BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,93
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. január 13. 12:40
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Pécs, Mecsek
Mecseki Vízesés

Ez lenne az első vízeséses képem kérek mindenkit hogy irjatok meg hogy mit kellene még javitani mind a szerkeztés terén mind a fényképezés terén! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2016. február 5. | 18:22 | metkos

szia.
Nos ez elso tanacsoma z mindenkeppe az lenne, hogy szerezz be egy alvanyt. Ahhoz, hogy szep vizeseses kepet keszithess, javasolt a hosszu zarido alkalmazasa, igy hangulatos, tejszeru hatast erhetsz el, vagy jo fenyviszonyok mellett gyors exponal szepen ki is mereviheted a vizcseppeket. A taj-termeszet foto egyik elengedhetetlen kelleke az alvany. en ebben az esetben egy kicsit vavolabbrol es szembol fotoztam volna, igy a kornyzetbol is tobbet tudtal volna mutatni . Szoval sok sikert a tovabbiakban :)
Udv Akos

Hunnia1488 válasza:
köszönöm

adott pontszám: 3,5
2016. január 18. | 16:06 | mergal

Szia, nekem így a képedet nézve kicsit szűk lett a képed vágása. A vágás szabályait követi mert az egyik sarokól a másikba tart a víz, ez jó, de többet is megmutathattál volna. Hova érkezik a vízesés egy kis mederbe, vagy köveken fut tovább? Illetve így a kép alsó részén elég zavaró az összegyült belógó ágak, ilyenkor egy kis tereprendezés nem árt. A színvilága rendben van a képnek. Nem derül ki milyen rekesz / záridővel és ISO értékkel fényképeztél de úgy látom lehetett volna még jobban elmosni a vízesést. Azért ne add fel! Üdv

Hunnia1488 válasza:
köszi az értékelést nem fogom feladni!

adott pontszám: 4
2016. január 18. | 11:25 | sark66

Szia!
Hatásosságát növelheted még hosszabb záridővel. Szűkebb blendével, hogy a mélység élesség nagy legyen és használj ND szűrőt!
Próbáld ki. Kevesebb lesz a fényed ezáltal az időt még tovább tudod növelni. Szép selymes lesz a vízesés!
Lent van egy piros levél a fatörzsön. Az rögtön odahúzta szemem. Retusáld ki, nekem picit zavaró.
Egyébként szépen komponáltál a víz befolyik a képbe.
Ügyes munka, gratulálok!
Ü.:László

Hunnia1488 válasza:
köszönöm az értékelést és kipróbalom a tanacsokat!

adott pontszám: 2,9
2016. január 16. | 23:11 | fodbal

Szia!

A kompóról azt mondanám, hogy így szűk lett. Vagy nagyobb látószöggel kellene, hogy a vízesés környezete, az erdő egy részlete is rajta legyen, vagy kisebbel, egy részletet kiragadva érdekesebb lenne. Alul a sziklákon heverő faágak ezzel a képkivágással elég zavarók, ebből a szempontból is jobb lenne többet mutatni. A választott zársebesség nem rossz, kb. 1/10-1/30 s lehet. Ennél hosszabb is lehetne, de azért hogy ne kelljen túl sokat rekeszelni, ilyen képekhez semleges szürke szűrő és egy stabil állvány használatát javasolnám. Persze nem tudom, hogy van-e géped objektívjén szűrőmentet, vannak kompaktok, amikhez adaptergyűrű kell a szűrők használatához. Ha ez a téma igazán érdekel, anyagi lehetőségeidhez mérten egy komolyabb, nagy látószögnél lehetőleg kisebb torzítású kompaktot, de inkább egy cserélhető objektíves belépő szintű DSLR-t ajánlok (akár a használtan is).

