BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,18
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. február 26. 08:59
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Tengelic

17 éve vagyok a fotozz.hu tagja, köszönöm a jótanacsokat az oldal hasznalataval kapcsolatban de felesleges 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2022. március 5. | 07:03 | btomi77

Szia!

Elolvastam a kommenteke, pár hozzászólással nem értek egyet. Szerintem abszolút előnyös, hogy ilyen kicsi a mélységélesség, mivel csak a lényegre a fejre koncentrál. Engem ebben az esetben abszolút nem érdekelne a begyen, vagy a lábon lévő teljes élesség. A fotódon remek a részletesség, a színek nem tulzóak, de legfőképpen valóban visszaadják a madár színét. A méretével sincs baj, egy megfelelő monitoron kell csak nézni. Nincs zaj, esztétikus a barkás beszálló. Számomra ezen a képen nem hiányzik a sarokból indítás sem.

Kis kiegészítő: Azt gondolom, hogy érdemes lenne megfigyelni a te képeiden, hogy mindig abszolút kiváló minőségűek, rendkívül jó a kidolgozásuk, nincs soha zaj és tökéletes részletesek. Bármelyik újságban megállná a helyét. Valahol itt kezdődik...

Üdv: Tomi

Corvidae válasza:
:) meg is állják a helyüket ujságokban is :)

adott pontszám: 5
2022. március 2. | 08:55 | trolley back

Remek elrendezés és téma.Mindig csodálom a teremtést a színekért és formákért. A barka ág színei és a madár arcának színei egybe csengenek. Az átlós barka ág a helyén, fókusz a pintyféle szemén. A háttér szín egyszerűen bársonyos és kiemelő. Köszönöm. Tökéletes. Kis madár nagy kép.

Corvidae válasza:
köszi.

jo hogy valaki nem mantra szerűen puffogtat kliséket hanem a képet látja.

Ha van egy kép ami nagyon nem jó akkor azt is fel lehet nyalcsizni az egekbe és ha van egy nagyon jo kép azt is le lehet huzni nagyon mélyre. Nincs objektiv mérce. Annak örülök hogy neked igazan tatszett mert a lényeget ragadrad meg. Aztan persze van egy fegyverem: nem fogadom el az ertekelest ha kontár irja. Ez kivalo fegyver. :)

2022. február 28. | 17:22 | Azúr

Egyre szórakoztatóbb hely ez a Fotózz :) Vigasztalódj!
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Corvidae válasza:
azt látom.

17 éve vagyok itt tag de látom hogy most értek ide az igazan jó műkritikusok

2 kredittel tulzasba estel

adott pontszám: 3,5
2022. február 28. | 10:38 | Fotos84

Szia! Szép homogén a háttér, az élesség jó helyen van. Ami zavaró, egyrészt a túl kicsi mélységélesség, a tollazat struktúrája a begy alatt már elmosódik. Másrészt felül és balra szűk a vágás, jó lett volna a madarat kimozdítani középről, illetve az ágat a jobb alsó sarokból indítani. Apróság, de a kiégett foltokat is ki lehetne javítani a madár csőrén és fején - feltéve, hogy nem vesztek el teljesen az adatok ezen a részen. Ezenkívül a méret lehetne kisebb, ide elég max. 1000-1200 px a hosszú oldalon. Üdv.

Corvidae válasza:
:) aha

2022. február 27. | 20:19 | Azúr

Jó ez!

Corvidae válasza:
jó hát

adott pontszám: 4
2022. február 26. | 18:35 | sasvari

Szia.
Nagyban töltötted fel. A szerkesztésnél többet vágtam volna a jobb oldalából így a madár a jobb harmadolóba esne és az ág a jobb alsó sarokból indulna. Mondjuk akkor a képarányon is változtatni kellene, hogy ne essen áldozatául a madár fark tolla.. A nézés irányában elég helyet hagytál. A madár feje gyönyörű éles de a többi része homályos az ággal együtt. Véleményem szerint a mélységélesség túl kicsire sikerült.. A háttér mosás és a kép szín világa viszont tetszik. Nagyon kevés választotta el az 5 ponttól.
A feltöltéshez egy kis segítség.
by ravaszguba2
Program : adobe (CS6):
1. Megnyitom a képet.
2. Menü --> Kép --> Képméret
3. A felugró ablakban:
Felbontás: 72
Szélesség fekvő képnél: 1150 képpont (a magasságot számítja a PS, ha alul az oldalarány megtartásánál ott a pipa )
Álló képnél 800 képpont a magasság.
Kettős köbös (egyenletes színátmenetekhez a legmegfelelőbb)
4. Ezután a legtöbbször szükség van utóélesítésre. Így:
Menü --> Szűrők --> Élesítés --> Életlen maszk
A beállítások:
Mérték: 50 - 100 között, ez képfüggő
Sugár: 0,3
Határérték: 0
5. Menü --> Fájl --> Mentés webre
Itt a Minőség csuszkát addig húzod lefelé, amíg bal alul a kép kilobyte-okban megadott mérete belefér a feltöltési limitbe. Tehát ezen az oldalon kategóriától függően 400 - 450 kbyte.
6. Elmented a képet valamilyen más néven!! Tehát nem az eredetit írod felül, mert ez csak egy fotozz.hu-ra szánt verzió lesz.
Üdv Sas

Corvidae válasza:
ühü

adott pontszám: 4,9
2022. február 26. | 18:13 | ravaszguba2

Szia! Nagyon szuper fotó! Nagyon tetszik a mélységélesség és a pontos fókusz, jól elkülöníti a lényeget a körítéstől! Nagyon jól passzol a barkás ág színe a madárhoz, remek az átlós szerkesztés és a barnás homogén háttér egyvelege. Egy kicsivel több teret hagyhattál volna a komponáláskor, főleg a madár feje fölött.

Corvidae válasza:
köszi :)

adott pontszám: 4,2
2022. február 26. | 10:53 | gljzsf

Szia! Kicsit szűk, kicsit kopár, kicsit kevés a mélységélesség. De a fókusz jó helyen van, az átlós szerkesztés is jó.
Valamit még kellett volna kezdeni az utómunka során amivel javítottál volna a megjelenítésen. pl vignettálás, esetleg más formátum választás, és bővebb tér minden irányban.

Corvidae válasza:
köszi

adott pontszám: 4
2022. február 26. | 10:07 | foto50

Szia!
Szép színvilág, pontos expo, és a témához nagyon szépen illeszkedő homogén hátér.
A fókusz tudatosan a madár szemén van, viszont a mélységélesség annyira kicsi, hogy a csak a tengelic feje éles a képen, semmi más. Ebben csak az a zavaró, hogy így a látvány központi része kiszorult a kép szélére és középre. Szerintem egy kicsit szűkebb blendével nagyobb dof-fal és kicsit finomítva a szerkesztésen jobb lenne a fotó. Meggondolandó lenne ennél a pozíciónál az álló formátum is, igaz akkor a barkát vágni kellett volna bal oldalon is.. Mivel az I. sorszámot beírtad a címébe, gondolom lesz még folytatása.
Üdv:
Józsi

Corvidae válasza:
köszi