BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,07
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2016. február 21. 19:56
 • érzékenység: 200
 • fókusztávolság: 1,6 ×100
 • objektív: Canon 100mm makró
 • rekeszérték: 7,1
 • zársebesség: 1/125
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Alsópáhok
 • Készítés ideje : 2009-10-04
hajnal után

Első képem az oldalon, fogadjátok szeretettel. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2016. február 23. | 22:32 | fodbal

Szia!

Nem rossz ez a kép, de a sárgás színvilág nekem sok egy kicsit. A két színű háttér tetszik és a kompó is rendben van. Igaz, hogy a sötét felső rész miatt picit műtermi hatása van, de manapság nem töltenek fel ilyen jellegű képeket és ezért nem unalmas. Sajnálom, hogy a növény élesebb lett, mint a lepke feje vagy a szeme. A feltöltött méret túl nagy, 900 - 1000 képpont méretű hosszabbik oldal is elegendő.

Üdv.:
Balázs

zoltanand91 válasza:
Köszönöm az értékelésedet!
Az általános észrevételekre már reagáltam, amúgy jogosak, de itt a kalász is majdnem főszereplő, ezért ügyeltem, hogy éles legyen, de a lepi feje az elfordult... Igyekszem a makróimat kevés színben tartani, itt a fekete tónus alkalmazása tudatos volt. A méretezéssel gondjaim vannak, de megoldom, legközelebb nem rendetlenkedek.
Még egyszer köszönöm hogy megtisztelted a képemet a kritikáiddal, üdv: Zoli

adott pontszám: 4
2016. február 23. | 08:55 | Roberto81

Szia!
Üdv az oldalon, szerintem elég jó kezdés. Tetszik a sötét rész, így jobban ki tud emelkedni a boglárka. Jó a kompozíció is, viszont a fehéregyensúly elcsúszott. Sárga árnyalatú az egész, még a fehér részek is.
A kép méretezésénél érdemes 900-1000 pixel hosszabbik olalra méretezni majd ehhez megadni a 450kb méretet.
Szóval jó kezdés apró hibákkal.
Üdv, Robi

zoltanand91 válasza:
Köszönöm a véleményed!
A sárga árnyalat-túltengést sokan jelezték- teljesen igaz- leszedtem és úgy sokkal jobb.
Köszi az üdvözlést, Zoli

adott pontszám: 4,8
2016. február 22. | 20:55 | Sunslayer

Szia! Remekül komponált fotót hoztál rögtön bemutatkozásnak. Szépek a részletek, a harmatcseppek...megérte korán kelned. Talán amit hibaként említenék az az hogy a boglárka egy kicsit kifordult az élességi síkból, makrónál pedig ha a szem nincs meg élesen akkor azt érdemes újralőni kicsit nagyobb rekesszel. A színvilág nekem nem jön be a fehéregyensúly nagyon sárgásban maradt ami még napkeltéhez is sok, de ezért természetesen nem vonok hiszen másnak meg lehet ez a non plusz ultra. Összességében ez egy remekül megfotózott boglárka, gratula képhez és üdv az oldalon.

Minden jót,
András

zoltanand91 válasza:
Köszönöm a véleményt, a megjegyzéseidet örömmel veszem. A kép készítése idején nagyon kedveltem ezt a sárgás színvilágot. Az élességnél jobban figyeltem arra, hogy a szárny egésze maradjon éles, valóban a szeme életlen lett. Viszont örülök, hogy tetszett a kompozíció.
De a legfontosabb, hogy megtiszteltél a véleményeddel!

adott pontszám: 5
2016. február 22. | 17:56 | Ponkházi Máté

Szia!
Nagyon tetszik!Szép színek jó fények, jó mélységélesség és élesség, a vágás is tetszik!grt!
Üdv.Máté

zoltanand91 válasza:
Nagyon szépen köszönöm!

adott pontszám: 3,8
2016. február 22. | 15:28 | btomi77

Szia!

Nagyon sok lehetőség volt a képben, mert remek időszakban kaptad el a Boglárkát. Szépek a harmatcseppek a lepke oldalán, jó ahogy a szívókáját húzza vissza. Viszont szerintem a fehéregyensúlyt túlságosan eltoltad már a sárgába, az élesség ment elcsúszott a szemről. A nagy fekete folt sem előnyös a fotódon. Mindenesetre van benne elképzelés. Lesz még ennél jobb. Sok sikert hozzá. Üdv! Tomi

zoltanand91 válasza:
Köszi a véleményt!
Ízlések és pofonok... Hát ennek a képnek szerves része a sárgából feketébe átforduló tónusos karakter, a másik a kalász és a lepke viszonya.
De örülök a reakciódnak.

