BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: infravörös fotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. augusztus 17. 00:07
  • objektív: Carl Zeiss 16-80
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Brassó
Felhők Brassó felett

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. augusztus 19. | 22:13 | cyw

Köszönöm! :)
Akkor igazából felesleges vennem IR-szűrőt a gépemre, mert úgy sem lesz annyira jó. :)
Hát egy pár képért meg nem hiszem hogy veszek egy mésik gépet (mert ugye a D800-ast nem fogom átalakítttatni :) ) és még 100 az átalakítás, hát akkor marad a képek csodálása! :)
Pedig annyira tetszik! :))))
De így legalább nem vettem hiába egy szűrőt! :)
Köszi mégegyszer!
Sokat segítettél!
üdv.

Zorko válasza:
Nincs mit :)

2014. augusztus 19. | 15:22 | cyw

Szia újból! :)
Elfelejtettem megkérdezni, hogy te mit használtál ehhez a képhez az alap dolgokon (gép+obi) kívül? Csak egy infra szűrőt? Vagy volt más is még? Jó a sima obira tenni a szűrőt?
Azért kérdezem, mert most engem is elkezdett érdekelni, csak nem tudom hogyan kezdjek neki! :)
Előre is köszönöm, ha válaszolsz! :)
üdv.

Zorko válasza:
Szia,

Én is így indultam neki! Az obira rakott infraszűrő baromi hosszú záridővel jó, meg ISO-t is tolni kell. = kép minőség gyenge, és a felhők mosottak a mozgás miatt. És ez az egész inkább régi gépeknél jobb ahol aCCD lap előtt nem olyan jó az infraszűrő. Ennél jobb megoldás ha a CCD lap elől leberheled a gyári szűrőt az egyik gépedről és úgy raksz az obira infraszűrőt. Na ez egy fokkal jobb. De a legjobb és egyben legköltségesebb amit itt is látsz. Egy gépet erre átalakítatsz erre szakosodott céggel. DSLR-nél ez kb 100-120 ezer, Milc gépegknél már 40-50 ezer környékén megvan. Na ezekkel meg ugyanúgy fotózhatsz bármilyen obival. Nem kell IR szűrő, mert az benne van a gépben! A záridők normál, rövidek lesznek. Kézből tudsz fotózbi, van AF-ed, stb. De ez a gép már mindig infrás lesz!

Remélem segítettem!

Üdv,

Zorko

adott pontszám: 3
2014. augusztus 18. | 21:12 | Zig

Szia! Hm... Mondjuk úgy, hogy "érdekes". Nekem homályosnak tűnik, olyan mintha egy teleobjektívre tettél volna nagylátó előtét lencsét (legalábbis és igy szoktam ilyen hatást elérni.) De ettől függetlenül nekem az egész csak egy elkent massza. A FF nem tette jobbá. Igazából nincs semmi, ami megragadná a tekintetet. Középen van valami nagyobb massza, de kivehetetlen, hogy mi ez. Az, hogy település (Brassó) egyáltalán nem érzékelhető a képen. Bocsi, de nekem nem jön be. A kép FF HDR-nek tűnik, de ahhoz nem elég részletes. A kivágáson tetten érhető a harmadolás, de nem tesz semmit a képhez....

Zorko válasza:
infrakép! Ott van a kategóriában feltüntetve.....

adott pontszám: 3
2014. augusztus 18. | 18:19 | ravaszguba

Szia, mivel nem vagyok profi, hobbi fotósnak tartom magam ezért a véleményem a következő:
Nekem hiányoznak a színek. Szerintem a tájképnek nem áll jól a fekete fehér, így nem látszik a város sem. Kicsit túlsúlyos lett a kép jobb oldala a bal felső sarok üressége miatt. Én levágnám a tetejét a jobb felső sarokban lévő felhőpamacs aljáig. Színesben vágva megnézném a különbséget. Üdv.

Zorko válasza:
Gyerekek, ez infrakép,

Nem színes tudom, de a felhők kontrasztja infrában látszik ilyennek, és a távolbalátás is csak ezen ilyen. Hasznosnak ítélem, de nézzétek meg a kategóriát.....

adott pontszám: 4
2014. augusztus 18. | 14:42 | cyw

Szia!
Nagyon jól néz ki! A fenti fekete részt kapásból levágnám, csak a felhők maradjanak. A horizont jó helyen van, ff jó lett. A sarkok érdekesek, olyanok, mint mikor a halszemes képemet kiegyenesítem, akkor húzza így be. De a legnagyobb gondom, hogy nem vehető ki semmi a képen a nagy dombon kívül, pl. Brassót sem látom! :)
Ezeket leszámítva nekem tetszik!
üdv.

Zorko válasza:
Köszönöm,

Hát végül is a nagy hegy alatt, az ott Brassó :) De értem mit szeretnél látni. Nem hinném hogy ebből a nézőpontból ki lehetne ezt hozni. Talán nem infrában színesben jobban kiválna a város a képből, de azon meg nem a felhőket mutatnám be....

Üdv,

Zorko