BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,61
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. május 6. 16:44
  • objektív: Sigma 105mm f2.8 EX DG OS HSM
***

- hegyi kökörcsinek (Pulsatilla montana) és a háttérben tavaszi héricsek (Adonis vernalis) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2014. június 4. | 17:36 | torzo

Ilyen szép kökörcsincsaládot még nem láttam. Ritmusa, lendülete van ennek a totál statikus képnek. A háttér virító sárgája (héricse) kicsit zavar. De csak nagyon kicsit. A színvilág pazar. Mesteri az utómunka.

Grat.

vics válasza:
Köszönöm, örvendek, hogy tetszik!

adott pontszám: 5
2014. május 13. | 20:14 | kickin8210

A kökörcsinek idejében viszonylag sok képet láthatunk feltölteni, mivel egy nagyon szép és érdekes virág. A te képedben a különlegeset az előtér és háttér mosása, az alacsony szögből készített kép adja. Egy fehér keret talán még dobott volna rajta, de ez ízlés kérdése. Összeségében szép kép. Gratulálok.

vics válasza:
Köszönöm véleményed, örvendek hogy tetszik!

adott pontszám: 5
2014. május 9. | 13:44 | evakar

Szia!
Nagyon szép nekem való hét képe, tetszik a kökörcsin csokor, mintha integetnének a héricseknek, hogy mi vagyunk a szebbek ti csak a hátteret erősíthetitek:). Tetszik az elő és a háttér színvilága, mosottsága, az élesség jó helyen és elegendően , jól komponált, tetsző alkotás.
Gratulálok a hét képe címhez is, megérdemelten az!

vics válasza:
Köszönöm szépen! Örvendek, hogy a neked, mint a témakör egyik jeles képviselőjének tetszik.
Üdv!

adott pontszám: 4,7
2014. május 8. | 21:51 | capsi44

Szia! Tetszik a kép! Az előtér a háttér szépen mosódik, nekem sajnos nem tetszik a sárga virág a háttérben, a tisztaságát vesztette a kép. Egyébként a fókusz a helyén, jó a szerkesztés is. Jó fotózást!

vics válasza:
Köszönöm véleményed!
Örvendek, hogy nagyrészt tetszik, kár, hogy épp a "kanyar" nem tetszik. A sárga virágok (héricsek) nélkül le sem fotóztam volna ezt a kökörcsincsokrot. Lásd előző beszélgetések.
Jó fotózást neked is!

adott pontszám: 5
2014. május 8. | 17:30 | froghunter

Szia! Nagyszerű felvétel, nagyon szép a képed színvilága, jó a lila és sárga párosa, jó példa arra, h egy kép jó, sőt néha több is lehet az által, ha nem homogén a háttér, mert abban biztos vagyok, h a héricsek képbe komponálása nem volt véletlenszerű ;) Jó a nézőpont, remek kompó, élesség, stb. mind szuper.
Gratulálok a képhez és a hét képéhez egyaránt!
A legjobbakat! István
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

vics válasza:
Köszönöm István és örvendek, hogy így látod! Volt, aki a héricseket zavarónak vélte. Bizony nem véletlen, hogy rajta vannak, sokat kúsztam jobbra-balra, hogy megfelelően látszódjanak a kökörcsinek mögött. Tetszett, ahogy a kökörcsinek felsorakozva "pózoltak a héricseknek", mintegy csajos szépségvetélkedőn. :)
Köszönöm elismerésed és a kreditet is!
Jókat neked is!
Csongor

adott pontszám: 5
2014. május 7. | 21:14 | Doky

Szia!
Nagyon tetszik ez a kép, főleg a színvilága miatt. Az élességet egy picit talán túlhúztad, de ez inkább jót tesz a képnek, mint rontana rajt. Az előtér utómunka miatt fátyolos?
Gratulálok!
Szép Fényeket!

vics válasza:
Köszönöm véleményed!
Minimálisat élesítettem utána a kicsinyítés után. Túlhúzottnak tűnhet a kökörcsineket lévő harmatcseppek csillogása miatt. Előtér: belehasaltam a fűbe, gép a földön, a kökörcsinek szárát tehát az előttük lévő száraz növényzet mossa. Erre általában törekszem.
Üdv!

adott pontszám: 4,7
2014. május 7. | 18:03 | tamasbellak

Szia! Jól sikerült és egyedi fotó (ami ebben a kategóriában már önmagában is hatalmas dolog). A fotózási szög és a technikai megvalósítás (élesség, vágás) is mind jól sikerült. Mégis számomra zavaró a háttér, a másik növény virágainak látványa, a sárga szirmok (még így elmosódva is) elvonják a figyelmet a főtémáról. Homogénebb háttérrrel, kicsit élénkebb színekkel és eső utáni csillogással és fényekkel csillagos ötös lenne. Így sem rossz, de lehetne jobb is! :) Üdv

vics válasza:
Köszönöm véleményed!
Nekem fontosak a héricsek a háttérben. Épp az a lényeg, hogy a kökörcsinek stírölik a héricseket. Csillogás van rajta, reggeli harmat gyanánt.
Üdv!

