BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,56
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. augusztus 6. 15:39
  • Készítés helye (ország): Magyarország
egyedül

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2014. szeptember 2. | 17:35 | BigBlackDog

Szia!
Az elképzelés nem rossz, a megvalósítás viszont sajnos nem annyira sikeredett jóra szerintem. Az elmosott háttér, a fények, az erdő hangulata mind jó alapot képezne a képhez. Viszont a "főszereplő" nagyon elveszik a képen, egyrészt a sötétsége miatt, másrészt pedig a kép jobb alsó részén történt elhelyezése miatt. Egy szűkebb vágás és egy kis világosítás a gombán sokat javítana szerintem az összképen.

adott pontszám: 3,8
2014. augusztus 11. | 22:19 | SilverGhost

Szia. Én ennél a képnél sokkal több fényt adtam volna a pici gombának, esetleg vakuval, a hátteret pedig teljesen elmostam volna, valamint vagy a gombát fényképeztem volna függőleges helyzetben, vagy pedig a háttérben a fákat. Úgy gondolom úgy egy brutálisan jó kép lenne. De ne csüggedj, nekem így is nagyon tetszik, de úgy gondolom, hogy nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni a témának, ami jelen esetben a kis gombácska. Köszi, hogy elolvastad, további szép fényeket!

erőslacc válasza:
Köszönöma véleményed, lásd a többi hsz alatti válaszom... az egy másik fotó lenne...Üdv

2014. augusztus 9. | 21:39 | cyw

Ejj. Ha megnézed a körülötte lévő képeket, azok közül sem adtam egyikre sem 5-öst, vagyis de, ja az a tiéd volt! :)
És az, hogy kinek mi tetszik, az szubjektív dolog. Hidd el, én sem mindig értek egyet azzal amit írnak, de mivel te régebbi motoros vagy itt az oldalon, szerintem jobban tudod a dolgokat. De ahogy a többiek értékelését néztem, ők sem adtak 5-öst, legtöbben 4-est, ami majd nem annyi amit én adtam. És hidd el nem a kreditszerzés miatt adok annyit amennyit.
És egyszer sem írtam azt, hogy rossz a kép vagy ilyesmit, csak leírtam én min változtatnék.
Sajnálom, hogy nem javító szándékúnak vélted, lehet akkor én fejeztem ki magam rosszul, pedig annak szántam, de most, hogy tudom kié a kép, tudom, hogy te is tisztában vagy ezekkel a dolgokkal amiket mondtam, szóval felesleges is volt! :)
Várom a többi verziót, de azért ne mind az 50-et! :)
üdv.

erőslacc válasza:
Több van mint 50 most néztem :)

Üdv.

adott pontszám: 3,8
2014. augusztus 9. | 20:53 | cyw

Szia!
Érdekes kép, igazából bele lehet magyarázni jót és rosszat is. Nekem annyira azért nem rossz, csak pár észrevételem lenne.
Először is felül sok, elveszik a gomba. Értem, hogy nagy teret akartál mutatni az egyedüllétnek, de nekem sok.
A másik, hogy a gomba se nem sötét, se nem látszódik rendesen, valahogy az egyik irányba el kellett volna vinni.
És talán valami szebb ráeső fénnyel jobban lehetne bemutatni az egyedüllétet. Persze ekkor már a rendesen látszódna irányba menne. :)
Amúgy érezni amit a címmel akarsz közölni, azt sikerült, csak egy pici finomítás kell. Vagyis nekem.
üdv.

erőslacc válasza:
Hajrá! Fotózd meg! Nekem van 50 féle verzióm ez tetszett... Ha azt mutattam volna amit írsz, úgy is találnál más kifogást hiszen írod, hogy jót és rosszat is belelehet magyarázni. Ez egyébként minden fotóra igaz az enyéimre és máséra is. Felteszem egyébként a többi verziót is, majd kíváncsi leszek mennyire dobod rá az 5 pontot, vagy inkább letucatozod? esetleg meg se nyitod :)

Valami egyedit és érdekeset akartam mutatni ebben a kategóriában, nem hiszem, hogy ez a szándék számodra nem ment át, úgy kezeled mint valami kezdő fotós dedós hibáktól hemzsegő képét! Nem érzem, hogy egy javító szándékú vélemény lenne, inkább csak erőltetett pontszerzés a cél?. Ha megvilágítom a gombát más hátteret kell választanom, remélem ezt észrevetted? , akkor meg már egy másik fotóról beszélünk, egyébként ha bebukik a gomba, bebuknak a fatörzsek is, de nem hiszem, hogy nem vagy tisztába a digitális gépek fénymérési lehetőségeivel...

