BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,97
KATEGÓRIA: divat
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. november 3. 23:16
  • objektív: Minolta 100mm f2.8 macro
KZs

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. november 12. | 19:19 | KTB

Birdie: az alárendeltség fokozatai mindenhol megvannak, naná hogy nem tagadhatod meg ha a megrendelőnek mindegy hogy ki milyen ronda...:) (lényeg hogy szép éles, meg színes, meg szagos, meg fodros...)
Nyilván téged nem azért fizetnek hogy esztétikai ámokfutást rendezz, hanem hogy technikai szempontból..., stb., stb...
De azért ne hasonlítsuk össze a rajongói "jujj de szép lett az ifjú pár ezen a fotón" titulust egy komoly modell fotózással, ahol a végeredményt majd értő szemek is vizslatni fogják..., jó esetben !
Az, hogy én a fotós munkáját magasabb kategóriába teszem mint a stylistét, az legyen az én bűnöm...:) (és innen már csak ismételgetni tudnék..., de azért örülök hogy kicsit megforgattuk a témát még akkor is, ha nem értünk egyet minden pontján...)

Zorko válasza:
Szép vita! Szép érvekkel! :)

2015. november 10. | 12:54 | Birdie

KTB: nem feltétlenül értek egyet azzal, hogy a fotós beleszólhat a stylist munkájába. Még akkor sem, ha a stylist a megrendelő. Szerintem csak akkor, ha a megrendelő a modell és a stylistot a fotós hozta magával. Ha a stylistnak nem a modell a megrendelője és nem is a fotós, akkor a stylist pont annyira nem szólhat bele a fotós munkájába, ahogy a fotós a stylistéba. Nyilván vannak kivételek, pl. ha valahol valaki valami problémát, hibát vesz észre, akkor jelezheti.
De hogy nézne már az ki, ha én egy esküvőn leszólnám a fodrászt, vagy sminkest, hogy kapja össze magát, mert ez így ronda és én ilyet nem fotózok :D

Ez az egyik.

A másik pedig az, hogy amikor itt értékelünk, akkor elsődlegesen a fotós munkáját kellene értékelni, még akkor is, ha az összhatásban valóban benne van a smink, ruha választás, haj, stb. Azt azonban egy ilyen képnél soha nem lehet előre tudni, hogy milyen céllal készült: volt-e megrendelt stylist, divatlapba készült-e, vagy csak a modell rendelt meg egy képsorozatot és ezt vette fel mert ez a kedvence.

2015. november 10. | 12:49 | Birdie

Na majd Osztya képénél le kell vonni a túróstészta pontjából, mert kevés rajta a pörc ;)

Zorko válasza:
Hát ez igaz! :)

2015. november 7. | 11:02 | KTB

Oké, valahol mindenkinek igaza van...:)
De akár amatőr fotósoldal, akár nem, az én álláspontom szerint törekedni kell a lehető legjobb kivitelezésre, legyen az bármilyen témakör, vagy technika...
(persze lehet lazítani..., de ha nagyon komolytalanná válik egy fotósoldal, akkor ne csodálkozzon senki hogy akinek más az igénye, az előbb - utóbb lelép...:)

Zorko válasza:
Igen ez jó gondolat! "Törekedni kell rá!" :)

2015. november 7. | 09:28 | KTB

A boros palack jó példa, csak nem úgy ahogy gondolod...:)
Ugyanis a fotós felelőssége (vagy a megrendelőé) hogy milyen címke van a palackon és az hogy áll, hogy éri a fény, stb...
Viszont tök mindegy hogy milyen folyadék van
a palackban, hiszen vízuális szemlélőként nincs alkalom a tesztelésére!
Másik példa: ha a nyomda nem színhelyes nyomatot csinál, akkor én beleszólhatok hogy javítsa ki, viszont ha én rontom el még előtte, akkor a nyomda nem tagadhatja meg a kidolgozást...
Tehát visszatérve: a fotós beleszólhat a stylist munkájába, (felül is bírálhatja azt) fordítva viszont nem, - kivéve ha a stylist a megrendelő!
Gondolom így már érthető amit írtam...:)

Zorko válasza:
Én értettem eddig is, de ebben akkor sem lesz igazság. Véleményem hogy itt ezen a felületen sem a borospalack, sem a címke, sem a benne lévő folyadék nem kellene fontos legyen. A fények és kompozíció viszont annál inkább. Mint írtam itt ugye hobbi és amatőr fotósok vagyunk jelen. Ezért az értékeléseket is ennek tükrében érdemes megtennünk. Így az a helyzet hogy megrendelő, stylist, gyártó, stb fogalmak kissé távoliak. Ezeket ugye már ebből élő hivatásos fotósok kategóriájában tudjuk jobban életszerűen kezelni.....

