BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,79
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. április 18. 14:33
  • objektív: Minolta 200 APO G f2.8
Zölderdőben Jártunk

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2016. június 1. | 14:27 | fotozz.hu-admin

Képed a 2016 áprilisában feltöltött képek közül a
IX. helyezést
érte el.

Gratulálunk, jutalmad 7 kredit lett volna, de jutalmat csak 20 kredit egyenlegig osztunk (tipp: használd fel a kreditjeid képfeltöltésre és főoldali megjelenésre is)!

A teljes sorrend blogunkban tekinthető meg.
https://pixinfo.com/hu/blog/category/fotozzhu/

adott pontszám: 5
2016. április 20. | 21:50 | sophy

Hangulatos, esztétikus, kicsit erotikus. Szép, igényes kivitelezés. Gratula!

Zorko válasza:
Koszonom

adott pontszám: 5
2016. április 19. | 22:28 | Mvm9

Szépen megvilágított, technikailag igényes kép, jól kidolgozott részletekkel és harmonikus színvilággal. Egyszerű és látványos a modell környezete; szinte érezni a szellő hullámzását. Egy apró dolgon változtatnék, hogy még inkább légies legyen a fotó: bal oldalon az első fát vágnám, úgy, hogy a zöld növényzettel induljon a kép.

Zorko válasza:
Koszonom,

Igaz, soha nem szerencses oszloppal, vagy fatorzzsel inditani a kepszelrol, de ezen a helyen ez lehetetlen vallalkozas lett volna......

adott pontszám: 4
2016. április 19. | 19:21 | berkilac

Szia! A masodik ami megfogott, az a fu tonusai. Szinte a zold minden arnyalata lathato. Csodaszep! Mintha latnam ahogy a szello lengeti.
A holgy ruhajanak szine visszafogott, szuzies, tiszta. Nem tudom hogy direkt, vagy nem, de a modell melle felett es a nyakan vegigfuto szurkes-kek arnyalat eleg furcsa, kisse zavaro.
Eleg nehez pontozni. Ugyan nem egyedi es a folt nekem apro hibanak szamit, igy 4-es korrekt.

Zorko válasza:
Hat kicsit kemeny az indok. Foleg hogy azok termeszetes arnyekok es fenyek amelyeket az erdo lomkoronaja ad. Ennyire azert nem komponaltam, hogy ezeket is helyezgessem. De elfogadom, orulok hogy tetszik, es koszonom az ertekelest....

adott pontszám: 5
2016. április 19. | 07:49 | kapka

Szia,
Nagyon jól sikerült kép és ebben az esetben nem is zavar, hogy a modell középen van. A szél nagyon jól jött, vagy pont erre építettél, de bejött. A zöld-az erős barnás háttér és a modell pasztel színei jó öszhangban vannak egymással.
Csak természetes fényeket használtál vagy valami mást, mert mintha más is lenne, de nem vagyok benne biztos?
Üdv,István
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Zorko válasza:
Igen István, jól látod. Volt egy moil vaku is egy ernyővel amit egy fotóstársam tartott hogy ne vigye el a szél. Én 180 cm-est szoktam használni, de azt nem lehetett megtartani. Így csak egy 100 cm-es derített finoman.

adott pontszám: 5
2016. április 18. | 21:37 | calabash

Nagyon jól sikerült glamour kép. A modellt sejtelmesen fedő selyemruha fodraiba, ahogy belekap a szél az nagyon látványos. A szép környezet és igazi tavaszi színek nagyon sokat adnak a képhez. Tetszik, hogy nincs agyondolgozva a kép, megmaradt a maga természetességében.

Zorko válasza:
Köszönöm,

A ruha valójában egy egyszerű függöny amire vágtunk egy kerek lyukat a modell fejének, és a párom egy varrógéppel elszegte a széleket. Azon a szeles napon tényleg jó hogy erre a projectre építettünk. Ráadásul itt az erdőben a fák még egy kicsit vissza is fogták a szelet....


Üdv,


Zorko

adott pontszám: 5
2016. április 18. | 21:07 | NpontNemo

Szia!
Nem értem miért tetted feldolgozhatóvá?
Szerintem ezen nincs mit feldolgozni!
Nem nagyon ismerem a szerkesztési szabályokat, nem is használom tudatosan őket, de nekem itt minden rendben van. Gratula!
üdv:Tamás

Zorko válasza:
Nem szoktam feldolgozhatóvá tenni, csak már rég voltam itt, és átszaladtam rajta.

