BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2019. július 21. 18:21
Röpke lepke...

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2019. július 24. | 22:14 | foto50

Szia!

Szépen megszerkesztett kép, határozott élességgel a fő témán, jó a perspektíva is.
A mélységélességet látva gondolom szűk rekeszt használtál, és e miatt a háttér is strukturált lett, ami viszont ebben az esetben nem szerencsés, mert zavarja a fő téma élvezhetőségét.
Üdv:
József

murypeti válasza:
Köszönöm, József! Másként látjuk a képet: pont azért választottam ilyen rekeszt (f5,6; nem is tudtam volna tágabbat az obi miatt), hogy ne csak színes foltok legyenek a háttérben, hanem kiderüljön, hogy azok bizony virágok. Számomra egyértelműen leválik a főtéma a háttérről.
Sajnálom, hogy nem így látod.
Üdv, Péter

adott pontszám: 4,8
2019. július 24. | 21:22 | kisszsombor

Azok a színek! Elbűvölőek! Szuper, ahogy a kavalkád ellenére mégis ki tud emelkedni a lepke, hála a (tudatos) háttérválasztásnak.
A rekeszt, és így a mélységélességet tökéletesen választottad meg: szinte hihetetlen, hogy bár a távolabbi szárny nem egy síkban van velünk, mégis sikerült az egészet élesen tartani. Sőt! Még a virág is éles. Miközben az felénk közelebb eső szárny már belesüllyed a homályba, remekül érzékeltetve a mélységet - tulajdonképpen szépen rímel az elmosott háttérre.
Ami zavar, az a kicsit levágott virág - a képarányon (16:9?) látszik, hogy tudatosan dolgoztál a kompozíción, így gyanítom, lefelé már nem lehetett nyitni, vagy van ott valami zavaró dolog. Gratulálok!

murypeti válasza:
Köszönöm az értékelést. Véleményed után meg kellett néznem az eredeti képet, miért is vágtam le. A virág aljából, szirmaiból eleve hiányzott valamennyi, de a fő ok, hogy nem volt annyira dekoratív. Így a vágás mellett döntöttem.
"Szuper, ahogy a kavalkád ellenére mégis ki tud emelkedni a lepke, hála a (tudatos) háttérválasztásnak." - na, pont így láttam ott akkor én is. Ezért született a kép. Köszönöm, hogy észrevetted.
Üdv, Péter