BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,92
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. október 18. 20:19
Tánc után...

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. január 2. | 07:13 | Tern

Kedves Ildikó!
Sajnálom, hogy ehhez a fotódhoz nem írtam, pedig szép, egyedi portré.
Így viszont van alkalmam utólag megtenni és egyben Boldog Új Évet kívánni!
és még valami, bár ez nem kívánságműsor tudom...a századik kép...
Ha megvan töltsd fel, ha nincs, szép fényeket hozzá! :)
Üdvözlettel: Tibor

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Tibor, a kedves szavakat, nagyon jólesett!
Az a bizonyos pedig készül.....készülödöm :)
Neked és a családodnak is boldog új évet kívánok, köszönöm, hogy gondoltál rám!
Barátsággal! Ildikó

2014. november 20. | 12:22 | cold train

finom portre...

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Kornél, kedves Töled!
Ildikó

2014. november 9. | 23:15 | fehér elefánt

jó ez

pilipár válasza:
Köszönöm, Balázs, örülök, hogy így látod!
Ildikó

adott pontszám: 5
2014. október 21. | 21:17 | Mausi76

Szépséges ez a lány, és úgy gondolom, szereti öt a kamera.
Tetszik nagyon a pillantása, a mozdulat, egyfajta nöies finomság árad a képröl.
Kellemesek a fényviszonyok és a ff is illik ide.


Iszonyatos sebességgel repül az idö..

pilipár válasza:
Igen, ezt nagyon jól látod....még csak most született, de már a körömlakk színén vitatkozunk :))
Köszönöm szépen, Csilla, hogy leírtad, Te hogy látod, örülök, hogy a modell mellett a kép is tetszik Neked! Mindkettönknek tennünk kell ezért, nem is keveset, szeretném, ha ez egyre többször sikerülne. :)
Köszönöm még egyszer!
Ildikó

2014. október 20. | 14:09 | cyw

Igen előfordulhat, és nem is baj sokszor ha egy megmondja a frankót, csak az értsen az adott témához és akkor nincs baj! :)))
Na jól van többet nem írok, nem akarom itt szétoffolni a képet, bár már lehet sikerült! :)
Sorry :)

pilipár válasza:
Semmi baj, Robi, csak nyugodtan....hátha mások is bekapcsolódnak :)
Ha feltöltök egy képet, témától függöen nekem mindig van néhány ember, akit különösen bizakodva várok a képem alá, függetlenül attól, hogy mint korábban is mondtam, mindenkinek érdekel a véleménye. Talán mert ennyi év után már kiismertem, ki miben jeleskedik igazán. Ugyanakkor nagyon szeretem a más területröl érkezöket is.....sokszor az ö "laikus" véleményük, meglátásuk érdekesebb, mint az elismertebb szakértöké. Persze, nekem, az alkotónak.
Lehet, hogy úgy látjátok, nem vagyok mindig meggyözhetö a képeimmel kapcsolatban, de próbálkozni lehet velem....még ha alacsony pont elfogadásán is kell gondolkodnom közben:)
Szép estét!

2014. október 20. | 11:50 | Pulykakakas

A képben mindig benne van a személyiségünk...:)
Megnéztem a linket cxw-nek adott válaszodban..., hát mit ne mondjak az tényleg durva nekem már:D
Olyan nagy ISO-val készült, erősen cropolt, túlkontrasztolt hatást éreztet.
Ahogy írod kísérletezel. Ez jó. Csiszolódik majd a dolog:)

Üdv.: Balázs

pilipár válasza:
Na végre, kiderült a neved is :)) - legalábbis számomra.....én még szerintem soha nem olvastam, csak a kakasost.
Nekem a linkelt képek is nagyon tetszenek, söt, ennél még merészebbek is....mert ahogy Robinak is írtam, képe, készítési technikája, de leginkább a fotós hangulata, személyisége a döntö egy utómunkázás során.....ez most ilyen lett.
Köszönöm, hogy írtál!
Ildikó

2014. október 20. | 11:35 | Pulykakakas

Szia!

Túl zizis a kép!
Az alapdolgok rendben és a lány is szép.

pilipár válasza:
Köszönöm szépen! Lehet, hogy a személyiségem vetült a képemre? Talán azért tetszik nekem így, ezért érzem hozzám annyira közel állónak? :)
A lányom dicséretét külön köszönöm!
Örülök, hogy leírtad a véleményed!
Ildikó

