BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,38
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. augusztus 3. 10:10
Álomhajók

A különleges színek a közelben felállított és fényjátékkal világító óriáskeréknek köszönhetők.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2022. augusztus 5. | 08:15 | Havasi Pál

Szia! Egy kicsit keresgéltem volna még a pozíciót, távolságot, szöget, mert van ami nem tetszik és van egy kis hiányérzet is. Jobb alsó sarokban a szárazföldi rész csökkenti a "varázslatot". Sok az árbóc, kevés a vízfelület tükröződése. Jobban belehetett volna helyezni a világítótorony zöldjét is, illetve a naplemente horizontját. Ezek mind önmagukban is gyönyörűek, és ezt a három komponenst harmónikusaban kiegyensúlyozva még ennél is látványosabb alkotás születhetne. Azért ez így is 5 pont nálam.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést! Igazad van tulajdonképpen, ezt a témát agyon lehet fotózni és még akkor is lehet másként csinálni. Azért a sok komment után visszamentem újra, majd töltök fel a tanulás utáni fotót is. Örülök, hogy azért tetszik.
Üdv:
Józsi

adott pontszám: 4
2022. augusztus 4. | 14:07 | Fotos84

Szia! Érdekes, jó minőségű éjszakai fotó, különösen a színek fogják meg a tekintetet. A hosszú záridő jól elködölte a vízfelszínt. A kompozíció viszont szűk, a jobb alsó sarokban feltűnő előtérből jóval többet lehetne mutatni.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést! Valójában sok hasznos véleményt kaptam, azt hiszem megcsinálom újra, kicsit másként!
Üdv:
Józsi

2022. augusztus 4. | 10:29 | Hedera

Szia!

Nagyon látványosak a színek és a fények, de egy ilyen témár lehetetlen jól megvágni, szerintem. Engem nagyon zavarnak a baloldali félbevágott hajók. Befejezetlen, esetleges kompozíciónak tűnik. Az előtér is határozatlan: egy belógó növény, kevés szikla...mintha nem lenne tudatos. Valahogy ez nekem nem jön át...de látom,másoknak tetszik.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést! Mint láthatod a véleményekből ebben az esetben a vágás valóban kényes kérdés, van akinek szűk, van akinek tág, van akit zavar a bal oldali vágás, van akit nem.
Amúgy szerintem sem szerencsés, de talán majd próbálkozom egy szélesebb vágással, igaz ott meg a perspektíva torzulás lesz nagyon zavaró.
Üdv:
Józsi

adott pontszám: 5
2022. augusztus 4. | 06:17 | fallto78

Szia.
Nagyon szép , kreativ fotó.
Kiváló a kompozició. A lilás megvilágitás, és az égbolton megjelenő csillagok nagyon jó hangulatot adnak a képnek. A sok árbóc és vitorlarúd vonalai által alkotott háromszögek és a vizen való visszatükröződés jó dinamikát kölcsönöz a képnek, vonza magára a néző tekintetét.
Ami kivetni valót találok , talán az hogy mintha jobbra dőlne egy picit a kép !!!
Mindent egybevetve nagyon kreativ és ötletes kép . Akár poszternek is beillene.
Gratulálok .

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést, örülök, hogy tetszik a fotó, de mint olvashatod sokféle a vélemény. A dőlést illetően egy ilyen témánál nagyon nehéz fix viszonyítási alapot találni, én vízszintbe állítottam a gépet aztán meg az előtérben lévő főárbocot állítottam függőbe.
Üdv:
Józsi

adott pontszám: 4,9
2022. augusztus 4. | 06:15 | bau52lac

Szia! Hangulatos esti kép, jó a fény tükröződése is és a csillagos ég is! Tudom, hogy nincs olyan széles kép, amibe beférne egy kikötőnyi vitorlás, de a bal oldalnak kicsit hirtelen van vége. A kép jó, nekem tetszik! Üdv

foto50 válasza:
Szia4
Köszönöm az értékelést! Örülök, hogy tetszik, de igazad van mindenképpen kompromisszumot kell kötni valahol.
Üdv:
Józsi

adott pontszám: 4,5
2022. augusztus 3. | 11:35 | Matthias

Hello!
Valóban nagyon szép és érdekes ez a színes megvilágítás. A hosszú záridőnek köszönhetően még kék az ég, de már vannak csillagog. Jól let megválasztva az időpont.
Viszont én a jobb alsó sarkát levágtam volna. Tudom, ez ilyen tipikusan hangzik, csak hogy beleköthessek valamibe, de letöltöttem a képet, megvágtam és úgy hasonlítottam össze. A szikla, a nád, az a zöld fény teljesen lényegtelen a kép számára. Nézd meg te is. A jobb alsó sarkát kezd el felfelé húzni, hogy közelebb legyen az alja a hajókhoz, illetve a széle a zöld fény után legyen. Hangsújosabbá válik az árbócok sokasága.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést! Valójában én is megvágtam, pont úgy ahogy írtad, de nekem úgy meg az alja szűk lett és az jobban zavart, így e mellett maradtam. Csináltam jó pár expót különböző képbeállításokkal, nem könnyű eldönteni melyiket töltse fel az ember, itt a színek fogtak meg igazán engem is.
Üdv:
Józsi