BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,71
KATEGÓRIA: akt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. július 3. 20:08
  • érzékenység: iso100
  • fókusztávolság: 17 mm
  • objektív: EF 17-40 f4L USM
  • rekeszérték: 4,5
  • zársebesség: 1/40
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Akiért a harang szól

For Whom the Bell Tolls Vadliba figyelmébe ajánlom. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2014. augusztus 2. | 22:47 | Cameleon

"A fények és árnyékok, izgalmas formákra és részletekre irányíthatják a figyelmet, ízlésesen mutatva meg mindazt, amit egyébként a ruha alá rejtünk.
Az érzékiséggel átszőtt, érzékenységgel, finom erotikus esztétikai érzékkel készült felvételek valók ide!"

Nos...A képen van 2 cici, ennyi az akt-ualitása itt.
Nem egészen értem mit akartál bemutatni ezzel a képpel (és címmel).
Ha Jézus megfeszítését próbáltad valamiféle (Alföldi) módon újraértelmezni, akkor sem értem ezt a ferde nézetet és a lábfej lehagyását.
Dobott volna kép értékén és a szadizmusfaktornak is jót tett volna egy -a talajtól- 50 centire beszögelt nő.
Mivel ezt nem láttattad, a földön állt és játszotta a nagyhalált.

A második fő gondolatom a helyszín. (Akiért a harang szól). Lehetett volna egy koncertteremben ( Metallica \m/ ) vagy egy templomnál, stb.
Nem értem miért egy csűr ajtaját választottátok. Nincsen benne vallási -, háborús - vagy egyéb mesélő töltet. Egy faajtó.
Ennél még az is dögösebb, ha simán felkötitek egy fára és ott lóg, mint Júdás .
Szóval sem a helyszín, sem a póz, sem a "mimika" nem ad nekem infót arról, hogy mi is ez a jelenet.
Nem szexi, nem hátborzongató, nem tanulságos, csak úgy van.
Kicsi piszkálódást érzek benne a vallás(osak) felé, de ahhoz sem elég provokatív.
Pl nincs a fején a természetes korona.

Most pedig elérkeztünk a legcikibb részhez, az utómunkához.
Ez a hdr fólia már önmagában elég lenne a mosolyhoz, de ezek az utólagos szögek vértócsák és az a 3szög alakú seb egyszerűen komikus :D
Azt mi okozta elvileg a forgatókönyv szerint?
Tépkedhetné egy varjú ;) Legalább eltakarná a nagy részét

Ha már elhatároztad, hogy ezt megcsinálod, illene minél jobban kivitelezni magát a főtémát, nem?
Gondolok itt egy sminkesre, egy "500" Ft-os kirakati bábúra, (annak is csak a karjára, amibe konkrétan bele lehet ütni 2 szöget), egy zacskó művérre
( amit a bolond bizgentyű boltokban már 94-ben is lehetett kapni, -amivel az osztálytársaim dolgozatírásokról léptek le-)
Szóval a rákészülés is a te szintedet nézve egyszerűen kritikán aluli.

A youtube tele van tutorial videókkal, hogy hogyan kell zombi sminket csinálni. Van izombi vonulás Pesten is. Szóval ma már hozzáférhetőek ezek a dolgok
Te meg odapepecselsz 2 szöget egy átlátszó vértócsát, meg egy sebet a bordáknál :( Elszomorító.

Ami meg még elszomorítóbb az az, hogy az értékelők 90%-a tuti 5 -öst adott a fotóra mert ott van a Don Cobretti logó..

Szerintem lehetett volna több seb a modelleden, vagy egy sem. Az arcbőre nagyon furcsa amiatt a sárgás szín és a (nem tudom mi ) miatt. Mintha lukacsos lenne az arca.
Lehet a globális effekt okozza ezt.

Az egyetlen pozitívum számomra, hogy most naturális modellt használtál erre a célra. Nincs szilikon mell és tetkóhegyek. Ez pluszpont

Ha egy nyers fotóval csak mókáztál, akkor sem üti meg az itteni digit ill mércét, ha viszont tényleg erre készült a stáb akkor.. jaj :(

Szumma:
Nem elég borzasztó, nem elég művészi.
Nem értem az egész "művészkedés" lényegét, tartalmát
Amatőr kivitelezés (PS varázslatok)
A modell adottságai jók, de mintha csak aludna/napozna. Nem látok fájdalmat és sötétséget sem.

ningbo válasza:
Régen olvastam ennyi marhaságot. Azt hittem az okostóbiások már kihaltak az oldalról, de látom, van még aki mindent jobban tud. Sajnálom, már nem hiszek a mesékben - majd talán legközelebb, tiszteletteljesebb hangnemben alapozva partner leszek, de így nem.

2014. július 19. | 14:20 | Vadliba

Szia!

Megtaláltam és nézegettem az ajánlott képeket.

...hát nagyon szépen köszönöm neked, valóban belelőttél a közepébe. Ezek remek képek. Nagyon kedvemre valóak!

Köszönöm még egyszer!