adott pontszám: 5
2014. május 7. | 09:18 | Chantaell

Gratulálok a képhez, nagyon tetszik. Szépek a fények, a tónusok. Először ez ragadott meg és "csak" a látványban gyönyörködtem, majd elolvastam a kép címét is, ami nagyon találó:-) Plusz jelentéssel gazdagítja a képet, különlegessé és megismételhetetlenné avatja a pillanatot, amibe véletlenül bepillantást nyert a fotós, aki nemcsak kívülről szemléli, de érzi és érti is a természetet, ami körülveszi.

vics válasza:
Köszönöm véleményed! Közben változott a cím, így kevésbé klisés, antropomorf. Egy előző kommentelő ezt az egyet jól látta. (Eredeti cím: Pszt! Kik ezek a sárgák?)
Üdv!

adott pontszám: 5
2014. május 7. | 06:32 | azsoltt

Szia! Nagyon jó hangulatú, szépen kiexponált jól szerkesztett kép. Grat!

vics válasza:
Köszönöm, örvendek, hogy tetszik!

adott pontszám: 3
2014. május 7. | 00:13 | najó

szia !
fényt a fényképnek, !
nagyon sötét lett ez, plusz a sárga fátyol is zavaró,
tündökölni kellene ezeknek a virágoknak, hiszen élnek, így inkább megfojtja őket ez a kép...
nekem ez a kompi sem tetszik, erőltetett kusza.
a cím meg, hát na mindegy, technóilag mindenképpen javítandónak vélem..
üdv!

vics válasza:
Köszönöm véleményed!
Nem sötét, van ott fény épp elegendő. És igen, reggel van sárga fátyol. Szerkesztésben lehet van igazad, de semmi explicit nincs a kritikádban.
"Ám legyen, ha már az ember benne hazát talál..."
Üdv!

adott pontszám: 5
2014. május 6. | 20:25 | Roberto81

Szia!
Szép felvétel, nagyon jó perspektíva, élesség, színek.
Pazar részletek, szép munka!
Üdv:R

vics válasza:
Köszönöm, örvendek, hogy tetszik!

adott pontszám: 5
2014. május 6. | 18:32 | r6matyi1

Szia! Remek természetfotót sikerült lőnöd. Szép kellemes szűrt fényeid voltak hozzá. Jó nézőpontot választottál, amihez gyanítom, le is kellett hasalni. Ezt támasztja alá a kép alján látható elmosódott fű is. Az élessége rendben, a mélységélességgel szépen elmosódottá tetted a hátteret. A kökörcsinek lilájának rendkívül jó ellenpontja a héricsek sárgája, remekül kiegészítik egymást. Gratulálok, szép fényeket! Zoli

vics válasza:
Szia Zoli!
Köszönöm és örvendek, hogy tetszik!
Igen, itt bele voltam simulva a kora reggeli harmatos fűbe. Szerencsém volt a fényekkel, mert a reggeli meleg fényeket vékony fátyolfelhők szórták meg.
Szép fényeket neked is!
Csongor

adott pontszám: 5
2014. május 6. | 17:01 | pilipár

Igazán kedves jelenetnek voltál szemtanúja, amikor a lila "fiúk" a csinos sárga "lányokon" legeltetik a szemüket :))
Szépen megkomponált, kiváló élességü, finom színvilágú, a szereplök körül hangulatosan maszatolt "csendélet" - hiszen a fiúk csak suttogni mernek - , aminek a szerkesztésébe csak egy miatt lehetne belekötni: felül kicsit levegösebben jobban mutatna.....a fiúk is fellégezhetnének, nem kellene ennyire meghajlósan kukucskálni a lányok után ;) , de ezért nem jár pontlevonás.....inkább csak érzetre mondtam.
Üdvözlettel! Pilipár

vics válasza:
:)
Szia Pilipár!
Köszönöm értékelésed, mindig élvezettel olvasom asszociációid. Én fiúsabban két versengő lánycsapat másik szépségén való irigykedését láttam a jelenetben, afféle szépség-kárátét. :)
Próbáltam több képkivágással (még helyszínen) és nekem ez a "szűkebb" tetszett jobban. A légiesebb képeken eléggé elvesztődtek a héricsek.
Üdv! Csongor