BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,01
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. január 20. 07:42
  • Készítés helye (ország): Izland
  • Készítés helye: Landmannalaugar
Vulkáni riolit hegyek

Ígérem, erről a témáról több képet nem töltök fel. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2022. január 30. | 20:48 | ovarnet

Jártam itt:) Szép színek jellemzik a képt, érdekes a részlet, ugyanakkor zavaró, hogy a jobb felső sarok le van vágva.

fujiXT válasza:
Köszönöm a véleményed, ha legközelebb arra járok majd figyelek rá:) Üdv: István

adott pontszám: 3
2022. január 20. | 17:56 | Fotos84

Szia! Izland tele van csodaszép fotótémákkal, érdekes természeti jelenségekkel - egy igazi fotós paradicsom. Alapvetően a kép témája is az lehet, viszont valami még hiányzik belőle. Olyan egyszerűen lekattintott hatása van, a vágás alul-felül szűk, a fények laposak. Balra a völgy a harmadolóban jó helyen van. Ami viszont leginkább hiányzik, az a tér és a perspektíva - talán telével fotóztad, és az nyomta össze, de nem tudom eldönteni, hogy ezek kis 10-20 méteres kupacok, vagy több száz méter magas hegyek, csak ha a részleteket is nézem. A fényekkel és az időjárással nehéz mit kezdeni, a tájkép fotózás ettől nehéz műfaj, és azt is elfogadom, hogy akkor és ott ezek voltak a lehetőségek. Ekkor talán érdemes lett volna egy-egy kisebb részt kiragadni (akár az égbolt nélkül), a formák és vonalak segítségével egy-egy ötletes absztrakt is születhetett volna - de ez is csak egy alternatíva. Vagy nagylátóval visszamenni drámaibb-érdekesebb fényviszonyoknál.

fujiXT válasza:
Szia! A lehetőségeim időben is és felszerelést illetően korlátozottak voltak. Van persze több közelebbi képem is, de hát eléggé megoszlanak az ízlések, vélemények így azokat mellőzöm.
Köszönöm a véleményed. Üdv: István

adott pontszám: 4,5
2022. január 20. | 16:55 | sasvari

Szia.
Nagyon jó föld színének sokszínűsége. A dombok ívei. Ez a kép talán több kontrasztot kaphatott mint a társai mer jóval telítettebbnek látom a színeket.
Ami hiányzik az a kép alsó részénél a sík rész vagy többet hagynék vagy teljesen levágtam volna.
Ezt levéve látványos.
Üdv Sas

fujiXT válasza:
Szia! Én inkább inspirációként raktam fel ezeket a képeket a hiányosságaikkal egyetértve.
Ha fiatalabb lennék és jobb szereléssel és csak fotózgatni jó lenne visszamenni, így már tudnám hol vannak jó lehetőségek.
Jó fotót persze itthon és otthon is lehet csinálni, nem utazás kérdése.
Köszönöm a véleményed. Üdv: István

adott pontszám: 4
2022. január 20. | 11:40 | Hedera

Szia!

Ez a kép már élénkebb, több a kontraszt és a szaturáció, és ez jó irány. A színek is kellemesek, érdekes ez a sokszínűség, de most meg teljesen hiányzik szinte az előtér. Szóval a kompozíció sajnos itt sem az igazi...

fujiXT válasza:
Szia! A kép aljából vágtam le egy keskeny csíkot - sima kavicsos terület volt -, mert 600 Kb felett voltam és nem akartam tovább kicsinyíteni a képet. Hát így jártam...
Kösz a véleményed, üdv: István

adott pontszám: 4
2022. január 20. | 08:05 | gljzsf

Szia! Szerintem hasonló a hibája, mint a másik képednek. Szűk a szerkesztés, vagy a komponálás. Nagyon a hegyekre koncentráltál és nagyon bezártad ezáltal a kompozíciót. Én itt az előteret is hiányolom, és a hátteret is. A hegy tetejét nem lett volna szabad levágnod, sőt fölötte még az égboltnak is rajta kellene lennie. A harmadolós szabály itt is igaz lenne. Előtér, középtér, háttér. Persze ettől el lehet térni indokolt esetben, de általában érdemes szem előtt tartani. És akkor a hegy is megmutatná az igazi léptékét, méreteit. Ha van lehetőséged csinálj több képet különböző gyújtótávolságokon, és talán lesz olyan is ami jobban fog tetszeni.

fujiXT válasza:
Szia! Ezt a képet most szándékosan nem a tájképekhez tettem fel, mert az volt a célom, hogy közelebbről megmutassam milyen nagyszerű alkotó, festő a természet.
A hegy egy hosszan elnyúló vonulat, azt csak panoráma képben lehetett volna fotózni, de akkor a részletek elsikkadtak volna.
Javaslom, hogy ha arra jártok és lehetőségetek van rá, nézzétek meg és fotózzátok Landmannalaugar hegyeit, mert az utazási irodák oda nem viszik el az utasokat, ugyanis csak terepjáró kocsikkal vagy busszal lehet eljutni oda.
Köszönöm a véleményed, üdv: István