BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,7
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. augusztus 14. 14:31
  • Készítés helye (ország): Ausztria
  • Készítés helye: Bécs
Sixty

https://www.youtube.com/watch?v=E2YCmNK18gA 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2022. augusztus 22. | 23:08 | VMiki

Na, jó forró a hangulat! A legjobb eszköz mindig az, ami éppen nálunk van. A korlátait kell ismerni. A szabályok kicsit olyanok, mint mikor megtanítják az írást a gyerekeknek szépen. Aztán egyáltalán nem kell úgy írni. Csak a vágást kiragadva és ne is fotót nézzünk, hanem Szinyei Fa alatt c. képét. Hát biztosan sokan odaadnák fél karjukat, hogy egy Szinyei képen szerepeljenek, de úgy néz ki, a mester ezt el is várta. Futassuk le gondolatban mit kapott volna itt azért a kompozícióért.
Egyébként én úgy tudtam, hogy csak izületnél nem illik vágni, és ezt profi fotóstól hallottam, aki amatőr sebész, vagy fordítva, már nem emlékszem. Itt viszont a térdek megvannak, szóval vsz. nem történt nagyobb baj, cipőket meg látott már mindenki.
Nem igaz, hogy a kép ne működne, mert lám mit generált, de azért engedd meg a Bronicás képeidet jobban kedvelnem :)

najó válasza:
Szia, köszönöm a véleményedet, akkor röviden összegzem, hogy mit is gondolok erről a képről én:
Ez a kép csakis kizárólag a Rolling Stones-ról szól, ez egy "érzéskép" egy pillanatkép , egy olyan jelenetről ami maga a "törtrénelem".

egy dolog volt a fejemben a feltöltés előtt, ha a fent felsoroltakból valaki , csak egy kicsit is azonosulni tud, már megérte felraknom.

És lám, szinte Lotto főnyereményként ért Tomba értékelése abban azért minden benne van!

Amíg nem írták , én észre sem vettem, hogy nincs a képen az Öregasszony lábfeje, annyira nem foglalkoztatott engem ez:)

Azért egy 60-ezres tömegben, Yashicázni, vagy Bronicázbi, meg komponálgatni, hogy minden beleférjen, jól komponált blalbla... hát nem tudom, mindenestre ha valaki Öregasszony lábakra kiváéncsi, akkor hajrá, nyár van ! Irány az utca , biztosan lehet látni , papucsban, szandiban, kiscipőben:))))

köszi még 1x!

2022. augusztus 19. | 21:40 | Azúr

Off:

Havasi Pál! A tegnap kihirdették a LensCulture Street'22 díjazottjait. A sorozatkészítőknél az első három helyezett képei tökéletesen rácáfolnak mindarra, amit itt lent hosszan leírtál.

Itt vannak, tanulmányozd, hátha...!

https://www.lensculture.com/2022-lensculture-street-photography-award-winners

najó válasza:
RAAKKEENNDDROOOLLLL!:)

2022. augusztus 19. | 17:46 | hegyiember

engedelemmel:

Havasi Pál! felsoroltad itt az összes buta klisét, tankönyvszagú (csak az a tankönyv nincs sehol, amiben ezek benne állnak) "szabályt", ami csak van. ha csak tech. oldalról nézem: van fogalmad egyáltalán egy modern teló képminőségéről? szemlátomást nincs. meg hogy komolytalan... ismerek olyanokat, akik telefonnal prezentálnak iszonyatos rohadt jó képeket, leverve sok kortárs amatőr, milliós cuccokkal szerencsétlenkedő tehetségtelent.

"Embereket illik úgy fotózni, hogy a lehető legszebb vagy legjobb megjelenésük legyen megörökítve." - ez, ne haragudj, nettó baromság. a fotótörténet egy elég meghatározó részét kukázod ki ezzel a sommás ostobasággal.
ezen felül legalább egymás közt, egy fotómegosztó oldalon ne kérjük már számon az idióta, betartva a kor és benne az emberek dokumentálását tökéletesen ellehetetlenítő, ezzel pedig a fotográfia egy másik vastag szeletét kiirtó jogi szabályozást.

