BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. március 8. 07:50
Kétség

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2022. március 21. | 18:12 | drozsa

Köszönöm szépen a visszajelzést és a magyarázatot. Tja, nem vagyunk egyformák. Valóban racionális, természettudományos beállítódottságú ember vagyok, a pixeleben, hisztogramokban számadatokat, a transzofromációkban néha egyenletket látok, a képszerkesztést matematikának tekintem. :) És persze nem vagyok nagy matekos. Érdekes az "Erdélyi reggel" c. kép említése, valamit eltalálhattam a "matekkal"; a szándékom - termsézetesen - a természet tökéletesre csiszolt törvényei által meghatározott, ember által "szépségként" aposztrofált jelenet visszaadása volt. (Na persze, ott jelen lenni... Volt egy atmoszférája.) Jó - és filozófikus - kérdés, hogy pl. a szivárvány "szépségét" miben találjuk? A ritkaságában? Az eltérő hullámhosszú fénysugarak prizmán történő eltérő törésének manifesztációjában? Az Isten és ember között kötött szövetség emlékezetében? Azt gondolom, ahányan vagyunk annyiféleképp értelmezhetjük ugyan azt a képet, vagy akár a fotográfiát magát is. És ez így rendeben is van. Köszönöm még egyszer és jó fényeket!

gljzsf válasza:
Hát ha a fotózás az egyik hobbid, akkor azért előbb utóbb módosulni fog a tudatálapotod :). Nézegess sok képet, akár festményt is, keresd bennük azt ami neked személy szerint tetszik, és próbálj hasonlókat csinálni. Ha elég időt szánsz rá, előbb utóbb sikerülni fog. Szép fényeket Neked is.

2022. március 20. | 13:43 | drozsa

Szia! Érdekes felvétel. Biztosan némi gondolkodás és kísérletezés előzte meg. Kell flióznii a megfejtésen, ez mindenképp pozitív (nekem nem is sikerült; talán egy gyertyatartó és árnyka, de még lehet előtte valami). A szekesztése lehetne geometrikusabb. Számomra kontraszttalan és életlen, de vélhetően ez szándékos; a színek is esetlennek tűnnek és a függőleges barázdákat sem értem. Azért nem adok pontot, mert számomra úgy tűnik, hogy itt nem a valóság egy állapotát akartad rögzíteni, tehát objektíven nem értékelhető. Nekem nem tetszik, msáoknak biztosan igen és ez így rendeben is van.

gljzsf válasza:
Szia! Nem montázs csak egy reggeli árnyjáték, melyben szerepel egy ablak, egy függöny, maga a gyertyatartó, a napsütés, és a függönyre vetített árnyékok. Témáját tekintve tehát nem annyira elvont, viszont hangulatát nézve már eléggé elgondolkodtató fotó legalábbis szerintem. Ezt a hangulati elvontságot a komplementer színek, a fények-árnyékok játéka, és a formai játék adja. Valószínűleg kell egy ilyen jellegű kép megértéséhez, vagy inkább élvezéséhez valami olyan gondolkodásmód, ami nem mindenkiben van meg. Már több véleményedben is láttam, hogy szereted a nagyon direkt dolgokat, amik nagyon egyértelműek csakis egyféle képpen értelmezhetőek. Mégis az egyik legjobb képed az "Erdélyi reggel" című, ami azért elég elvontra sikeredett. Azért is aratott nagy sikert. Valahogy ott beletaláltál az emberek lelkébe. Mert a fotózás nem az élességről meg a technikai adatoktól függ. A látásmód fontosabb. Köszönöm a véleményt.

adott pontszám: 5
2022. március 12. | 18:27 | sasvari

Szia.
Tetszik ,hogy az élesség a függönyre lett állítva.
Jó a függöny csíkossága olyan mint a párás üvegen lefutó víz cseppek. Jó a fény árnyék játéka. Van egy melankolikus hangulata amire a cím is rá erősít. Egyedi látás mód.
Tetszik.
Üdv Sas

gljzsf válasza:
Köszi szépen! Örülök, hogy tetszik :)

adott pontszám: 5
2022. március 8. | 16:38 | Fotos84

A hangulat átjön, van benne valami bizonytalan, valami baljós. Az árnyékok és vonalak egyensúlyban vannak. Hatásos, de nem szájbarágós. Tetszik.

gljzsf válasza:
Hú, a baljós nem volt cél.Ez egy hajnali első napsugaras kép, de hogy összességében tetszik annak örülök. Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 5
2022. március 8. | 10:20 | zsoltf

Ötletes, sejtelmes, elgondolkodtató játék fényekkel, árnyakkal. Jó a címe is. Tetszik

gljzsf válasza:
Nagyon köszönöm! Örülök, hogy elnyerte tetszésed :)