BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. június 30. 21:03
Sín-gubanc

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2016. július 29. | 21:52 | laczkolaszlo

Üdv
Nem rossz a képed csak jobban kihangsúlyozhattad volna a gubancot a képen más szögből fotózva.

acser válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 3
2016. július 2. | 12:34 | PZsoltP

Szia! Ötletes meglátás, de sajnos a cím olvasása után meg kellett keresnem, hogy hol is van. Jobban ráirányítva a figyelmet a lényegre ütősebb lehetne a kép, a két oldalon a falrészek szerintem feleslegesek, a háttérben a hajó is elvonja a figyelmet. Ha van rá mód, én újrakomponálnám a történetet..., de a meglátás mindenképpen elismerésre méltó.

acser válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 3
2016. július 1. | 18:54 | BlendeR

A képen egy kikötő részletét láthatjuk. A hely már nincs használatban, ezt mutatja a gubanc is a sineken, a kikandikáló növények a repedező betonkockák között. Ennek ellentételezéseként feltűnik a másik oldalon egy modern kikötő daru-rengetege, és egy odatartó hajó.
A fotós ügyesen próbálkozik a helyszín adottságainak kihasználásával és a keretezéssel. Nagyon ügyes, ahogy az árnyékos előteret, ahol a gubanc van, ellentételezi a világos, és ezáltal dominánsabb, és szintén ellentétes túloldal látképével, amit az odatartó teherhajó is erősít. Ebből a szempontból a kép rendben van.
A megvalósítás kicsit bizonytalanabb. A fotós észrevette a lehetőséget, talált egy elég jó kompozíciót és exponált. Nem tudom, hogy próbálkozott-e, és készített-e még képet. Örülnék neki, ha igen, és lenne egy olyan, ahol ezt megismételte volna egy kicsit messzebbről, nagyobb gyújtótávolsággal.
Mi történt volna? Mint tudjuk, a nagyobb gyújtótávolság tömöríti a teret, közelebb hozza a messzebb lévő dolgokat. Ezáltal a túloldal, ami dominánsabb, jobban kitöltené a képmezőt. Az előtér viszont üres maradna. Ehhez a fotósnak kell megteremtenie a megfelelő hangulatot, hogy visszaadja az innenső oldal elhagyatottságát. Álvánnyal, egy szűk blendével egész jó képet lehetne kihozni ebből. Lehet, hogy a hangsúly elterelődne a sinekről és a gubancról, de ez már a jelenlegi képen is marginális szereppel bír.

acser válasza:
Köszönöm. Sajnos a point and shoot gépemen ez volt a legnagyobb gyújtótávolság (70 mm ekvivalens). Igy is sokat kellett vágni az előtérből, ami persze nem oldja meg a tér-tömörítés problémáját. Vannak további képek is, de azokon a hajó még nem jött meg, vagy már elment... :)