Abszolút semmi sértődés nincs bennem, nehogy félre értsd a válaszom, csak nem látjuk egyformán semmi több, ha én megnyitom, nagylevegőt kell vennem a nagy tértől a szép fényektől a bokehtengertől a harmónikus színektől és ez a pici gomba mindezt a hatást erősíti számomra... na ezért raktam föl én így látom. Köszönöm, hogy szántál időt és írtál, de a többi kategória fotót is véleményezd és nyisd meg amik ezt a képet körbe veszik, mert kíváncsian olvasnám melyik tetszik neked...! Üdv

2014. augusztus 8. | 10:18 | F.Zsolt

Sajnálom nagyon, hogy láthatóan megbántottalak a véleményemmel, van is miatta rossz érzésem rendesen. Főleg azért, mert ugyan törekszik az ember a tőle telhető legnagyobb objektivitásra, de ki tudja, hogy ez abban a pillanatban, amikor a vélemény megfogalmazódik, sikerül-e? Sokszor visszatértem azóta is ehhez a képhez, és annyi megnyugvást találtam, hogy a kritikámat őszintének érzem, még ha tévedek is.
Ugyanakkor nagyon fontos mondatodnak tartom azt, hogy amiről én beszélek, az már egy másik kép. Sokat kaptam ettől a gondolattól a jövőre nézve.
Tisztelettel:
Zsolt

erőslacc válasza:
Semmi gond! Üdv.

2014. augusztus 7. | 16:58 | F.Zsolt

Az értékelésem után ránéztem a többi természetfotódra is, mivel most már látom a neved. Azt kell mondjam, hogy remek természetfotóid vannak, és ez szerintem igencsak kilóg a sorból, lefelé. Ennyit még szerettem volna hozzátenni.
Üdv!
Zsolt

erőslacc válasza:
Jó pár év alatt, tudod hányan írták már ezt? Szerintem ha végig lapozgatod a véleményeket is, mindegyik fotóm alatt találsz egy pont ugyan ilyen kiegészítést is :))))

adott pontszám: 2,5
2014. augusztus 7. | 16:49 | F.Zsolt

Szia!
Ez az előtérben lévő gomba annyira pici és annyira nincs rajta semmi fény, hogy hiába a cím, egyszerűen nem működik, mint gondolatot közvetítő kép. Valahogyan, mégpedig szerintem leginkább egy drámaiságot adó, oldalról vagy félig szemből érkező fénnyel ki kellene emelni azt a gombácskát a nagy egyöntetű masszából. Mert így a háttérben a fa pont annyira egyedül van, mint a gomba, ráadásul ugyanott, ergo nincsenek is egyedül. Fényt neki, látszódjon, hogy az a szegény gomba ott maradt tökegyedül a rivaldafényben, magányosan, és minden tekintet őt bámulja, mint a szövegébe belesült színészt a színpadon! Mert az az igazi magány.
Bár szép ez a zöld bokeh-es háttér, én megnézném ff-ben, több kontraszttal is.
Üdv!
Zsolt

erőslacc válasza:
Én elfogadom amit írsz de: Ez egy törékeny piciny centis gomba a nagy hatalmas erdőben, ezt szerettem volna érzékeltetni... Kár, hogy nem ment át! Nincs kiemelve? ... akkor honnan tudod, hogy egyáltalán ott van, hogyan asszociálsz a "besült színészre"? Nem látszik, hogy minden tudatos? Megvilágítani? világos háttérnél? Na akkor nem vennéd észre :) Van sötét hátteres megvilágított gombával is, ott sziluettet kérnél? Amúgy Hajrá szurkolok neked! Van géped csináld! Ez egy ilyen fotó, te másikról beszélsz, másikat kérsz! Üdv. Laci

adott pontszám: 4
2014. augusztus 7. | 13:08 | Sabre32

Szia, nagyon érdekes kép, tetszik a mély zöld szinvilág ( a mátrixra emlékeztet :-) és az összhang amit a kép teremt, technikailag viszont nem hibátlan. Egyrészt a héttrében lévő világos csík a közepén eltereli a figyelmet, azt érdemes kiretusálni, a főtémád, a magányos gomba pedig fénytelen, ha enyhén is, de ki kellett volna emelni egy kis direkt vagy oldalfénnyel. Üdv, Sabre32

erőslacc válasza:
Köszönöm a véleményed. Üdv.

