BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,62
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. augusztus 6. 12:02
Pihenő a természetben...

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2014. szeptember 3. | 21:54 | sarobee80

Szia, sajnos elég életlen lett a kép illetve kicsinek találom a rovart a képen. Talán jobban meg kellett volan vágni. Kicsit zajos is.
Üdv:
sarobee

j.agnes1998 válasza:
Köszönöm a véleményed, teljes mértékben igazad van :)

adott pontszám: 3
2014. augusztus 31. | 08:57 | capsi44

Szia! Pontatlan fókusz, kiégett területek a témán, sajnos nem éppen tetszetős a témád "pihenő" szára. Nem igazán sikerült kép. Makró felvétel egy alapvevő kritériumának sem felel meg. Szóval....

j.agnes1998 válasza:
Köszönöm a véleményed :)

2014. augusztus 13. | 16:13 | Haniboy

Szia, "Sajnos szinte értékelhetetlenül életlen mindenhol a fotó, nincs egy éles fókuszpont sem"
Úgy gondolom ebben minden lényeges információ benne van. Egyébként nem csak az én hozzászólásomról beszéltem. Az pedig, hogy egy értékelést ami tényeket közöl, ráadásul olyanokat amiket jobb ha elkerülsz, nem fogadsz el, nem fogsz előrébb jutni.

De hogy ne csak a számat jártassam, és az igényeidnek is megfeleljen az értékelésem:

Legközelebb figyelj arra, hogy a téma amit meg szeretnél örökíteni, éles legyen, vagy legalább egy része. Ha ez automatán nem sikerül, akkor manuális fókusszal próbálkozz. Nézd meg a témában található profi fotókat, és próbálj abból ötletet meríteni. Végezetül pedig, ha mégis feltöltesz egy technikailag elrontott fotót, ne várd, hogy litániákat írnak hozzá.

j.agnes1998 válasza:
Köszönöm szépen! Úgy gondolom, hogy ez már egy fotóshoz méltó hozzászólás. Igyekszek megfogadni a fent elhangzottakat! Végezetül pedig hidd, hogy egy percig is azt vártam, hogy litániákat zengjen bárki is róla, igenis nagyon örültem az olyan értékeléseknek amelyekből tanulhatok, akármennyire is voltak negatívak.

2014. augusztus 12. | 14:49 | Haniboy

Szia,

Tudod ha valaki értékeli a fotódat, akkor illik rá válaszolni. Feltételezem azért töltötted fel.

j.agnes1998 válasza:
Szia! Szoktam rájuk válaszolni. A te értékelésedet is elolvastam, köszönöm szépen. Válaszolni a tiedre azért nem válaszoltam semmi különöset, mivel nem találtam benne semmi olyat, amire kellene. Elmondtad, hogy rossz, köszönöm megértettem. Legközelebb ha már te annyira értesz hozzá, akkor kerlek, hogy epito jellegu kritikat irj es arra fogsz valaszt kapni. Ha csak azt tudod elmondani, hogy rossz, akkor ne varj valaszt! Remélem kielégítő választ kaptál!

adott pontszám: 4,2
2014. augusztus 11. | 23:09 | SilverGhost

Szia. Szerintem ez egy kiváló kép, nagyon eltaláltad. Apró hiba úgy gondolom csak annyi akad benne, hogy a szitakötő túl világos színű, ez a fajta szitakötő egy kicsivel sötétebb kékben szerintem sokkal jobban mutat. Valamint véleményem szerint a szitakötő jobban nézne ki, ha nem a felső harmadban, hanem a középsőben vagy esetleg az alsóban lenne, de a fűszál miatt talán inkább a középsőben. Egyébként minden más tetszik rajta, szép munka!

j.agnes1998 válasza:
Köszönöm szépen :) Tudom, hogy sok a hiba benne, és igyekszem megfogadni a tanácsokat :)Örülök, hogy végre valakinek tetszik :D

adott pontszám: 3
2014. augusztus 9. | 20:45 | cyw

Szia!
Ez sajnos nem sikerült a legjobbra. A kompóval még nekem nincs is bajom, de az életlenség és az erős fény, ami elég sok kiégést okozott mindenképp zavaró. Háttér amúgy jó, azt a kis lógó száraz levelet mindenképp retusálnám, de szerintem ezzel a képpel többet ne foglalkozz, inkább keress egy új áldozatot! :)
üdv.

adott pontszám: 2
2014. augusztus 7. | 10:53 | harmincas

A képen egy szitakötő van, és többé-kevésbé el van mosva a háttér. Más pozitívat nem tudok mondani. Ez így nagyon kevés - rossz a kompozíció, ronda a száraz növény, és még a rovar is életlen. Javaslom a bal oldali menüben a legjobb fotók közt a makrók böngészését.

adott pontszám: 3
2014. augusztus 7. | 06:33 | citromos12

Szia!