"Tehát mindig az a legjobb ha mindenki tisztában van azzal, hogy éppen fotózás történik a környezetében." ja. tehát a streetfotó lehúzható a klotyón. kitűnő!

abba is hagyom, mert ha folytatom, meg olvasgatom még az épületes hozzászólásodat, egyre inkább megy fel bennem a pumpa ettől a sok hülyeségtől.
persze neked meg szíved joga ezt mind így is gondolni.

minden jót!

najó válasza:
Egyetértek, a telefonos fotózás az igazi:

RAAKKEENNDDROOOLLLL!:)

2022. augusztus 19. | 14:48 | sasvari

Szia.
Mint ember sokat elárul rólad milyen alázattal kezeled a kritikát még olyanoktól is akik a fotózás terén még a bölcsőt épp ,hogy elhagyták.
Jó ilyet látni.

adott pontszám: 2
2022. augusztus 16. | 11:24 | Havasi Pál

Szia! Ez az a kép ami minden sebből vérzik! Mobiltelefonos fotózás alapból komolytalan hozzáállást tükröz. Technikai tudás nem szükséges hozzá. Automatán gombokat nyomogatni mindenki képes. Alkotni, értéket közvetíteni ilyen alacsony minőséggel nem lehet. Tartalmát tekintve minden szempontból értéktelen, unalmas tucatfotó. Itt a két idős lenne a téma ami érdekessé tehetné, mint a cím is utal erre. De nem teszi azzá, mert éppen kisétálnak a képből, így a hangsúly nem egészében rajtuk van, hanem részben elviszi a figyelmet a környezet róluk! Nagyon rössz pozícióból lettek fényképezve, legalább fejmagasságból ami így még kisebbé teszi az amúgy is alacsony nyugdíjasokat. Embereket illik úgy fotózni, hogy a lehető legszebb vagy legjobb megjelenésük legyen megörökítve. Sikerült egy számukra megalázó képet készíteni. A testtartás erőtlen és betegségtől megrogyott, kiszolgáltatott ember érzetét kelti! A testalkat és az öltözet kifejezetten előnytelenül mutat. Legborzalmasabbak a lehajtott fejek. Mint aki megadja magát a sorsnak. Megtehet velük bárki bármit. Ezeket a hibákat pedig nem lehet arra fogni, hogy így néznek ki! El kell rendezni őket előnyösebb megjelenésre, majd keresni hozzá a megfelelő pozíciót! Nem lehet arra fogni sem, hogy elkapott pillanat - mert az nem erről szól, az egy másik műfaj amivel jó lenne tisztában lenni! Ez inkább ellopott, vagy öncélú paparazzi fotó lenne, ha lenne minősége! Ha elkapott pillanatnak lehetne nevezni, akkor két vánszorgó nyugdíjas fotózásánál bőven lett volna annyi idő még, hogy számtalan beállítással vagy pozícióval próbálozzunk felvétel előtt! Végezetül az egyik legnagyobb hiba, hogy a képen szereplők engedélye nélkül készülhetett el ez! Nem csak azért baj, mert személyiségi jogokat sért, hanem azért is mert sokkal jobb képeket lehet készíteni ilyen esetekben! Ugyanis a két idős ember ha tudja, hogy kép készül róluk, akkor egyenesebb tartással, barátságos arccal, mosolygó szemekkel közvetlenül a kamerába nézett volna! Ugye mennyivel másabb, szebb lenne az egész? Így most a Rolling Stones jubileumi bécsi turnéjának méltó megörökítése helyett egy emberi gyengeséget és kiszolgáltatottságó ábrázoló képet kaptunk! Pedig csak egy kevés hiányzott ahhoz, hogy ez jó legyen, mert a helyzetfelismerés jó. A fotóalanyokat is emberként kell kezelni. Partnerként megállítani, beszélni, majd fotózni, és lenne egy remek alkotás. Ha elutasítanak? Joguk van hozzá! Végülis ők szerepelnek most nyilvánosan, nem a fotós van rajta! De olyankor sincs baj. Azért kár ugyanis képet készíteni, hogy rossz legyen a végeredmény mert az alanyoknak nincs hozzá kedvük! Tehát mindig az a legjobb ha mindenki tisztában van azzal, hogy éppen fotózás történik a környezetében.

najó válasza:
Köszi!

