BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,93
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. március 30. 18:03
Itt a tavasz

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2022. június 9. | 22:11 | 33o3

Ne haragudj, de ez egy tipikus tucatfotó. Egy faág a kertben. A minőség a géptől elvárhatóan megfelelő, a mélységélességet látható, de ez itt inkább csak ráerősít a közhelyre.

gljzsf válasza:
Szia! Nem gondolnám azt, hogy így lenne. A téma, valóban tucattéma is lehet. Tucatfotó akkor lenne, ha lefotóztam volna egy mobillal, megörökítettem volna úgy ahogy azt bárki láthatja. Szerintem az választja el a tucatfotót attól ami nem az, hogy másképp mutatod meg a témát, mint ahogyan az a valóságban is látható. Ennek több módja is van, képkivágás, háttérmosás, speciális objektív alkalmazása, komponálás, világítás, kiemelések használata, stb. Hogy Te ezt az állapotot soha nem fogod így látni a természetben az biztos, ezért véleményem szerint ez nem egy tucatfotó. Ha viszont ez az értékelés inkább arról szól, hogy leszólni a másik képét mert az is leszólta az enyémet, akkor az teljesen más kategória, akkor inkább nem is reagálnék rá, mert minek.

adott pontszám: 3
2022. április 8. | 08:02 | Havasi Pál

Tetszetős kis kép! Pozitív hangulatot áraszt. Technikailag jó. Színekben a képet uraló kék/piros háttér elmosódottsága jó kis szürreális érzést ad. Mindezek ellenében a középpontba helyezett téma egy fehér virág. Jó ez a kettősség. Mintha dimenzióban lenne a kép. Talán egy hajszálnyit nagyobb mélységélességgel dolgoztam volna. A virág szárából is szerettem volna látni kicsit, de már az is elmosódott. És még egy leheletnyi fény jobban kihozta volna a részleteket a szárból és magából a fehér szirmokból is, mert azok kissé monotonnak tűnnek. De így is tetszik.

gljzsf válasza:
Szia! Igazából nem nagyon értem az értékelésedet. Át kellene gondolnod mit miért írsz, és ha már pontszámot is vonsz meg kellene indokolnod miért is vontad. Mert amit írtál abból nem derül ki. Én meg tudom érteni, ha valakinek nem teszik egy kép. Nem vagyunk egyformák. De azt már nem tudom sem megérteni, sem elfogadni, amikor csak írunk valamit, aztán meg olyan pontot adunk, ami a leírással nincs köszönő viszonyban sem. Javaslom nézd át a szabályzatot, és az értékeléseidet az alapján készítsd el. Üdv: József

2022. április 2. | 15:22 | Fotos84

Bocs, elírtam a pontot - a 3-as helyett 4-est akartam. Kivonatom :)

gljzsf válasza:
Ahogy gondolod.

2022. április 2. | 15:01 | Fotos84

Szia! A kép kicsiben nem rossz, jók a színek és a fények, a háttérelmosás is rendben, a középre szerkesztett virág sem zavar. Eredetiben viszont a képminőség vállalhatatlan, nem tudom mi ment félre, de tömörítési sávokkal és raszterekkel teli, olyan telefonos.

gljzsf válasza:
Szia! Jó monitoron valóban látszódnak a tömörítés okazta sávosodások, és mivel elég homogén a háttér ezek jobban előjönnek, nem tudom hogyan lehetne kivédeni őket, de azért vállalhatatlannak nem mondanám. Köszi a véleményt.

2022. április 2. | 09:01 | foto50

Olvastam a kommenteket, és a fehéregyensúly kérdésének feszegetését. Szerintem ez ebben az esetben az alkotói szabadság kategóriájába tartozik és így nem kell ragaszkodni mindenáron a "valóság" hű leképezéséhez. Meg aztán a fényviszonyok miatt akár lehetne ez a szín a legélethűbb visszatükrözés is. Talán hangulatkép kategóriában fel sem merülne ez a kérdés.

gljzsf válasza:
Igazából nem ment félre semmi, csak minek vitatkozzak. Ez a virág nem fehér élőben sem, és vannak rajta rózsaszín foltok is. A hátteret az ég kékje adja. És naplemente volt. Ahogy mondod egyébként a feldolgozás során eldönti az ember mit akar kihozni egy képből, és aszerint alakítja azt. Nekem ez így tetszett, a többi meg mások álláspontja.

adott pontszám: 5
2022. április 2. | 08:55 | foto50

Szia!
Jól megtervezett és kivitelezett fotó. A környezet ellensúlyozza a főtéma középre szerkesztését.
A hangulat kialakítása és a háttérkezelés egyedi, talán jellemző is. Kár, hogy a bal oldalon keresztezik egymást az ágak, ez egy kicsit megzavarja a harmóniát.
Üdv:
Józsi

gljzsf válasza:
Köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszik.

2022. április 1. | 09:03 | bence92

Gyönyörű fotó! A színek és a háttér nagyon megfogott, valamiért rajzfilmes, Aladdinos tavaszi hangulata van. A dof jó helyen van, pontos és részletes. Tetszik!

gljzsf válasza:
Köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszik :)

adott pontszám: 3
2022. március 31. | 20:11 | fallto78

Szia . Jó kis táma.
Viszont a fehéregyensúly nem az igazi. Mondhatnánk hogy helytelen.
Látszik hogy autómata beállitásokkal dolgoztál. ezért a bibor szin erőssen dominál a képen. ( Nézd meg a szirmok szinét. Messze áll a fehértől. Van benne egy jóadak pirosas, lilás elszineződés ). Egy jó fehéregyensúly beállitás, sokkal drámaibb hatást kölcsönözne a képnek !!
Ezért is talán mondanám tucatfotónak, sem mint egyedi, apró hibákkal.

gljzsf válasza:
:)