2015. november 6. | 19:02 | Merciséf

Teljesen igazad van KTB.
Én csak 2 éve fotózom,bőven van hova fejlődnöm,de a részletekre én is próbálok nagyon figyelni és ezt kőkeményen tanították is nekünk.
Az tény és való,hogy mint sok embernél nálam is úgy van,hogy egy másik fotós képén jobban látom a hibát,mert az ember elfogult a sajátjával,teljesen máshogy nézi azt.
A nadrág színe nekem nem passzol oda,de ez ízlés kérdése,ezért nem is vontam volna,viszont a gyűrött felső számomra illúzióromboló.
4-est adtam rá,ami ha jól tudom itt azt jelenti,hogy:
Jó,egyedi apró hibával......


Zorko válasza:
Gyerekek, ez egy szándékosan gyűrött felső!!! Így gyártják, és speciálisan kell mosni hogy utána is gyűrött legyen. Ez már tényleg a divatgyártó cég egyéni ízlése. Ha egy fotós csoprtképet készít, nem szólhat rá Rozira hogy álljon ki a többiek közül, mert neki speciel ő nem tetszik :)

2015. november 5. | 13:48 | KTB

Szerintem tévedsz Birdie!
A képet, és a képen lévő összes részt, részletet értékeljük (már aki...:), és nem csak a technikát !
Persze van akinek csak a bevilágítás, arc, árnyékok, stb... fontos, van aki meg összességében és részleteiben is képes analizálni a produktumot, legyen az természetes, vagy utómunkázott fotó, festmény, szobor, vagy bármilyen vizuális teremtmény...
Nézd meg a "szakbarbár" fogalmát. Nem biztos hogy mindenki egy kategóriába szorítható, van akinek nem csak a technika fontos, utóbbi a fotózásban is csak kb. 30% járul hozzá a képhez! (a kész produktumhoz)

Zorko válasza:
Jelen esetben a felmerülő vitában én nem tudnék igazságot tenni. Nem is szeretnék. Szerintem is egy kép minden elemével, technikájával és tartalmával, mondanivalójával működik és hat a szemlélőjére. Ezért igaz hogy minden részletet vizsgál az ember és hat rá és ha kell értékeli. De abban is van igazság hogy a tartalmi elemek részleteiben hibát keresni kicsit furcsának tűnik, és megkérdőjelezi azt hogy az most mennyire a fotós "munkája". Ugyanakkor azt is megkérdőjelezi hogy más technikai kifogásolni való hiányában csak ilyen dolgokon keresni a "csomót" kicsit fura hozzáállást is mutathat. Pl ha a fotón szerepel egy üveg bor, akkor nem tudom mennyire kell belemerülni annak évjáratába, vagy a címke színébe. Úgy gondolom ha valakit ilyen tételek zavarnak akkor éppen említsük meg, esetleg tizedponttal értékeljük, de ne többel. Ezt viszont senki ne vegye ajánlásnak. Csak hangosan gondolkodom. Ez ugye egy amatőr fotós oldal, tehát az értékeléseket nem tekinthetjük komoly szakmai kritikának. Inkább egymás munkáját segítő véleményezésnek. Ráadásul annyiszor elmondjuk hogy már maga a fotózás is szubjektív, hát akkor egy fotón lévő elemek milyensége még inkább az lehet........

2015. november 5. | 09:54 | Birdie

dmcdmc: a fotós nem stylist a stylist meg nem fotós. Ez pedig itt egy fotós oldal, ahol a fotókat kell(ene) értékelni, nem a stylist feladatokat. Még akkor sem, ha sok amatőr fotós egyben stylistként is funkcionál...

Zorko válasza:
KTB-nek írt válaszom ajánlom mindenki figyelmébe! :)

adott pontszám: 5
2015. november 4. | 20:38 | Sabre32

szerintem ez a nap fotója, nagyon tetszik, ahogy kiemelkedik a háttérből, a lágy fény és a kellemes szinek harmonikus, egyedi hangulatot adnak neki, gratula! Üdv, Sabre32

Zorko válasza:
Köszönöm,

Na most lett a nap fotója! Ezzel a plusz értékeléssel!!! :)

Üdv,

Zorko

2015. november 4. | 16:41 | dmcdmc

Birdie: azért egy ilyen fotóhoz az öltözéknek is stimmelnie kell, szerintem egy portré, divat, glamour fotónál igen is a fotósnak ügyelnie kell az öltözékre, az más kérdés, hogy nekem semmi bajom nincs ezzel az öltözékkel.