2014. október 20. | 09:47 | cyw

Pedig biztos lehetnél! :)))
Attól még hogy valakinek eltérő az ízlése, nem biztos hogy vágni kell az egyeseket és ketteseket! :) Inkább magamnak és 40 embernek hiszek, mint egynek! :)

pilipár válasza:
Sokszor érzem én is makacsnak magam az elkészült képeimmel kapcsolatban, hiszen elég sok idö telik el, mire egyet érdemesnek tartok arra, hogy Nektek is megmutassam.....de mindig elgondolkodom a kapott hozzászólásokon. A néha elfogult öt pontokon ugyanúgy, mint a (valóban) jóindulatú hármasokon.
Ha én értékelek, igyekszem ok nélkül nem túl szigorú lenni, és nem elvenni a fotós kedvét a nagyon alacsony pontokkal, de ahogy sokan csak kreditszerzés reményében osztogatják a ketteseket, hiszem, vannak olyanok közöttünk, akik már a tudásuk okán, reálisan mérlegelve a látottakat, értékelnek szigorúan.
(de ha megnézed pl. az általad és az általam adott pontok átlagát, kettönk közül én vagyok az elnézöbb :)
Szóval, helyes az, ha mindenki hisz abban, hogy a képe jó, de kell azért szakmai alázat legyen bennünk, és a nálunk nagyobb tudásúak, vagy tehetségesebbek szava mindig elgondolkodtató....
Egyébként - tudom, furán hangzik, és semmiképp ne kösd a saját képedhez!!! -, igenis elöfordulhat, hogy negyven ember sikoltoz az örömtöl és nyomogatja a lájk gombot, de egy mondja meg a tutit ;)

adott pontszám: 5
2014. október 20. | 08:38 | h.j.

ki ne ismerné a bájos fiatal lányt...nekem átjön a hangulat.jó nézőponttal,jó szerkesztéssel,szép kidolgozás,jól áll a képnek az ff.
... nagyon szép kép a lányodról. gratulálok

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Judit a kedves véleményed, nagyon örülök annak is, de annak sokkal inkább, hogy újra látlak mozgolódni itt! Remélem, nem csak bekukkantottál, hanem maradsz is (végre)! :)
Köszönöm még egyszer!
Ildikó

2014. október 19. | 23:23 | cyw

Természetesen nekem! :))))

pilipár válasza:
Ebben nem vagyok olyan biztos.....de az csak egy példa volt a sok itteni véleménycsere közül.

2014. október 19. | 21:19 | cyw

Nagyon jól tetted, hogy kiraktad a falra! :) Igazából mindenki magának fotózik, így én is, meg te is, ide csak feltesszük és ennyi. Vagyis normális esetben ennyi! :)))
Az hogy nekem nem tetszik a szemcse, az csak egy dolog, pont ezért nem is pontoztam, mert szubjektív. Bár igazából akkor szinte minden értékelés szubjektív, minden észrevételre vagy hibának vélt dologra lehet mondani, szóval nekem már itt is sántít egy picit ez az egész itteni dolog! :) Na jó megint mellékvágányra tévedtem! :))
A lényeg, hogy neked tetszik, a többiek meg majd elmondják a véleményüket (ami általában más mint a saját, kivéve ...) és ennyi! :)
üdv.

pilipár válasza:
Ez egy nagyon nehéz dolog, Robi, szerintem, nem elöször kerül szóba....akár csak kettönk között is. A fotózás egy olyan komplex dolog, amiben a müvészet és a technika együtt van/kell jelen legyen. Technikai dolgokon is lehet vitatkozni, de meggyözödésem, azt sokkal inkább lehet objektiven szemlélni....a világítás, a fókusz, a CA stb. mind olyan részletek, amit könnyebb sokunknak egyformán látnunk. A müvészi része az, amin rendszerint a vita folyik egy-egy kép alatt.......hogy miért lett olyan piros a kaskájod, miért ilyen szemcsés a Kriszti, miért nem vágtál szükebbre egy virágmakrót stb....
Természetes, hogy minden szubjektiv, hiszen a véleményem az enyém.....de ennyi itt eltöltött idö már Te is tudod a különbséget, mi a valós szubjektivitás és aközött a szubjektivitás között a különbség, amit pl. a szemcse kapcsán felhoztál. A citromom és mondjuk egy más vágás esete....
Ha értékelek, mindig törekszem arra, hogy a kétféle szubjektivitást a pontozásban helyesen érvényesítsem. Maradjunk a példámnál: a citromért nem vontam volna a fotóstól, egy vágásért, amitöl a képe nagyságrendekkel hatásosabb is lehetett volna, igen. És persze, a mérték sem mindegy.....egyest adni a bálás képedre, mert a túlszaturált színek valakinek nem tetszettek, elgondolkodtató.....kinek volt igaza? Neked, a kisérletezgetö fotósnak, vagy a tapasztaltabbnak, aki arra próbált rávezetni, a természetes mindig szebb?
A segítö szándék mindenkiben ott kellene legyen.....amikröl én beszélek egy hozzászólásomban, az az esetek töbségében mindig saját tapasztalatokon alapul. És általában szokták érteni, hogy bár nekem is vannak sajátos meglátásaim, "értük" írok.
Ennyi. :)
Ildikó