2022. augusztus 15. | 12:40 | Tomba

Szerintem ez egy nagyon jól sikerült fotó. Ha egy rövid mondatban kéne megfogalmaznom a kép üzenetét, azt mondanám, hogy Rolling Stones örök. Az idős pár, megköszönve az emlékeket "kisétál" a képből, de mögöttük ott az új, a fiatal generáció, amelyik az elődök útját járja. Külön érdekesség számomra, és a képet nagyon megdobja, hogy a "leköszönő" generációt képviselő pár viseli az emlékeket megköszönő pólót. A fiatal pár, viszont az eredeti logós pólóban van. Gondolom nem árulok el újdonságot, hogy a kinyújtott nyelv Kali Istennőt ábrázoló kép alapján készült. A kal szótő időt jelent, ezért is szokták az istennő nevét az idő legyőzője értelemben használni. Szóval az idő, és annak legyőzése több síkon is fellelhető a képen, ami igen elgondolkodtatóvá, és érdekessé teszi. A kompozíció is rendben van szerintem. A történet szempontjából fontos szereplők nagyon is jól vannak a képbe komponálva. Kiemelkednek a háttérből, a háttér elmosása nélkül is. Persze szóvá lehetne tenni a levágott végtagokat, meg a kusza hátteret. Ilyen spontán helyzetekben sok nehezen kivédhető akadállyal kell szembenézni. Kérdés inkább az, hogy ez a történet rovására megy-e. Szerintem itt erről nincs szó. Úgy gondolom, hogy a fotó mindig egy történetnek ez első filmkockája, ami a nézőben folytatódik. Vagy nem. Nekem folytatódott, így számomra egyáltalán nem zavaró, hogy a fotó nem lett "szabályos". Nekem tetszik. Gratulálok.

najó válasza:
Azttaaaa! Ilyen véleményre nem számítottam, már azt gondoltam ismét győz a papírforma!!:)

Köszönöm, hogy ezt az érzésképet ilyen résazletesen véleményezted, és azok az érzések amik engem is motiváltak, a te érzéseiddel is teljesen egyeznek.

És ha megengeded a te véleményed lenne a válaszpm az előtted , értetlenkedve hozzászólóknak -is!
köszi mégeegyszer, és üdv!

2022. augusztus 14. | 20:42 | gljzsf

Hát ez meglepett. Több év után egy ilyen kép? De miért? Polgárpukkasztás vagy mi? Vagy valami új művészeti forma? Újra megnéztem, próbálom benne keresni az értéket de ez nagyon távol áll az én ízlésvilágomtól. És hát nem is jó. (szerintem) Pedig a Te képeid közül nem egy inspiráló volt számomra. Hát ez nem az. Bocs.

najó válasza:
Sebaj:)!

2022. augusztus 14. | 20:09 | Azúr

Ünnep, ünnep! :)

(Nem is Te volnál, ha nem fricskával folytatnád:) De jól látom, hogy a "Családi, emlékkép" kategória is megfelelő lenne, vagy tévedek?)

Jó a párhuzam a párok között.

A welcome drink helyett welcome kredit jó lesz?


Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

najó válasza:
Szia köszi szépen, a krediteket külön is, most éppen több van mint kellene:)!

2022. augusztus 14. | 19:11 | sasvari

Szia.
Meglepett ,hogy a tied sokat nézegettem a galériádat és tetszettek a képeid ez kicsit kakukk tojás nekem. Remélem nem bántottalak meg.
Üdv Sas

najó válasza:
Köszi, nem!:)

2022. augusztus 14. | 19:08 | sasvari

Szia.
Szerintem nem sikerült jól. Hiányzik a főszereplőkkel a szem kontaktus vagy ha az nem jött létre akkor háttér mosással le kellett volna választani őket a háttér embereitől.
Továbbá nem szerencsés ,hogy az idős hölgy lábai nincsenek egészében a képen.
Ha pontoznám 1-es lenne de nem szeretném ,hogy rosszul indulj.
Üdv Sas

najó válasza:
Köszi!

adott pontszám: 2,5
2022. augusztus 14. | 18:01 | gljzsf

Van valami nagyon rossz kisugárzása a képnek. Azon kívül, hogy kompozíciósan is teljesen elhibázott szerintem. Az elkerülő tekintetek, a csonkolt végtagok, karok lábak, a zavató tömeg stb. nálam nagyon hibás út. Azért annyira nem pontoznám szigorúan, de ezt nagyon gondold újra.

najó válasza:
Köszi!

adott pontszám: 3
2022. augusztus 14. | 16:58 | foto50

Szia!
Értem én hogy elkapott pillanat, de kicsit úgy érzem elkapkodott is. A téma ennél jobb eredményt érdemelne. Megért volna még egy két próbát, hogy ne a képből sétáljanak ki csonkolt lábakon, és lehetne valami kapcsolat a fotó és az alanyok között.
Üdv:
Józsi

najó válasza:
köszi!

2022. augusztus 14. | 16:22 | bau52lac

Szia! Tetszik a fotó, ők még láthatták az egész bandát, amiből szintén csak ketten maradtak! A póló és a felirat együtt jó, de a jobb oldalon a fiatal pár jó ellenpont. Üdv

najó válasza:
KIöszi!:)