BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,98
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. március 19. 13:42
  • objektív: Sigma 105mm f2.8 EX DG OS HSM
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Erdély
kakas az erdőben

- kakasmandikó (Erythronium dens-canis) természetes élőhelyén 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2014. április 17. | 22:20 | sssss1

szia!
Nagyon tetszik a képed színvilága, bár lehet lent egy kicsit erős is. Én is ilyen objektívvel makrózom és most sem csalódtam benne! Nagyon szép éles lett a virág feje és szépen mosott a környezete Ami igazából zavar, az a levélen lévő foltosodás. Ezt szerintem PS-ben érdemes lett volna retusálni. (ezért pontot nem vonnék, mert szőrszálhasogatás lenne)

Üdv!

vics válasza:
Köszönöm a véleményed és értékelésed!

Úgy látom, hogy a kakasmandikót nem ismered. Többen említették, hogy Magyaro.-on nem találkoznak vele, nálunk viszont közönséges. Ebből fakad, amiket írtál. A kakasmandikó egy lomberdei faj. A vöröses környezetet a tavalyi elszáradt levelek adják. Szokás szerint erdő aljzatán vannak vörösebb meg barnásabb levelek. Az előtér azért "erős", szaturáltabb, mert éppen egy vörösebb levél volt előtte, mint másutt. A virág levelének "foltosodását" (helyesen foltosságát!) csak akkor retusálnám, ha az életem függne tőle. Az a levélmintázat a kakasmandikó ujjlenyomata. Ilyen ő, ez nem fotózási melléktermék. Retusálni a foltokat olyan lenne, mint egy emberi portrén leszedni a fejet retusálással. :)

Örvendek, hogy nem vontál. :)
Üdv!

adott pontszám: 5
2014. április 3. | 09:56 | chrissparduc

Szia! Elég sok növényes kép van mostanában, de ez valamiért különösen tetszik! Nagyon szépek a színek! Talán már kicsit túlzóak is, de mégsem! :) A piros és a lilás szín nagyon szép harmóniában vannak! Legalábbis az én szememnek! A kompo és a fények szuper! A háttér és az előtér elmosása is nagyon jól sikerült! Még sok iylen képet kívánok! üdv.: Krisztián

vics válasza:
Köszönöm!
Hasonló jókat neked is!
Üdv,
Csongor

adott pontszám: 5
2014. március 24. | 11:34 | farfalle

Szia! Remek felvétel! Igaz, hogy egy ilyen szép és védett virágot szeret az ember természetes élőhelyén- ahogy írod- megnézni, de a szűk környezete is érdekes lehet. A virágot körülvevő rész ilyen mértékü elmosása nekem zavaró, de mivel tudom, hogy az ilyen fotóknál ez a trend, így a képet a legjobb kategóriába sorolom a főtéma élessége, a kép szerkesztése, a háttér tökéletes elmosottsága miatt. Üdv:Péter

vics válasza:
Köszönöm véleményed!
Hát itt a környezet érdemleges bemutatása nem kis feladat. Ha többet mutatsz, akkor elvesztődik a virág és sokkal durvább élek lesznek a háttérben, ami zavaró. A környezet pedig nem más mint egy avarral borított lomb nélküli erdő, tehát nem egy megkapó látvány. Alapvetően szeretem az élőlény és környezete típusú fotókat (galériámban van is egy hóvirágos), de itt nem ez volt a cél. Trendinek is mondható, de az én megfogalmazásomban pedig magán viseli a növényes makró-természetfotó jegyeit, ahogy a portré kép is beleillik a portrék keretvilágába, stb. Örvendek, hogy összességében tetszett.
Üdv!

adott pontszám: 5
2014. március 22. | 00:32 | kadika11

Szia!

Nagyon tetszik a kép, jók a fények, az elmosódottság a téma. Pontosan a napokban tervezgettem a képhez használt objektív megvételét, ez egy remek sample fotó hozzá!

vics válasza:
Köszönöm!
Az obit csak dicsérni tudom. Közelíti a Nikon 105 mm-es makrót (teszteken), de árban fele annyi.