Vadliba

ningbo válasza:
Nagyon szívesen, örülök, ha újat tudtam mutatni. Nem a fotozz-on megszokott stílus, sőt, gyanítom, hogy lennének fitymálói, de szerintem ez kortárs művészet.

Üdv

2014. július 5. | 13:44 | Vadliba

...nekem a címről pl a Metallica jutott eszembe.

-csak megjegyeztem :)

ningbo válasza:
A lehetőségek tárháza határtalan. Nem biztos, hogy a címhez célszerű az adott képen kívül mást is társítani, mert az már befolyásolja a kép értelmezését, de az biztos, hogy mindenki az erkölcsi értékítéletének, neveltetésének és az évek alatt kialakult sajátos világnézetének megfelelően próbálja meg értelmezni a képet.

Ajánlom figyelmedbe Dieter Schumann képeit a világhálón. Sajnos a zárolt aktfotográfiai oldalakon nem láthatod kinagyítva, csak bélyegkép nagyságban, viszont lágyabb képeit megtalálod a honlapján (dsfoto dieter schumann), vagy a facebook oldalán is. Jó szórakozást kívánok hozzá..:)

adott pontszám: 5
2014. július 5. | 13:31 | Vadliba

Szia!

Nagyon szépen köszönöm, hogy a figyelmembe ajánlottad ezt a képet. Úgy látszik "ismered" a világomat :)

Nagyon tetszik a kép, amit készítettél. Látszik van benne munka rendesen.

A színvilága nagyon tetszik.
A hölgy azt hiszem a legmegfelelőbb modell volt ehhez. Alkata remekül adja a kép hangulatát ebben a kidolgozásban.
A legjobban a bordái tetszenek. Remek!

Végtelenül egyedi, az biztos és nagyon tetszik.
Ez az a fotó, amit órákig tudok szinte bámulni.

Szeretnék még ilyeneket kapni!

Üdvözlettel
Vadliba

-elsőre fogalmam se nem volt ki ajánl nekem ilyet?! Valaki, aki ismer engem. De ezen az oldalon nem sokan mondhatják ezt el magukról. Aztán megláttam a logót...Köszönöm az ajánlást!


Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

ningbo válasza:
Nagyon köszönöm a krediteket, annak különösen örülök, hogy sikerült olyan képet a figyelmedbe ajánlani, amelyik illeszkedik a világodba, úgy a témaválasztás, mint kivitelezés terén. Talán a következő képekkel is sikerül majd kellemes perceket és élményeket szereznem.

Üdv

adott pontszám: 5
2014. július 4. | 20:02 | harmincas

Tetszik a téma merészsége, a gondos, szokatlan kompozíció és háttér, és még az erős utómunka is, mert csökkenti a téma talán sokak számára eltúlzott naturalisztikusságát. Szerintem tudod, hogy általában nem egyezik az ízlésünk, de ez nagyon egyedi fotó.

ningbo válasza:
Hmmm..Szerintem nem ismerjük valójában egymás ízlésvilágát. Én sokszor kipróbálom magam olyan területen, amely érdekel, de nem az én világom, viszont szeretnék belelátni abba a világba is. Sok fotós az oldalon nem az egyéni elképzeléseit mutatja, hanem az írt vélemények alapján módosítja az elérhető pontok reményében saját képi világát. A témaválasztás és érdeklődés már más dolog. Én az aktfotográfiában találtam meg az önmegvalósítás lehetőségét, szerencsém van sok neves fotográfust személyesen is ismerni - nem mondom, hogy munkáik nem voltak rám hatással, de inkább őket követem mint az egyébként akt iránt nem is érdeklődő véleményezők tanácsait. Nem vagyunk egyformák, de én megtalálom a szépséget más témában is, míg szemérmesebb nevelést kapott társaink látatlanban is ellenérzéssel folyamodnak az akt képek felé. Természetes, nem is háborgok miatta.

A látvány már a nem hétköznapiasságával is figyelemfelkeltő, a kivitelezés módja pedig teljesen elüt a megszokottól. Örülök, hogy felkeltette az érdeklődésed és véleményezted, melyet nagyon köszönök.

Üdv

2014. július 4. | 13:59 | fehér elefánt

király, megoszthatom egy szado-mazo oldalon?

ningbo válasza:
megy ez kérdés nélkül is...:)

adott pontszám: 4
2014. július 4. | 11:04 | puruczki-2

Hááát...erősen szubjektív lehet a képed megítélése...kifejezetten kiváncsi vagyok a többiek véleményére...
Én azt gondolom, hogy nem rossz ötlet és alapvetően jó technikával valósítottad meg, de itt túlzásba is vitted, kicsit szájbarágós lett, szerintem nem kellenének a festett vérfoltok (kicsit hangulat romboló)...

A címet (melyet nem pontoztam) rosszúl választottad meg, mert - szerintem - Hemingway regénye jut többeknek eszébe, illetve a könyv elején az idézett vers, aminek nincs sok köze a Te témádhoz...

ningbo válasza:
Ha a jó öreg Hemingway nem írja meg a regényét, senki sem gondolna rá, ettől függetlenül a cím nem jelent eredendően kapcsolatot még a feldolgozott téma tekintetében sem. Az öreg halász és a tenger, vagy a Búcsú a fegyverektől még lehet egy képnek a címe is, bár az előbbi már nagyon utal az eredetire.

