BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,65
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. június 28. 10:45
  • érzékenység: ISO-200
  • fókusztávolság: 66mm
  • objektív: Nikon 18-140VR
  • rekeszérték: f/5
  • zársebesség: 1/800
Ábrándozás egy póniról...

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2014. június 29. | 13:20 | tamasbellak

Szia! Klasszikus "virágos mező"-ben ábrándozós fotó, ami mindig sok lehetőséget és szépséget rejt. Ráadásul a modelled nagyon bájos, így nagy probléma nem lehet. Pár észrevételem mégis lenne: I. Túl erősek voltak a fények, ami durva árnyékokat eredményezett az arcon. II. A szem esetében még módosítanék a csúszkákon (sharpness, exposure, clarity), hogy még hangsúlyosabbá váljon a tekintet. III. Úgy vélem túl közelről fotóztad a modelled, így a virágos mező jelleg nem jön elő, sőt a kéz előtt semmi előtér nem maradt, ami ugyancsak zavaró. Bízom benne, hogy kritikáim nem sértőek; mindössze tanácsokat szeretnék adni. Üdv

nikos1 válasza:
Köszönöm az értékelést,tanácsaid hasznosak.

adott pontszám: 3,5
2014. június 29. | 12:20 | pilipár

Szerintem inkább "nézzünk a kamerába, most mondta apa/anya" ;) .....de mindegy is, nem a cím a lényeg!
A kislány aranyos, a beálítás is ismerös, de egy kicsit közelröl fotóztál....nem csak azért, mert a könyökének már nem jutott hely a képkockában, hanem azért is, mert kissé nagynak hat a feje a testéhez képest. Pedig biztos, hogy ez a valóságban nincs így.
A helyszín jó választás volt, de a fényviszonyok nem kedveztek. Az arc nagy része sötét, épp a mosolygós szemekböl nem érvényesül semmi, nem csillognak a szemek és összességében nem kellöen éles az ábrándos tekintet.
Viszont az ányékok zavaróan szabdalják az arcot, az orron, a szem alatt nem hiányoznának a keresztben futó vonalak...
Hiányolom a színeket, a kép fakó, nincs hangulata, ez a színtelenségböl adódó fátyolosság nem kellemes egy alapvetöen örömtelinek szánt gyermekfotón.
A szerkesztés tulajdonképpen tetszene, de arányosan több kellene minden oldalon.
Ha a kislányod, próbáld meg újból, kedves modell :)
Üdvözlettel! Pilipár

nikos1 válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 4
2014. június 29. | 10:22 | kickin8210

Szia!
Kedves, természetes kis szépség a kis hölgy. Az ábrándozás levehető a tekintetéből, persze a póni már nem :-). Kicsit a képről, ha már portréról beszélünk, ebben a kategóriában is vannak viszonylag alapvető követelmények, amelyek itt nem teljesen jöttek össze, pl. az arcon erős árnyékok tömkelege, a szem fehérsége, kicsit szaturációban is húztam volna fel. A hattér szépen mosott kiemeli a főtémát. A kép kicsit inkább családi képekbe illene.

Üdv. Tamás

nikos1 válasza:
Köszönöm az értékelést.A kategóriát legközelebb jobban meggondolom,persze a technikai dolgokat is.

adott pontszám: 3,5
2014. június 29. | 08:00 | citromos12

Szia!

Kedves leányka arc, ráadásul nem is erőltetetten mosolyog rád /ránk/. Nem volt szerencséd a fényekkel, túl nagy a kontraszt az arcon, valahogy deríteni kellett volna. Szerintem alul túl szűkre vágtad, a könyök alatt még kellett volna hagyni egy kicsit. Bal oldalon felül a világos folt zavaró: részben megtöri a hátteret, részben rögtön oda vonzza a tekintetet.
Üdv,
citromos

nikos1 válasza:
Köszönöm az értékekést.