adott pontszám: 5
2014. március 20. | 22:23 | Mausi76

Érdekes ez a színegyveleg, meleg, vidám nyára emlékeztetö ezzel az izzó naranccsal körbeölelt törékeny kis pompa.
A finom puha fények remek összahngot alkotnak a gomolygó puhasággal - nagyon jól választottad a perspektívát, hogy ilyen lett a végeredmény -, a növényke képbehelyezése pedig tudatosságra vall.
Köszönöm, hogy megmutattad nekünk a természetnek eme remekét, mert bevallom öszintén, nemhogy a latin, de még a magyar nevét sem hallottam ennek a virágnak.. és szerintem még a virágot sem láttam. ;-)

vics válasza:
Én köszönöm, hogy megnézted és véleményezted. Örvendek, hogy tetszik. Erdei faj, a vöröses-narancsos felhő a tavalyi elszáradt levelek színe. Eléggé megdolgoztam a perspektíváért, egy kisebb gödröt ástam a gépnek, hogy talajszintről tudjam fotózni. :) Gyönyörű virág, hátha sikerül látnod a jövőben.
Üdv!

adott pontszám: 5
2014. március 20. | 19:38 | tamasbellak

Szia! Nehéz újat mutatni (vagy inkább érdekeset, olyat ami még megfogja a szemlélődőt) a növényfotózásban. Úgy érzem itt ez sikerült a megfelelő elmosásnak és a gyönyörű színeknek köszönhetően. A téma jobb oldalra helyezése és a fotózási magasság/szög is nagyon rendben van. 5*

vics válasza:
Köszönöm, örvendek, hogy így látod!

adott pontszám: 5
2014. március 19. | 23:46 | pilipár

Sosem gondoltam, hogy valaha fog egy olyan kép tetszeni nekem, ahol a narancs, a piros és a lilás árnyalatok egy szük területen gyülnek össze......föleg egy természetfotónál túl trendi egy ilyen egyveleg.....egy bikini ebben a tekintetben mondjuk egész más megítélés alá esne :)
De mivel az elötérben ott a számomra nagy kedvenc szemzavaró maszatolás (másik növény?), és így a térbeliség is olyan szépen érvényesül, a fötéma is kellöen karcsú a nagy narancsos tengerben, és még éles is, a színekröl alkotott korábbi véleményem elteszem a kispolcra!
Szép felvétel ez....zsizsegös, de szép :)
Üdvözlettel! Pilipár

vics válasza:
:)
Köszi szépen! Jót múlattam azon, amit írsz. A helyzet iróniája, hogy hasonlóan érzek én is ezeknek a színeknek a láttán. Persze az utcai divatmajmoló ruházat láttán, de ha a természet rajzolja, elnézőbb vagyok. Hadd zsizsegjen.
Kösz még egyszer!
Üdv!

adott pontszám: 5
2014. március 19. | 23:38 | rudu_borka

De jó, de jó, de jó!

Jó kompozíció, jó fókusz, szépen elmosódott háttér. A színe szépen kiemeli a főtémát.

Én balról picit végnék, de ezt nem gondolnám hibának, csak más az ízlésünk.

Üdv, Ádám

vics válasza:
Köszönöm szépen!
A vágást valóban sokféleképpen látjuk. Már csak ennél a képnél a tied a harmadik elképzelés.
Üdv!
Csongor

adott pontszám: 5
2014. március 19. | 22:09 | Blex

Hali!
Szép a virág...jó a színe különleges szára is.
Élessége szerkesztése tudatos , tetszik h maradt előtér így a szár bújtatva van , ha van lehetőség akkor ezt mindig kedvelem én is.
A környezet a háttér szín és formavilági is nagyon minőségi. Tetszik a barnás örvény ami elragadja...
Üdv!

vics válasza:
Köszönöm!
Örvendek, hogy tetszik és még inkább, hogy látod benne a tudatosságot és bejön a szár aljának kitakarása.
Élvezem, ahogy jellemezted... :)
Üdv!

adott pontszám: 4,5
2014. március 19. | 21:53 | r6matyi1

Szia! Nagyon tetszik a képed pasztell színvilága. remekül elmostad a hátteret, köszönhetően a tág rekesznek. Jó helyen van az élesség, és a mélységélességet is jól állítottad be, ilyen nagy rekesszel ez szép teljesítmény. a nézőpont is rendben van, lementél a virág szintjére. Ami zavar, az a szerkesztés. Felül szűk, ott több teret hagytam volna, alul, és a jobb oldalon viszont vágnék belőle és így nem lenne annyira középen sem, hanem a harmadolóba kerülne. Üdv. Zoli

