogy a vízszintes oldal max 1200 px. legyen.
Üdv:
Józsi

2022. augusztus 17. | 20:17 | gljzsf

Ne haragudj minősíthetetlen minden szempontból. Inkább nem pontozom.