Köszönöm :)

adott pontszám: 4,8
2016. április 18. | 18:41 | PZsoltP

Szia! Nekem nagyon bejött ez a kép, minden szempontból, kompozíció, színek, elkapott pillanat, a hölgy...:-). Egyetlen ami az én szememnek feltűnt, hogy mintha a fűszálak élesebbek lennének a ruha előtt, mint az arc. De lehet, hogy az én szemem csal... Gratulálok hozzá!

Zorko válasza:
Köszönöm az értékelést,

Valójában jó helyen van a fókusz, de ebben a tömörítésben el tudom képzelni hogy a fűvet jobban kontrasztolta a PS tömörítésnél, és így az élesebbnek tűnhet. A pillanatot elkapni nem volt túl nehéz. Lőttem vagy 10-20 képet míg Viki ott vitorlázott a szélben, és csak a jó képet kellett kiválasszam....

adott pontszám: 5
2016. április 18. | 18:36 | Marcigazdi

Szia. Gyönyörű kép, amihez a szél is nagyban hozzájárult. Tökéletes helyszín, a ruha színe is harmonizál a környezettel, a modell is igazán nőies, passzol a fotóhoz. Gratulálok! :)

Zorko válasza:
Köszönöm,

Igazából a stúdióból csak leakasztottam ezt az anyagot amire kreáltunk egy lyukat a fejnek. Nem terveztem előre ezt a színt. Ez volt kéznél, és tényleg bejött. Persze ha lila lett volna tuti nem hozom :)

adott pontszám: 4,5
2016. április 18. | 15:32 | FantomFonix

Ez a kép nekem összességében tetszik amit remélek, hogy a magas pontszám számodra is meggyőzően mutat.
Tetszik ahogy mint egy erdei nimfa a hölgy feltűnik a kompozícióban.
Nagyon erős érzésem viszont és ezt még ha nem is igaz akkor is zavar, hogy ez egy összerakott kép.
Nem tehetek róla, de az én szememben valahogy az előtér a főtéma és a háttér valami miatt szétválik önálló életet él. Kerestem a magyarázatot de nem találtam.
Erősnek talán túl erősnek tartom a fű zöld színét. Es ebből az erős színhatásban megjelenik egy sokkal visszafogottabb színekkel rendelkező modell. Ez a zöld ezzel a barnás színnel és a szürke fák tömegével furcsán hat rám. Talán ez magyarázza, hogy számomra valamiért nem kerek egész a kép.

Zorko válasza:
Köszönöm az értékelést,

Nos a magyarázat a képhez. Tavasszal amikor beindul a növények hajtása akkor nő a fű az erdők aljában de a lombkorona csak két három hét után éri utol. Ebben az időszakban lehet ilyet fotózni csak amikor ilyen extrémen zöld az erdőalj. Büszke lennék ha ilyen jól menne a PS hogy ezt így vágjam össze, de sajnos ez így eredeti. Ráadásul alig van rajta utómunka. De tényleg! A látvány kialakításához nagyban hozzájárul a fix 200mm-es f2.8-as prime optika!

adott pontszám: 5
2016. április 18. | 15:23 | Lajmo

Szia!

Wow! Nagyon bejövős kép! A vágáson gondolkodtam,mert előtte is és mögötte is van egy irány. Talán éppen ezért jó ez így.

üdv:ljm
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Zorko válasza:
Köszönöm,

Nehéz dió volt a képválasztás a pár rálőtt expóból, illetve a kép vágása, mert a fasor miatt szimmetrikus, de mégsem mert görbe volt a fasor. A modell kissé halad, és nem középen van, de szinte mégis, stb. Szóval nagyon finoman kellett válasszak és helyezzek hogy egyensúlyban maradjon a kép. Végül egy minimálisat vágtam hogy a széleken a fatörzsek jól lépjenek be a képbe.

Köszönöm az értékelést,


Üdv,

Zorko

adott pontszám: 5
2016. április 18. | 15:20 | sorlix

Rendkívül jó a kompozíció, a fények és a modell érzéki mozdulatai is nagyon érzelmesek. Kiváló kép.

Zorko válasza:
Köszönöm,

Igen fontos volt hogy ne erotikus pornográf hatást érjünk el, hanem inkább romantikus művésziesebb látnivalót akartunk. Órülök hog ez látható a képen általatok is.