BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,21
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. november 7. 20:09
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Gyimesbükk
Az ezeréves határ

Gyimesbükkön jártam és megfogott az a különleges hatás, ami szerintem nem mindennapi... aki arra járt annak nem kell magyaráznom. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2014. november 10. | 11:45 | skalp

Szia! Engem nagyon megdöbbentett a kép, ismerem ezt a tájat, de kék éggel, zöld mezőkkel, piros fedelű kápolnával. De ha az ott történt eseményekre gondolok, akkor a Te általad megfestett komor hangulat helyénvaló. Kiváló illusztráció lenne pl. Sebő Ödön: A halálra ítélt zászlóalj c. könyvéhez. Ha nem olvastad még, akkor e kép elkészítése után kötelező olvasmánynak javaslom!
Gratulálok!

kickin8210 válasza:
Köszönöm véleményed és az könyv ajánlatot.

adott pontszám: 4,2
2014. november 8. | 19:56 | nagysz

Szia!

Összességében technikailag jól kivitelezett a kép, szép az ff konverz, éles, stb... A táj érzékeltetése is tetszik. Amivel bajom van az a deszkakerítés beleszerkesztése. Ismerem a tájat, a jellegzetességeket. A deszkakerítés pont ilyesmi. De ebben a kompozícióban, ilyen formán szerepeltetve nekem túl sok, elnyomja a szemközti hegyoldalt. Nehéz a kép főtémáját eldönteni. De a fényekhez, felhőkhöz, ff-hez, hegyoldalhoz gratulálok. Nekem a kép sokkal több lenne kerítés nélkül.

kickin8210 válasza:
Először is köszönöm a véleményed!

Egy kis magyarázatot adnék:
A kerítés, átvitt értelmet jelenítene meg, mint egy határt képezve a képen, amely összhangba kerülhet a kép tárgyával, ezért szerkesztettem bele. Persze, ha csak a természeti értéke nézzük, a kerítés nélkül talán látványosabb lenne a kép, de most mást szerettem volna megjeleníteni.
Üdv. Tamás

adott pontszám: 5
2014. november 8. | 18:07 | Sabre32

Nagyon szép és hangulatos, szintesben is gyönyörű lehet, de nekem a ff is működik, az eget jobboldalt kicsit túlhúztad sztem, de számomra nem zavaró. Üdv, Sabre32

kickin8210 válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4
2014. november 8. | 09:39 | murypeti

Szia! Vegyes érzéseim vannak a képpel kapcsolatban.
Tetszik a választott részlet, a ff kidolgozás is igazán hatásos, az ötlet, hogy az előtérben bent van a kerítés, az is jó.
De azt nagyon egybeolvadónak találom a környezettel így ff-ben. Kicsit 2d-sé alakítja át a képet számomra.
Nem tudom, színesben milyen volt, de ott talán a kerítés barnasága(?) és a háttér színessége jobban elkülönült, nem?
Szerintem így ff-ben jobb lett volna kerítés nélkül. Mondom, szerintem.
Üdv, Péter

adott pontszám: 4,5
2014. november 7. | 23:21 | Zorko

Ha nem írtad volna hol van akkor is tudtam volna, mert annyira tipikus erdélyi! És nagyon szép! Nekem a kerítés teljesen felesleges, de az összes többi ragyogó munka! Markáns kontrasztok, de ugyanakkor mégsem komor a táj, hanem inkább az a hívogató igazi természet. Még így ff-ben is. Ehhez kell tudás hogy ff-ben jól tálalja az ember a természetet.

Üdv,

Zorko

kickin8210 válasza:
Köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 4,8
2014. november 7. | 23:21 | kepelek

Hát, nem is akármilyen!
Mivel élőben szerencsémre már láthattam e tájat, így most nyugodtan állíthatom, hogy e kép hűen tükrözi a valóságban átélhető hatást. Az alkotó feltárja a szemlélőnek a Tatros völgyének különleges hangulatát, gazdagítva ezt, a benne még helyenként fellelhető érintetlenség illúziójával. Végül a katonásan elénk állított "kert" deszkái elindítják emlékezésünk, és már szinte elénk sejlik, a 32. hegyi határvadász zászlóalj, itt folytatott ember feletti, remény nélküli, de hősies küzdelme.
Véleményem szerint a képfelületet a látványos égbolt, a szürke árnyalatos kidolgozástól domborulataiban pompázó domboldal, változatos növényzetével, és szerintem a legfontosabb kompozíciós elem, a kerítés, arányos osztja három részre. Szépnek hat még a horizontnak az íve is.
A nagy mélységélesség mellett, kellő részletgazdagsággal találkozunk.
Látszólag, és a hisztogram szerint is, a sötét irányába csúszott el a fekete-fehér konverzió.
Azonban a korábbiakban taglalt szempontok alapján, ez még fokozza is a drámai hatást.
Viszont, kisebb figyelemelvonást okozhat a szemlélőben, a domboldalon látható, dobozszerű, világos színű tárgy, valamint a kerítésen maradt fehér cetli darabok, illetve jobb égen homályosan látható ufo.
Véleményem szerint, nagy kár, az ilyen harmóniát árasztó hatást, jelentéktelen és könnyen elhárítható semmiségekkel megsebezni!

kickin8210 válasza:
Köszönöm a részletes véleményt. A hiba felvetéseket megnézem és javítgatom.
Üdv. Tamás