2014. október 19. | 20:29 | cyw

Szia!
Most csak így pont nélkül, mert úgy sem fogadnád el a pontot ennyi "P" 5-ös mellett. :)
Nekem ez az utólagos szemcsézés nem tetszik. Nem látom itt értelmét, mert nem adja a filmes érzést amit igazából akartál neki adni, bár nem is értem miért akartad! :) Szerintem van annyira szép, és karakteres a lányod, hogy ilyen effektek nélkül is működjön a kép. Erre tudom azt fogod mondani, hogy én is gyakran alkalmazok ilyeneket. :) Ez tény, de jelen esetben nem tartom indokoltnak, és főleg a sötétebb részeken nem mutat jól.
Emellett két észrevételem lenne még, az egyik ami lehet csak az én monitorom miatt van, de a csúcsfényeket egy kicsit soknak látom, főleg a váll és mellkas környékén. A másik pedig a szája feletti apró folt, ami igaz semmiség, és nem hibának rónám fel, de az picit fura ott! :)
Amúgy a tekintet, póz tetszik. A bal kéz már támadható, lehet másik helyen jobbat mutatna.
Összességében jó kép, de nem adnám rá a maxot, így el is álltam a pontozástól, de ennek fő oka a szemcse.
üdv.
cyw

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Robi, hogy elmondtad, hogy gondolod! (csak zárójeles megjegyzésem: minden pontot elfogadok, még az egyet is, ha kellöen alá van támasztva, ha valóban megalapozott. Nyugodtan próbáld ki egyszer!)
A szemcse nagyon szubjektiv dolog......miért ne akarhatnám ilyenre? Nem értem a kérdést. Ez is egy utómunka lehetöség, én most így akartam kidolgozni. Pár héttel ezelött már feltettem egyszer ezt a képet. Több szemcsével.....nekem nagyon tetszett. Ma kint van a falon.
Érkezett rá két hozzászólás, aminek az volt a lényege, hogy a túl sok szemcse elrontotta a képet. Levettem. Átdolgoztam annak ellenére, hogy alapjában véve nem értettem egyet vele.....mert a saját ízlésem szerint sem túlélesített, sem túl szemcsés nem volt. Ez egy nagyon nehéz kérdés, nehéz megtalálni úgy az egyensúlyt, hogy mindenkinek tessék. És az örök kérdés: kinek is fotózunk? A közönségnek vagy magunknak? És miért töltünk fel ide? Hogy csak dicsérjenek, vagy felhívják a hibákra a figyelmünket? És mi a hiba? Ami technikailag rossz (téma helyes megfogása, fókusz, ISO, színek, szerkesztés, vagy azok a dolgok, amik már az egyéni ízlésünket mutatják meg: modell kinézete, helyszín, használt képi elemek, utómunka stílusa stb.)
Ezt a képet az átdolgozás óta érlelem, gondolkodom rajta. Szeretem az alapképet, mindenképpen a galériámban akarom tudni. Szépek a színei, de akartam valami mást, mint a tölem inkább megszokott természetes színvilágot. Kitaláltam ezt a ff szemcsés hatást, és azóta nem tudok szabadulni töle. Nekem tetszik, és sajnálom, ha Ti úgy látjátok, nem jó így.
Amikor a múltkor levettem, több biztató e-mailt kaptam, linkekkel, amiben a szemcse mértékén Ti itt elhülnétek, mások meg tátott szájjal dicsérték......(az egyik ezek közül ez volt:
http://heddarysstad.wordpress.com/tag/film-grain/ )
szóval, érdekes dolog ez. Ahogy lehet vitatkozni a "fakításon", a "münapfényen", a "fátyolosságon", a túlszaturált színeken.....folytassam?
Szerintem a kaskájod sem volt annyira rossz, amennyire sokan látták.....senkiben nem szabad megölni a kisérletezö kedvet, föleg, ha az nem tesz tönkre egy képet, csak talán kicsit szokatlannak tünik.....de én itt még ezt sem érzem.
Nem tudom, mit jelent a "P ötösök", de köszönöm, hogy pont nélkül is leírtad melléjük, ahogy Te gondoltad!
Ildikó

adott pontszám: 5
2014. október 19. | 18:49 | zsoltf

Szia,
Nekem leginkább a póz tetszik, különleges, nem megszokott, de mégis van benne valami természetesség, beállítatlanság. A jobb oldali kis becsillanás nagyon kell a kompozíció egyensúlyához.
A szemcsés filmes hatáson gondolkodtam, de szerintem talál ehhez a sminkmentes komoly archoz, valamint a klasszikus ruhához is (már amennyire látni lehet hogy klasszikus).
Remek a döntés.
Minden jót,
Zsolt

