BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2021. szeptember 12. 22:54
Kimásznak a srácok

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2021. szeptember 15. | 18:22 | sasvari

Köszönöm ,hogy leírtad vannak benne hasznos dolgok mindenképp. Többnyire a régebbi képek amik JPG-ben fotóztam nehézkesebbek.

adott pontszám: 5
2021. szeptember 15. | 10:06 | sasvari

Szia.
Ismét egy jól megkomponalt kép,kellő élességgel. Harmonikus szinvilággal. Igényes kivitelezéssel. Csak az nem tudom,hogy egyes képeimet amik a valóságban jók mire felrakom 50% ban romlik a minőség persze ha mindegyik képnél így lenne tudnám ,hogy valamit elmalőrködök de nem. Az egyik jó a másik nem. Ha esetleg van ötlet szívesen veszem. Üdv Sas

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést, és a pontozást!

Nem tudom tudok-e segíteni, de én az alábbiak szerint szoktam végezni az utómunkát:
Az alap, hogy RAW-ban fotózok fill felbontásban, de gondolom ezzel te is így vagy.
PS-ben dolgozom fel a képeket. Beállítom a nekem tetsző jellemzőket, elsőnek a vágást. Azután a az összes többit, de én úgy kezdem, hogy rányomok az automata korrekcióra, és ezt követően finomítok mindent amit akarok.
Ezt követően megnyitom a RAW-ból a sima PS asztalon a képet. Ha magas ISO-n fotózok és ezért soka a zaj akkor Ravaszguba társunktól kapott módszerrel járok el.
Röviden: az első képen nem vagy csak alig végzek zajszűrést a RAW állományon és így nyitom meg. Aztán újra megnyitom az eredeti raw fotót (ilyenkor minden más beállítás úgy jön fel ahogy az előző RAW beállításnál hagytad)
Ne is nyúlj semmihez csak a zajszűrést végezd el és ezután nyisd meg újra ugyanazt a képet.
Most két fotód lesz egyforma, csak az elsőn meg lesz minden részlet, a másikon pedig nem lesz zaj. Azután a második képet egyszerűen húzd át az elsőre, ahol ettől kezdve két réteged lesz.
A második zajszűrt képet el is dobhatod, hogy ne zavarjon, elég a két rétegű kép. A pontos beigazítás után a két kép pixelre fedi egymást (segít, ha az alapréteget ilyenkor kikapcsolod)
Ezt követően a zajmentes képről a radír eszközzel radírozz ki (radír eszköz) mindent amit inkább a részletgazdag, enyhén, vagy nem zajszűrt képről akarsz látni. Ha megvagy kapcsold vissza az alsó réteget. Majd rétegek összeolvasztása és kész majdnem a képed. Ezt követően szoktam még állítani kontrasztot ha kell, színegyensúlyt ha kell, és élességet (én az intelligens élesítést használom megfelelő beállítással szerintem ez nagyon jó)). Ezt követően mentem el a képet TIFF-ben és meg is tartom a gépemen. A mentés után képméret állítás. Fekvő képnél én 1100 pixelt állítok be a hosszabbik oldalra. Ennél a méretnél a JPG kép legtöbb esetben eleve nem lépi túl a 600 kb-ot, így nem kell a JPG mentésnél a minőséget rontani, hogy beleférj a 600 kb-ba!! Tehát a képméret beállítás után 100 %-ra állítom a nézetet és elvégzek még egy finom élesítést, mert tapasztalatom szerint a méretváltás és a feltöltés ront az élességen. Na most mentés JPG és kész mehet a feltöltés. Meg szoktam nézni a képet a sima Win. képnézőben, mert ez jobban fog hasonlítani a Fotózz oldal jellemzőihez, és ha nem tetszik újra megnyitom PS-ben és a JPG képet és korrigálok. Kell egy megbízható monitor, ha lehet.
Remélem találsz valami hasznosat a leírtakban.
Üdv:
Józsi

2021. szeptember 14. | 12:43 | gljzsf

Jó kép, de falra azért nem tenném :)

foto50 válasza:
Szia!
Hát nem is oda szántam ....
Üdv:
Józsi

adott pontszám: 5
2021. szeptember 13. | 16:07 | ravaszguba2

Szia! Jó lett, bár kellet a cím is, hogy észrevegyem a srácokat!

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm, hogy értékelted a fotót!
Azt hiszem témában, jelenetben erősebb, mint kivitelezésben. A szerkesztést és vágást nem tartom tökéletesnek, ezért nem is hittem, hogy épp tőled jön egy 5 pontos értékelés. Persze örülök neki, és még egyszer köszönöm!
Üdv:
Józsi