BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,92
KATEGÓRIA: növények
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. május 25. 13:43
  • érzékenység: ISO 100
  • fókusztávolság: 58 mm
  • objektív: Helios M44
  • rekeszérték: 2,8
Bíboros kosbor (Orchis purpurea)

Gondoltam megosztom az egyik kedvenc Magyarországon honos orchidea családjába tartozó fajt. Sokan nem tudják, de számos szép orchidea virágzik az országunkba, érdemes őket felkutatni. Megj: Nem szeretem a virágokat felülről fotózni, de talán ennél a fajnál érdemes ezzel próbálkozni, természetesen a megfelelő háttérmosás mellett. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2015. június 14. | 16:14 | bniki

Szia! Nem ismertem ezt a virágfajtát, ezért utána néztem, hogyan is néz ki más szemszögből. Szerintem ami általánosságban elmondható a virágfotózásról, ennél a fajnál is. Ha lefelé fotózunk, akkor eléggé átlagosak lesznek a képek, mivel általában ha elmegyünk mellettük, akkor fentről lefelé nézzük őket. Sokkal látványosabb virágfotókat érhetünk el, ha a nem mindennapos szemszöget alkalmazzuk pl. oldalról (vagy akár alulról is lehet próbálkozni). Itt is jobb lett volna a megfelelő mélységélesség mellett.
További szép képeket, fényeket!

kickin8210 válasza:
Köszönöm a véleményed. Bár én nem ragaszkodom mindig a szigorú elvekhez, szerintem a felülről fotózás inkább azoknál a virágoknál nem előnyös, amelyek rövidek és szinte mindig csak felülről láthatjuk, és le kell ereszkedni hozzá, hogy egy különleges oldalnézetet tudjunk megörökíteni. Ennél a virágnál ez nem így van az ember nem felülről szokta meglátni, megcsodálni, hanem oldalról, hosszú szára miatt már messziről mutatja magát. Megértem a pontozásod egy részét, de igazából csak a negatívumokat láttad meg, kicsit Te is és a többiek is csak a felülről fotózáson akadtatok meg, a színek, vágás, háttérmosás, élesség megfelelősége, egyéb pozitívumok nem jelent meg a véleményetekben.

adott pontszám: 2,8
2015. június 1. | 16:54 | pesthy

Szia!

Kicsit kezdetlegesnek érzem ezt a fotót, Van egy szokatlanabb nézőpont, gondolom a virág virág magassága miatt esett erre a nézőpontra a választás, és van egy fényerős optika aminek ki van használva a tulajdonsága.
Mást viszont nem érzek ami adna a képhez, szép-szép de nem vált ki hangulatot, ami tudom, hogy nehéz természetkép esetén, de mégiscsak erre kell törekedni. Talán ha melegebb tónusok érnék a kosbort ütősebb lenne.

kickin8210 válasza:
Köszönöm, hogy véleményezted, de azért nem 2,8.

adott pontszám: 3,5
2015. május 26. | 20:52 | Westover

Szia! Szép éles kép, jó kompozíció, de nekem a fentről fotózás nem jön, szép ez oldalról akár teljesen szemben a növénnyel, akár kicsit feljebb. Ha oldalról fotózod, akkor talán lehetett volna produkálni szebb fényeket is.
Nekem is van Helios obim, nem írtad pontosan hogy melyik verziójával készült, kíváncsi lennék rá.

kickin8210 válasza:
Szia. A fények kiválóak voltak, mivel felhős volt az ég, így a lapos fényekektől mentes képet lehetett produkálni. Sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésed, nekem ez a változat volt a szimpatikus, mivel nagyon hosszú a virágzata, így szép mosott hátteret lehet elérni.