BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,6
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. augusztus 25. 19:47
  • fókusztávolság: 50mm
  • objektív: Meyer-Optik Görlitz Domiplan 50mm f/2.8
  • rekeszérték: f2.8
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Simontornya
104.!

Jubileumi 104. feltöltött képem! A 100.-ról egyszerűen lemaradtam :D Köszönöm mindenkinek az eddigi és eztáni értékeléseket! A fotó egyébként nem manipuláció eredménye, a régi obi és a fénytörés kreálta ilyen szép szivárványosra a pókhálót! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. szeptember 9. | 11:16 | csupakambra

Szia Máté!

Miért van nekem az az érzésem, hogy Te az átlagosnál valamivel érzékenyebb vagy:) Azt látom itt, hogy megint elvonultál, nem értékelsz és nem teszel fel semmit:) Pedig szerintem nagyszerű fotós vagy. Ezt akkor is le merem írni, ha néha ebben-abban nem egészen értünk egyet. Ez nem baj, tanulhatunk belőle úgy gondolom. Na szóval azt javasolnám, hogy a bemutatkozó képaláírásodhoz tartsd magad persze csak abban a tekintetben, hogy megérte visszatérni:)
Megállj csak, írok egy másik régebbi fotódra is:)
Most lényegében csak azért írtam mert kellemesen csalódtam mivel már majdnem lemondtam itt a válaszodról.
Üdv: István

kmáté válasza:
A válaszomról meg se próbálj lemondani, nem fordult még elő, hogy szó nélkül hagytam volna valamit! ;)
Az egyetnemértéssel szerintem nincs baj, amíg kulturált keretek közt zajlik, szerintem.
Nagyon köszönöm, hízelgő, hogy jó fotósnak tartasz! Magam előtt azért még jóóó hosszú utat látok, amin végig kell botladoznom, hogy tényleg jó fotós legyek.
Nem sértődésből vagy érzékenységből vonultam el,
egyszerűen csak nincs időm, vagy azt látom, hogy értelmetlen. Valaki le se sz.. sajnálja a véleményem, 1-2 értékelésért meg aztán nem nagyon éri meg képet feltölteni. Pedig van egy jópár, amit megmutatnék, nem unatkozom a relatíve új géppel meg az obikkal! Lehet tartok egy dömpinget, amit páran már csináltak, felnyomok egyszerre vagy tíz képet, aztán kapok annyi értékelést, mint régen 1-2 jó képre :D

adott pontszám: 4,6
2017. augusztus 29. | 16:49 | csupakambra

Szia!

Szinte biztos vagyok abban, hogy kié a fotó:)
És azt is látom, hogy az itt elég magasnak tűnő 300. nézettség felett erre a 104.-re nem nagyon akartak eddig véleményt írni.
Többször is megnyitottam a képedet.
Valahogy az a gondolat motoszkál bennem
- és ezért kérlek, hogy meg ne sértődj - hogy ahogy mondani szokták: egy popsival elég nehéz két lovat megülni.
Ez az obi szerintem alapvetően hangulatfotók készítésére szolgál. Jön is itt a hangulat bőven, hiszen egy kis szakaszon tényleg szép, szivárványos a pókháló, gyönyörűek a fénykarikák és kitűnő a szerkesztésed is.
Ám másfelől ez a pókháló szakadozott és össz-egészében nem szép, a pókocska kicsi, eléggé részlettelen és emellett a közönség többsége a "nem szeretem" rovarok közé sorolja.
Úgyhogy el kell itt a fotósnak dönteni, hogy egy minden tekintetben hangulatos-látványos fotót tesz fel vagy pedig egy részletgazdag és az ilyen típusú képeket kedvelőknek szánt de szintén látványos makrót.

Ezt most azért pontoznám mert még azt hihetik páran, hogy kinyomtam a véleményem megírása előtt.

Üdv: István

kmáté válasza:
Szia! Azt a 300at is csak a cím vívta ki...:')
Azzal, hogy a szakadt háló miatt vontál, nem leptél meg, tudom, hogy ez a vesszőparipád szokott lenni. Nincs is vele különösebb problémám, de nem is értek vele teljesen egyet, nem igazán tudtam volna mit csinálni vele, mire másik hálót keresek, lemegy a Nap :)
A részletességgel természetesen igazad van, bár az ilyen jellegű képeknél szerintem nem létfontosságú. Meg tudtam volna csinálni, hogy mikrokontraszttal meg élesítéssel felturbózom, de itt nem a részletek a lényeg, hanem a bokehfoltok, a hálón irizáló fény, és az összkép, a hangulat, amihez ez a lágyság szerintem még hozzá is tesz egy kicsit.
Szerintem van átmenet, a részletgazdag, precíz, 1:1 leképezésű, 110%-os kép és a tisztán hangulatra épített, mindenféle leképezési hibákkal vagy sajátosságokkal tarkított képek között. Egyik irányzattal sincs bajom! Inkább a kategorizálással, ahogy azt Te is tudod.
Se nem makró, se nem hangulat.. de nem kezdem el megint.
Köszönöm a véleményed!
Máté