adott pontszám: 4
2014. augusztus 7. | 10:35 | Dodi61

Szia . Majdnem "bebukott" a magány is , a magány alapja , a fa , viszont majdnem teljesen , egy kis világosítás még ráfért volna .Így a gomba és a fa részletei teljesen eltűntek . A tárgy az alsó jobb harmadba történt szerkesztésével és a fényesebb rész elé helyezésével hangsúlyossá vált , tehát jól szerkesztett fotó. A kockás-csíkos elmosódott háttér a felbontás átalakításnak tudható be ?

erőslacc válasza:
Nem volt utómunka csak tömörítés! Szerintem állítsd be helyesen a monitorod, a szabályzatban megtalálod hogyan kell, mert itt a bebukástól eléggé messze áll minden... Köszönöm a véleményed. Üdv

adott pontszám: 3
2014. augusztus 7. | 09:22 | kickin8210

Szia!

Valahogy ez nekem nem nyerte el a tetszésemet. Ha a gombát sziluettben ábrázolod, akkor ahhoz világos, ha meg a gombát szeretted volna bemutatni, akkor meg sötét. A háttér szép lenne, ha homogén zöldben pompázna, de az a nagy fatörzs elvonja a tekintetet és hangsúlyt a pici, magányos gombáról. Egy másik nézőpontból ez szerintem orvosolható lett volna.
Értem a kép mondanivalóját, de szerintem nem sikerült ezt teljesen jól megoldani, erre most nem tudok 4-et adni.

Üdv. Tamás

erőslacc válasza:
Köszönöm

2014. augusztus 7. | 08:16 | Iceman124

Szia!

Gondolom a gomba lenne a főtéma,nekem ezzel annyi a bajom,hogy elveszi a figyelmem a középen lévő fatörzs.Szerintem,ha más szögből fotóztad volna a gombát,mondjuk úgy,hogy csak távolabbi fák legyenek benne akkor sokkal jobb lett volna a kép.Egyébként a színvilág,kellemes. A mélységélesség is rendben van.

További jó fotózást.

erőslacc válasza:
Mozdultam minden felé... Nem a gomba a főszereplő ez természetfotó! Jobbra dőlt a tőke, amin a gomba van és balra húzza vissza a vastag fatörzs, ami picit megtörte a háttér monotonitását...

Köszönöm a véleményed! Jó fotózást!

adott pontszám: 5
2014. augusztus 7. | 06:06 | citromos12

Szia!

Sejtelmes, sziluettes kép a meseerdőből!
Jól eltalált helyszín, jó fények, pontos kompozíció, Élesség a helyén, az elmosás meg biztosítja a mesehatást.

Üdv,
citromos

erőslacc válasza:
Köszönöm, örülök, hogy tetszett! Üdv

adott pontszám: 4
2014. augusztus 7. | 02:38 | Szondi György

Szia!
Nagyon tetszik a képed színvilága. Sajnos ami nem tetszik, hogy szerintem nagyon kicsi a téma. Lehetett volna a nagyobb fókusztávon fényképezni. Nagyobb lenne a gomba, és talán jobban mosná a hátteret. Szerintem nagyon elveszik a téma a háttérben. Talán rá lehetett volna finoman deríteni. szerintem egy kicsit túl sötét. Sziluettes hatása van. Kicsit zajos is a kép. Ha állványról fotózol lejjebb tudsz menni az érzékenységgel, és sokkal jobb lenne a minőség. A téma szép éles. A színek miatt nekem tetszik.

Üdv:Gyuri

erőslacc válasza:
Köszönöm a véleményed. Nincs lejjebb ISO 80-nál. Örülök,hogy tetszik a szín. Üdv