adott pontszám: 4
2016. február 22. | 09:45 | csupakambra

Szervusz! Látványos képet tettél fel ide elsőnek a kis boglárkáról. Ez a lepke egyébként az itteni rovarfotósok egyik kedvenc alanya, alapvetően a szárny fonák színezete miatt.
Na most nekem valahogy több szempontból is hogy úgy mondjam mesterkéltnek tűnik a kép.
Először is, ha képzeletben végig húzok egy függőleges vonalat a növény közepén akkor azt látom, hogy annak bal oldalára a kalászra már nem jutott szinte egyetlen vízcsepp sem. Márpedig a harmat nem így viselkedik. Ott kellene lenni annak mindenhol. Vagy ha nincs ott, akkor a lepke szükségszerűen a mentes oldalon pihen meg, hisz utálja a vizet. Lehet, hogy a vaku vagy a háttér mesterséges mosása miatt, de nagyon sötét lett fenn már a kép. Hajnal után oda kicsit világosabb szín kívánkozott volna.
Végül pedig a lepke egyrészt túlságosan a kép tetejére került, másrészt pedig kicsit ferdén pihent a kamera síkjához képest, így a feje és a szeme már nem lett eléggé éles.
Azért mint írtam is az elején összességében nem rossz fotó.
Üdv: István

zoltanand91 válasza:
Szia!
Köszönöm a részletes értékelésedet! Elsőként egy viszonylag régi képemet töltöttem fel. Köszi az indokolt észrevételeket, reagálnék rájuk:
A lepit egy elvadult, gondozatlan telekrészen fotóztam egy nagyon szép hajnalon. A fekete részt egy árnyékos folt adja, a többit pedig a száraz fű színe. Nem bírom a fotó kedvéért bespriccelt módszert, itt a harmatcseppek természetesek, úttörő becs szóra...az alsópáhoki lepkefajta talán szereti a vizet. A szerkesztés tudatosan ilyen. Az élességre vonatkozó kritikád igaz.
Még egyszer köszönöm a részletes véleményedet, megtisztelő volt számomra.

2016. február 22. | 09:24 | kapka

Nem a file méretével volt a probléma. hanem a kép méretével ,azaz, hogy a kép magasága legyen 900-1000pixel egy álló kép esetében, úgy hogy a file mérete ne haladja meg a 400KB-ot.
Én úgy szoktam leméretezni, hogy leméretezem 1000pixel-re a hosszabb oldalt és addig csökkentem, amig 400kb környékén lesz,

zoltanand91 válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4
2016. február 22. | 08:19 | apóka

A fényeid szépek. Ami nem tetszik a vágás. Alulról vágtam volna...Szerintem felesleges és nem túl látványos a képnek ez a részlete,és az arányoknak is jót tett volna..A másik az élesség. Kicsit lehetne élesebb.Lehet hogy ezt utólag is javíthattad volna.A háttere szépen elmosott homogén.További jó fotózást ! Üdv.

zoltanand91 válasza:
Köszönöm a véleményed! A vágás szándékos volt, erről a témáról mindenféle képkivágást fotóztam, mivel a lepke jó fotóalanynak bizonyult, van egészen közeli is. Viszont tetszett a kalász struktúrája, és így teret is adtam a lepke feje alatti részen. Valóban nem élesítettem a képet utólag.

adott pontszám: 5
2016. február 22. | 08:00 | kapka

Szia,
Nagyon mutatós kép, nekem tetszik. Ezzel az arany színvilággal, nagyon jó hangulatot áraszt a kép.
A szerkesztés is tudatos.
Szóval nekem bejön, de majd inkább macrós kollégák javaslataira halgass. :)
(majd a feltültési mérettel vigyázz legközelebb)
Üdv,István

zoltanand91 válasza:
Megnéztem és valóban kicsit túlmentem a 450 KB (458 752) határon. Ez volt az első feltöltött képem, ezért kérdem, hogy ez volt a hiba?
Valóban tudatos volt a szerkesztés, szeretem a szélsőséges vágásokat (bár ez még szerintem nem az...)
Köszönöm a véleményedet.

adott pontszám: 4
2016. február 21. | 21:07 | pesthy

Üdv

Szép színek, jó kompozíció, különösen tetszik, ahogy a lepke kiemelkedik a sötét háttérből, viszont az élesség picit mintha elcsúszott volna, ami kicsit zavaró.

zoltanand91 válasza:
Köszönöm a véleményedet!
Valóban többen felvetettétek az élességet. Kicsit védekezésül: A lepke és a kalász kapcsolata, valamint a háttér tónusossága fogott meg, és az élőlény fejére nem koncentráltam, valószínűleg szűkebb rekesszel lett volna szerencsés dolgozni, de akkor a háttérmosás...
Még egyszer, köszönöm a kritikát!