Jó helyen fényképezted a szitát, de sajnos lecsúszott róla a fókusz, így teljesen életlen lett. /Ilyenkor a legjobb, ha a fej és a szemek igazán élesek./ A fények se kedveztek, még túl erősek voltak. A háttér az elmosás ellenére még mindig zavaros egy kicsit, Ha ezekre figyelsz, a következő biztos jobb lesz. /Egyébként a sziták -tapasztalatom szerint- igazi fotómodellek: szeretik, ha fényképezik őket./
Üdv,
citromos

j.agnes1998 válasza:
Köszönöm szépen az értékelést! :) Tanulságos dolgokat írtál és igyekszem megfogadni. Egyenlőre még csak egy hónapja fényképezek, úgyhogy az elején vagyok. De nagyon örülök, hogy végre valaki a
negatívumokat is szépen tudta megfogalmazni :D

adott pontszám: 2,5
2014. augusztus 6. | 16:50 | puruczki-2

MIndenki aki értékelt kreditvadász...(én is)...
:-)
Mert könnyű egy ilyen fotót értékelni...mert nem lett jó, látszik, hogy egy kezdő képe, mert azon kívűl, hogy életlen lett a szita és ki is égett, a kompozíció sem megfelelő, a háttér elmosása sem az igazi...és egy makró fotóhoz nem voltál elég közel...lehet, hogy rosszúl tömörítettél is, mert ott is elszállhat a minőség...
Ezt a témát makro objektívvel (ami segít a jó minőségben és a háttér elmosásában is), kevesebb zavaró körülménnyel (túl sok van abból az ágból amire rászállt) kell és lehet fotózni...

adott pontszám: 2
2014. augusztus 6. | 14:54 | F.Zsolt

Szerintem te is tudod, hogy ez a fotó nem sikerült jól. Meglehetősen életlen, ami már önmagában is problémás egy ilyen állatfotónál. A szerkesztése sem jó, a kép jobb oldalán a a hatalmas üres tér már-már bántó, az egész kép elbillen balra. Az sem tesz jót az összhatásnak, hogy a képnek nincs mélysége, teljesen lapos.
A cím is sablonos, unalmas, talán jobb lenne, ha nem is lenne.
Látszik, hogy törekedtél a szép mosott és színes háttérre, ami részben sikerült is.
Egy ennyire egyszerű fotó csak akkor él meg, ha a szerkesztés esztétikája képes valami egyedit is hozzátenni a témához.

adott pontszám: 3,5
2014. augusztus 6. | 14:24 | garimi75

Gondolom ezt más is leirja...talán...hogy a makro lényege,az,hogy apro témákat részletesen,jo minőségben tudja megmutatni...Itt még nem is annyira a kompozicióval van a gond,hanem hogy nagyon részletszegény a kép.Igy kicsiben még okés,de nagyban nézve már nincs éle a témának,kiégett részletek vannak a szitakötőn,és az ágon is...emiatt csak ilyen kicsiben mutatos... a kontrasztossága,és szine tetszik!
Üdv! G

adott pontszám: 3
2014. augusztus 6. | 13:43 | Zsupoll

Szia!

Sajnos nem sikerült élesre a téma és a szerkesztés sem tetszik. Számomra túl sok az üres rész jobb oldalt. Sok a kiégett, kiégés határán lévő rész.

adott pontszám: 2
2014. augusztus 6. | 12:41 | Haniboy

Sajnos szinte értékelhetetlenül életlen mindenhol a fotó, nincs egy éles fókuszpont sem. Nem egyszerű a makrófotózás, de ez szerintem mindenképp javításra szorul.

adott pontszám: 3
2014. augusztus 6. | 12:24 | erőslacc

Automatán kattintottad? Kiégett, részlettelen az állat teste és nagyon pici a fő téma a nagy semmit mutató környezetben szinte elveszik, A hátteret is éri a fény ezért nagyon hivalkodó, bár jól elmostad... Közelíteni kellett volna még. Az oldalról való fotózás sem előnyös. A makró kategóriában vannnak kiemelkedő szitakötős képek ez fényévekkel elmarad azoktól. Mielőtt felraksz ide fotót olvasgass cikkeket, szabályzatot, hogyan szerkessz, milyen fotót érdemes ide felrakni. Egy igazi kreatív fotó hatalmas munkával kell, hogy járjon és a mai világban már a minőségre is figyelni kell, főleg ha egy tucat állatot fotózunk. Ebben a formában ez egy unalmas tucatfotó és hemzseg a technikai hibáktól is. Remélem nem sért a véleményem, egy fotót véleményeztem, nem tudom ki készítette. További jó fotózást!

j.agnes1998 válasza:
Nem, nem automatán kattintottam. Köszönöm a véleményt, az ilyenekből tanul az ember!