adott pontszám: 4
2014. június 28. | 20:24 | zsoltf

Szia,
Nagyon helyes kislány. Tetszik a póz is habár az ábrándozás nekem nem jön át.
Viszont a fények nem az igaziak. A szemek sötétek, az orr meg világít.
Egy kis élesítés is ráfért volna még.
Szerkesztés, háttér rendben.
Miden jót,
Zsolt

nikos1 válasza:
Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 3,9
2014. június 28. | 14:09 | halligalli

Szia!
Nagyon szeretem a gyermekfotózást, de itt mindig bajba vagyok a pontozásnál, mert általában saját vagy ismerős gyerekről készülnek a fotók. Nem mindig fogadják jó szándékúnak az értékelést a készítők, és ez teljesen rendjén is van.
Tehát a képről, a kislány nagyon szép, bájos, jó a póz is ahogyan fogja a kis arcát. Viszont nagyon erős fényeknél fotóztál és nagyon erősek az árnyékok ami az arcra esik, ez nem előnyös. Alul kicsit szűkre vetted én több virágot engedtem volna előtérnek és a bal oldalon azt a fehér gondolom házrészt le vágtam volna, úgy szerintem nagyon szép egyenletes elmosott háttért kaptál volna.
Tudatos, kreatív fotónak, de még javítandónak tartom, felfelé kerekítve pontoznék.
Szép fényeket!
üdv. halligalli

nikos1 válasza:
Köszönöm a pozitív hosszaszólást.

adott pontszám: 3,5
2014. június 28. | 13:28 | h.rom

Szia. Portréként ez sajnos igen gyenge produktum. Alul levágtad a kislány könyökeit, mintegy belesüpesztve őt a talajba. Kicsit távolabbról, alul is annyit hagyva kb mint most a feje fölött, lett volna jó. Az élesség megfelelő, de az arcán a fények rosszak, az orra, a rendezői jobb arcfél és a homlok/fejtető fényesek, míg a szemek árnyékos gödörben ülnek. Szép környezetben készült a kép, de a balfelső sarokban valami élesen megtöri a zöldet, ezt elkellett volna kerülni, pár centis oldalrahelyezkedés csodát tett volna.
Szóval... Nagyon szép a kislány, s téged bizonyára nehéz lesz meggyőzni róla, hogy a kép maga mégis rossz. Egy jó fotóhoz kevés egy bájos gyermekarc, meg az, hogy éles. Legközelebb próbáld ki ellenfénybe fektetni a kislányt, a háta mögött legyen a nap, ami majd szépen körberajzolja a haját. Erre a legalkalmasabbak a késő délutáni órák, jelenleg 18h után érdemes kimenni fotózni, vagy kora reggel. A színhőmérséklet is melegebb lesz, a fények is nagyon szépek olyankor. A gyerek arcára mérj fényt, ne törődj azzal ha esetleg valemennyire túlexponált lesz a háttér, de ha ugyanígy egy erdősáv kerül a háta mögé, akkor nem lesz ilyen gond. Fotózz RAW-ba. Lightroomban könnyen kezelhetők a csúcsfények, de a sötétbe bukott részek is nagyon szépen deríthetők.
Ennyit tudok mondani.

nikos1 válasza:
Köszönöm a véleményed,nagyon hasznos amit leírtál,szeretnék tanulni a hibáimból ezért jó a kritika amit megfogalmaztál.

adott pontszám: 4,5
2014. június 28. | 11:00 | FantomFonix

Nagyon aranyos kislánykép. Természetben készült fotóknál nehéz kivitelezni de az arcon a világos és sötét fényfoltokat én mindig igyekszem elkerülni. Egy gyenge vakus derítés, ernyős árnyékolás ami kéznél van. A kislány könyökénél keveslem a teret. Bal oldalt sokkalom. A háttér szépen mosott. Összességében egy kellemes fotó.

nikos1 válasza:
Köszönöm a kedves szavakat.Mivel ez az első tükrös gépem,amit három napja használok,igyekszem a tanácsokat megfogadni,és alkalmazni a következő képemen.