Zorko válasza:
Gyerekek én ezt úgy közelítem meg hogy fotósként én megvettem ezt az öltözetet. És ha randizni kellene Zsanival, és így jönne a randira, akkor nekem nem lenne vele bajom :)

2015. november 4. | 16:33 | Birdie

Imádom amikor itt a stylistot pontozzák le ;-)

Zorko válasza:
Ja-ja

adott pontszám: 4,5
2015. november 4. | 10:07 | KTB

Klassz modell, picit steril környezetben...
(de ha ez volt a megrendelő igénye akkor nyert)
Talán csak a hajfogás tűnik kimerevítettnek, (nyúlj oda, még húzd hátrébb, most jó, stb...:) de ha tévedtem akkor bocsi...:)

Zorko válasza:
Nem is tudom, Nem kellett különösebben instruáljam. Profi modell Zsanett. Lőttem vagy 10-20 képet itt a falnál, és ezt választottam. Valamiért engem ez fogott meg. Köszönöm az észrevételeid, Üdv,

Zorko

adott pontszám: 4
2015. november 4. | 09:51 | Merciséf

Szia!
Alapjában véve jó fotó,tetszik a háttér,a vágás,a póz,szép a modell,kellemesek a meleg színek,viszont a nadrág színe nem passzol oda,illetve nagyon zavar,hogy iszonyatosan gyűrött a modell felsője,számomra rontja az összhatást.
Üdv!

Zorko válasza:
Köszönöm,

De ugye itt most nem az öltözetét pontozzuk. Persze értem én hogy divat kategória, de divatban én nem vagyok otthon. Esetleg férfi divatban....

adott pontszám: 5
2015. november 4. | 09:46 | dmcdmc

talán fent kicsit már sok a tér, de ez a téglamintás háttér előtt elkészített, ilyen szépen megvilágítva a hölgyet annyira magával ragad, hogy nem is érdekel.

bejön!

5.0

Zorko válasza:
Köszi Gergő,

Korábban írtam hogy kültéri fotó, csak műfénnyel van, így biztosan máshogyan komponálta az agyam a képet a hátterre. :)

adott pontszám: 5
2015. november 4. | 08:53 | halligalli

Szia!
Nagyon szép fotó, kellemes visszafogott színek, nagyszerű vágás a háttér és a ruházat összhangja telitalálat. Szép finom kidolgozás, minőség.
Szóval nagyon rendben van ez, gratulálok :)

Zorko válasza:
Köszönöm Piroska :)

2015. november 4. | 08:06 | Birdie

Precíz, szép fényekkel, nekem bejön!

Zorko válasza:
Köszönöm,

Kültéri, csak vittem a fényt mgammal :)

adott pontszám: 4,8
2015. november 4. | 07:50 | kapka

Szia,
Tetszik a vágás és a szerkesztés is, mindegyik oldalt elegenfő helyet hagytál. A modell póz is nagyon jó, teljesen hozza a nőies oldalt. Nekem csak a nadrág gyűrődésével van problémám, nagyon zavaró számomra. Szerintem egy ilyen, divat fotó tökéletességéhez ez is kellene. Persze úgy már nem lenne természetesen, értem én, de ez a kategória nem is erről szól. :)

Zorko válasza:
Köszönöm,

Én nem vagyok divatszakértő, és meg nem mondom hogy ennek a nadrágnak a gyártója hová tervezte az ülepét. :) Így azt sem tudom hogy a gyűrődés jó-e hogy hol van, vagy hol nincs :)

adott pontszám: 5
2015. november 4. | 07:49 | FantomFonix

Mit írjak? Nagyon jó. Irigylem kép.

Zorko válasza:
Köszi :)

2015. november 3. | 23:46 | Azúr

Szia!

Az a blúz elég illúzióromboló, és sok a tér fölötte, a többi dolog rendben van.

Azúr

Zorko válasza:
A blúzt nem értem mi baj vele. Foto értékileg hogyan ronthatja a blúz a képet. Nem divatos?