Üdv.:
Balázs

Hunnia1488 válasza:
köszönöm az értékelést

adott pontszám: 3,5
2016. január 14. | 09:54 | Lajmo

Szia!
A vízesés önmagában is érdekes téma,de szerintem sokat fotózott dolog. Egy jó vízesés fotóhoz szerintem szükség van egy egyedi látásmódhoz,ami a leeső zuhataghoz hozzátesz valamit. Jó színeid voltak,de nem hoztad ki a tájból a maximumot.
Tetszik,hogy átlóból indítod a vizet. Viszont vagy a tömörítés vagy a scroll,de valami eléggé tönkre vágta a minőséget. Szerintem szűkre is szabtad. Jó lenne többet látni a tájból. Nem rossz elsőre,de van mit fejleszeni rajta ;)
Hajrá! :)

üdv:ljm

Hunnia1488 válasza:
Nagyon szépen köszönöm a véleményedet!

adott pontszám: 3
2016. január 13. | 21:18 | takitm

Hali! Sok itt a másképp is megoldható lehetőség.
Vágás / szerkeszés. A kép szinte minden szélén elvágott elemek vannak: fenn fatörzs, kövek, más színű levelek, alul belógó ágak, kövek, a jobbon a vízesésbe vágsz. Nem szerencsés, lezáratlan, befejezetlen hatást kelt. Jobbon kicsivel, lent sokkal nagyobb teret érdemes hagyni. Általában érdemes egy jó előtetet (egy követ, egy markáns faágat stb.) keresni, fogódzót ad a képnek. Fenn itt kevesebbet hagyva eltüntethető a kép eldolgozatlan teteje.
A te kis gépeddel is lehet próbálkozni hosszabb záridővel; a vízeséseknél jól tud mutatni a 3-5 másodperces záridő mellett fátyolosra mosódó zuhatag, ehhez már egy kis állvány is elég. Manuális beállításokkal az F-számot az elérhető legmagasabbra kell tekerni, így egy olyan felhős napon, mint amikor ez a képed készült, a záridőt talán kellően hosszúra lehet húzni.
Remélem találsz számodra hasznos tanácsot a fentiekben. Sok sikert, üdv: Taki

Hunnia1488 válasza:
köszönöm az értékelést nekem ez volt az első vízeséses fotóm jobban odafigyelek ra!

2016. január 13. | 19:03 | halligalli

Ja csak más felhasználónéven van, ezek szerint újra kezdted, ami dicséretes :)
Sok sikert és segítelek is egy kis kredittel!
üdv.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Hunnia1488 válasza:
nagyon szépen köszönöm!

2016. január 13. | 19:00 | halligalli

Szia!
Már volt fent ez a képed, gondolom, hogy a tiéd mert ugyanazzal a gépel készült!
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=226244
Az ott elhangzott vélemények és javaslatok szerintem itt ugyanúgy érvényesek.
Amennyiben a tiéd, nem tudom miért töltötted fel még egyszer?
üdv. Piroska!

Hunnia1488 válasza:
igen igaz csak az a fiók annyi problémam van hogy nem tudom a jelszavamat oda

adott pontszám: 3
2016. január 13. | 15:31 | bau52lac

Szia ! Először a méretről, ami most nagyon kicsi lett, így nehéz eldönteni, milyen a kép minősége (a méretezésről a cikkek között találsz segítséget). A képen valóban egy vízesés látható, de ennek szépsége nem jön ki, mert felül is belóg egy fa, alul meg kicsit káoszos. Vízesés sem nem elmosott, sem nem éles. Találsz a természetfotók között hasonló képet, abból lehet a legtöbbet okukni. Jó fotókat.

Hunnia1488 válasza:
köszönöm a véleményt

adott pontszám: 3
2016. január 13. | 13:40 | ravaszguba2

Szia, jó téma a vízesésfotózás én amit a kompozícióban javítanék az az, hogy így nagyon szűk lett beszorítottad a főtémát a kép kivágással.
Én több előteret hagynék mert jól is mutatnak a köveken összegyűlt ágak levelek, meg a háttérből is többet mutatnék. Nagyobb térben jobban mutatna szerintem.

Hunnia1488 válasza:
Köszönöm az értékelést

adott pontszám: 4
2016. január 13. | 13:01 | mamaayur

Valamivel több fény nem ártott volna, elég laposak a színek. legközelebb hosszabb záridővel próbáld ki, szépen "fonalasítja" a vizet

Hunnia1488 válasza:
értem köszönöm!