vics válasza:
Örvendek, hogy nagyrészt tetszik és köszönöm kritikád!
Alul és jobbon semmiképp nem vágnék. Felül a szűkössége nem vészes és nekem nem derogál, mert egy meghajló virágról van szó, ami mindenképp visszatereli a felfele igyekvő tekintetet. De ebbéli aggályod megértem. A középtáji szerkesztéssel kapcs. lásd előző válaszom. Én amúgy nem látom ennyire kőbevésett módon a szerkesztést. Gondolhatod, hogy kipróbáltam a harmadolós, sőt aranymetszéses verziót is, de egyik sem jobb ennél. Ott mondtátok volna, hogy a bal oldal túl üres. :) A tervezett mondanivalóval (lásd szintén előző válaszom) meg a nem kötelező harmadolással együtt nekem ilyen szerkesztéssel is működik a kép. Természetesen kritikád építőnek és hasznosnak vélem.
Üdv!
Csongor

adott pontszám: 5
2014. március 19. | 20:23 | macskacsajszi.

Szia. Nagyon szép lett. Jó szerkesztés. A vöröses homogén háttér nagyon bámulatos. Gondolom tág rekesszel készült így könnyű volt elmosni a hátteret. Tetszik a színvilág. A virág szépen kiexponált. Ott éles ahol kell. Jó fotózást. üdv.

vics válasza:
Köszönöm szépen!
Üdv!

2014. március 19. | 18:13 | froghunter

a kredit lemaradt az imént...
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

vics válasza:
Köszönöm szépen István!
Egy ilyen jellegű képre fel tudom használni.
Üdv!

adott pontszám: 5
2014. március 19. | 18:10 | froghunter

Szia! Hihetetlen, h egy ilyen képre, 100 nézés után még nem jött komment. Múlt héten ismertem meg ezt a növényt, egy másik fotómegosztón...ott hét képe lett a fotó, nagyon szép kép, de ez még 1 kicsivel annál is jobban tetszik. Ritka növény lehet, mert a másik oldalon lévő képnél a hozzászólásokat olvasva, azt láttam, h még a természetjáró és természetfotós közönség többsége nem is találkozott ilyen növénnyel, élőben...én sem.
Csodás lett a képed színvilága, remek a nézőpont, a DOF nagyon jó, a lényeg penge éles. A kompó is nagyszerű.
Nagyon szép felvétel, erről a ritkán látott növényről....sajnálom, h ilyen kicsi az érdeklődés.
Mindenestre nekem nagyon tetszik és kreditet is küldenék, ha vannak még hasonlók, erről a növényről, jöhetnek...
Gratulálok!
A legjobbakat! István

vics válasza:
Szia István!
Szavaid muzsika a lelkemnek. :)
Köszönöm támogatásod is. Sajnos kakasmandikóról feltölthető és ettől eltérő mondanivalójú képem nincs több. Egyrészt azért, mert a virágzás végét kaptam el és a legtöbb csúnyán hervadt volt, annyira, hogy elmúlás témára sem alkalmas (sztem). Másrészt azért mert egy csúnyán szürke, felhős és szeles napon bukkantam rájuk és mindössze fél órát sütött át a nap a felhők között mialatt élvezhettem a fényt a virágon és a vöröses avaron (környezet). Amúgy nálunk Erdélyben a kakasmandikó egy viszonylag gyakori faj. Kell egy kicsit keresni, de nem észveszejtően nagy feladat találni. Éppen minden erdőben nem fejti lilára az erdő alját, de jobb minőségű természetes erdőkben (nem sokba rakott akácosban) megtalálható.
Minden jót neked is!
Csongor

adott pontszám: 5
2014. március 19. | 13:51 | kickin8210

Szia! Szimpatikus a színvilág, szép éles a főtéma, tetszik, az előtered is szépen mosott, egy kicsit talán még jobbra a harmadolóba toltam volna a virágot.Sok kép van mostanában a témában fent, köztük én is próbálkozok különlegeset alkotni, és szerintem neked is sikerült egyet összehozni belőle. Gratulálok.

vics válasza:
Köszönöm szépen!
A középső képszegmensben lévő főtéma nagyon nem zavar engem. Persze próbálkoztam a jóöreg harmadolós felosztással is, de a virág szárának íve és a levele a kijjebb való elhelyezésnem nem kedvez. Az elképzelés meg itt úgy is az volt, hogy a megvilágított és meghajló szereplő, aki főszereplő, legyen a "színpad" közepe táján, persze nem teljesen középen.
Üdv!