Egyedi elképzelés, több mint egy éve készülök rá, hogy megcsináljam, most sikerült. Az alapötletről lejjebb olvashatsz. Nehéz téma, kellő tapasztalat nélkül nem érdemes hozzáfogni - sokat kell vele foglalkozni elméletben, míg összeáll a kép.

Köszönöm szépen véleményed.

Üdv

2014. július 4. | 08:16 | erőslacc

...aaaamúgy h.rom hasznosat írt! :)

ningbo válasza:
persze, érdemes átgondolni az észrevételeit, hiszen ismeri mindkét oldalt (szemlélői és alkotói)

adott pontszám: 5
2014. július 4. | 08:12 | erőslacc

Többször tapasztaltam már ezen az oldalon, hogy egyesek lecsapnak hasonló digit.ill. fotókra és elkezdik keresni a technikai "tökéletlenségeket"... Hát ez az ami nálam eléggé ellenszenves dolog, mert azért ezt a fotót ki kell találni, meg kell fotózni, meg meg kell utómunkázni, úgyhogy nem egy kattintás az egész, azon kívül érdekes, elgondolkodtató és látványos is. A kategória választás nem biztos, hogy megfelelő, de azt ugye nem pontozzuk... még szerencse... :) Tetszik a színösszeállítás és a szerkesztés is, a mondanivalón még rágódom...:)

ningbo válasza:
Igen, jól látod, egy "csinált" képen mindig lehet kifogásolni valót találni, egy dokumentálós képen csak technikai hiányosságok kérdőjelezhetők meg. Nem egy kategória, de a lehetőség mindenki előtt ott van, meg lehet próbálni. A mondandóval kapcsolatban lejjebb írtam.

Nagyon köszönöm véleményed.

Üdv

adott pontszám: 5
2014. július 4. | 04:30 | candy

Szia

Egyertelmuen digitalis illusztracio. Legalabb is nagyon remelem :)
Ugy jottem ide, hogy majd most jol megmondom, hogy miert negyes :D Ha ilyet tennek almatlanul forgolodnek hetekig, ha nem egy orokkevalosagon at.
Ebben a meretben pont elvezheto a kidolgozottsaga. A honalj apolatlansagat nem ertem. Mondjuk en az egesz fotot nem ertem :D
Mindig keresem a mogottes tartalmat az uzenetet, de itt nem talalok semmit.
Biztos sokat gornyedtel a gep felett mire megszuletett.
tetszik a szinvilaga es a kidolgozottsaga. Mintha egy szamitogepes grafika lenne.
Szuper foto. Meg egy kicsit azert fujj is :S
Moderalandó :)

ningbo válasza:
A hónalj nem ápolatlan, a modell naturista, ragaszkodik a természetességhez.

Inspiráció: minden évben vannak, akik sorsközösséget vállalnak Krisztus fájdalmával, osztoznak testileg a gyötrelmeken. Találhatsz erről az eseményről bővebb információt a neten, nem bocsátkoznék részletes elemzésbe.

Nem volt sok idő, az alapkép pár pillanat, az utómunka sem volt több egy óránál.

Nagyon köszönöm részletes értékelésed.

Üdv

2014. július 3. | 21:45 | hegyiember

hidd el nekem, hogy nem érdekel :)

ningbo válasza:
Most, hogy írod, elhiszem...

2014. július 3. | 20:46 | h.rom

A lány oldalán a "seb", nagyon látszik hogy nem igazi hanem csak oda lett rajzolva. A minap egy fiatal sminkes lány mutatott nekem képeken olyan brutális sebhelyeket, amiket ő készített különböző anygaokból arcra, egyéb testrészekre, hogy leesett az állam, bármelyik mozifilmben megállta volna a helyét. Nem beszélve a kezeken lecsorgó "vérről", azon is látszik hogy csak oda lett szórópisztolyozva. Egy tubus ketchup csodát tett volna. A koncepció tetszik, de ezek miatt a kivitelezés szerintem komolytalan.

ningbo válasza:
Az oldali seb nagyban nem annyira feltűnő, ha hiszed, ha nem a nyitott sebben egy szelet marhahús virít. A sebszélek felgyűrődése számomra valós benyomást kelt. Ami így utólag nem tetszik, az az, hogy a vér nem folyik össze, így a víz folyik egy nyíláson, sajnos nem gondoltam rá előbb, pedig éreztem, hogy valami nem jó.
A képen minden PS, nem volt szórópisztoly, sem szög. Ez már az utómunka eredménye. Most így sikerült.

Köszönöm figyelmedet.

Üdv

2014. július 3. | 20:14 | hegyiember

hú de jó hogy nem írtam tovább :)

ningbo válasza:
pedig érdekelne...

2014. július 3. | 20:14 | hegyiember

digitális Saudek utánérzés.?

ningbo válasza:
Nem, saját elképzelés.