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Zsolt a véleményed, nagyon örülök, hogy tetszik Neked! Nekem az esetek többségében ugyanaz a modellem, rajta/rajtuk tudok a legkönnyebben gyakorolni....ha valami nem jó, kezdeni elölröl. Ez egy koktélruha, igen, mondhatjuk, hogy klasszikus, elegáns. A smink még az életkora miatt hiányzik a lányomról, a tekintetet pedig próbáltuk elöre megbeszélni.....nem azért, mintha úgy olyan könnyü lenne eltalálni :)
Örülök, hogy a kidolgozás is tetszik Neked!
Köszönöm szépen!
Ildikó

adott pontszám: 5
2014. október 19. | 09:48 | rudu_borka

Képről-képre látható a különbség a lányodon. Egyre nőiesebb, dívásabb. Gondolom ez "sorba" rendezés a részedről is egy tudatos koncepció.
A póz tetszik (bár a bal kéz miatt lehet, hogy fognak szólni), az elrendezés kellemes. Az ff tónusok is szépek.
A szemcsézettség jót tesz a kép steril részeinek, de úgy érzem az arcnak nem. Talán megpróbáltam volna kimaszkolni (még ha nem is teljesen). Mivel ez teljesen szubjektív, nem vonnék emiatt pontot.
Kíváncsi vagyok mások, hogy látják.

Üdv, Ádám

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Ádám a véleményed! Kriszti nagylány már, egyszer egy képem alatt írtam, ennek megfelelöen szeretné, ha fotóznám, és szeretném és is fotózni. Ma, a szelfik korában arra törekszem, hogy a tudásomhoz mérten "minöségibb" képeken mutassam meg az igazi arcait.....hogy ne álljon be az x-lábú, csücsöris, V-jelet mutogató lányok végeláthatatlan sorába :)
Istvánnak leírtam az utómunka milyenségét, hogy miért lett ilyen.
Köszönöm szépen, Ádám! :)
Ildikó

adott pontszám: 5
2014. október 19. | 08:09 | Zoran_2

Szia!

Laza kép, mégis komoly. A testtartás laza a tekintet komoly - a szó jó értelmében.
Ismerem, tapasztalatból, amikor a gyermek-lány felnőtt lánnyá cseperedik, és a képeken keresztül látható a tekintetekből is mindez.
Tetszik a filmes hatása a képnek, a jobb felső rész becsillanása is.

Zoran

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Zoran, örülök, hogy így látod! Igen, az elmúlt években a bohócos kislány lassan növé cseperedett, Ádámnak írtam, ennek megfelelöen szeretné és szeretném fotózni. Te is lányos apuka vagy, nem kell ezt magyaráznom....
Örülök, hogy technikailag is tetszik!
Köszönöm! Ildikó

adott pontszám: 4,5
2014. október 18. | 23:53 | h.rom

Szia Ildikó. Szeretném megkérdezni, hogy mivel csinálod ezt a "zajt" a képeidre? Már a múltkor sem tetszett, és itt sem jó, nem adja a természetes szemcsézettség érzését, látszik hogy utólagos. Előnytelenül foltosította a kislányod arcát, olyan mintha egy rárakódott permet lenne. A lány gyönyörű, ártatlan szépség. Ne rontsd el ezzel a durvasággal, egyáltalán nincs "filmes" hangulata. A kompozíció tetszik, jó póz, természetes, minden manírtól mentes pillanat.

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, István hogy leírtad a véleményed! A múltkor nem tetszett Neked a kép, és bár nekem abban a változatban is nagyon (abból nyomtattunk a falra, keretbe képet!), innen levettem, átdolgoztam, érleltem megint hetekig......és most az újat mutattam meg.
Most Kodak T-Max 400 szemcsézettsége van rápermetezve ps-ben...van egy 2000x1400 px -es csak ezt a szemcsézettséget tartalmazó szkennelt kép...az van psd fájlként elmentve...és az van beolvasatva és felhasználva ps-ben mint filter...majd fade filterrel visszavettem a hatását 30-40 %-ra. Lehet, hogy
esetleg azért nincsen Számodra filmes hatása mert már alig van rajta, annyira vissza lett véve :)
Finomabb, mint a múltkori (semmilyen durvaságot nem érzek a képen), de nekem az is tetszett és ahogy a csendéletemet, ezt is sok hasonló kép tanulmányozása után csináltam ilyenre. Olyan lett az összhatás, amilyenre szerettem volna.
Köszönöm! Ildikó

esetleg azért nincsen számára filmes hatása mert már alig van rajta, annyira vissza lett véve..